Σημαντικές συναντήσεις του προέδρου του INSULEUR στη Μάλτα

ΦΟΡΕΙΣ

Σημαντικούς παράγοντες του Επιμελητηρίου του Gozo και κυβερνητικούς αξιωματούχους της Κυβέρνησης της Μάλτας συνάντησε ο Πρόεδρος του INSULEUR, του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε., Γιώργος Μπενέτος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μάλτα.

Με αφορμή την επερχόμενη ανάληψη της προεδρίας του INSULEUR από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου του Gozo, Joe Gregh, ο Γιώργος Μπενέτος έκανε εκτενή ενημέρωση στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου για τους τρόπους λειτουργίας του Δικτύου, τις δράσεις που ανέλαβε κατά την τετραετή θητεία του, για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες καθώς επίσης για όλα τα θέματα που αφορούν τη νησιωτική ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπενέτος είχε συνάντηση με την Γ.Γ. της Ο.Κ.Ε. της Μάλτα, Sylvia Gauzi, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες της νέας προεδρίας και του INSULEUR γενικότερα.

Τέλος η επιμελητηριακή αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων, Aaron Farrugia, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του τελευταίου, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις και τις θέσεις του INSULEUR και δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό της επερχόμενης Προεδρίας για ότι χρειαστεί.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του INSULEUR, Γιώργος Μπενέτος, αφενός επισήμανε πως «η ικανοποίηση για τις συναντήσεις αυτές είναι αμοιβαία τόσο για την παρούσα, όσο και την επόμενη διοίκηση του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε., το έργο της οποίας θα αποτελέσει συνέχεια του δικού της», αφετέρου τόνισε πως «οι δράσεις του INSULEUR για τη νησιωτικότητα θα εξακολουθήσουν να κυριαρχούν στην ατζέντα του Δικτύου, ώστε τα ευρωπαϊκά νησιά να συνεχίσουν να αποκομίζουν τα επιχειρηματικά, οικονομικά και άλλα οφέλη που προκύπτουν από αυτές».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *