Σημαντική αποχώρηση από την DER Touristik

Σημαντική αποχώρηση από την DER Touristik

0

Αποχωρεί από τη DER Touristik, ο Rolf-Dieter Maltzahn, ο μακροβιότερος διευθυντής του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πράκτορα της Γερμανίας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω των απογοητευτικών πωλήσεων, που καταγράφει εφέτος ο tour operator.

Έπειτα από μια δεκαετία, εκ των οποίων τα τέσσερα χρόνια διετέλεσε ως μέλος της διοίκησης, ο Maltzahn φεύγει από τον ταξιδιωτικό όμιλο «με δική του πρωτοβουλία, καθώς επιθυμεί να αναλάβει νέες επαγγελματικές προκλήσεις», όπως δήλωσε σήμερα η DER Touristik.

Ο πρώην διευθυντής της TUI προσχώρησε στην ομάδα το 2008 ως επικεφαλής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και στη συνέχεια ανέλαβε θέση στη διοίκηση της ομάδας «αεροπορικών διακοπών» το 2010. Το 2014, ο Maltzahn έγινε διευθυντής της DER Touristik Κολωνίας (ITS, Jahn Reisen, Travelix), η οποία το 2017 ενώθηκε με την DER Touristik Φρανκφούρτης και σχημάτισαν τη DER Touristik Γερμανίας, που περιλαμβάνει 6 brands.

«Ο Rolf-Dieter Maltzahn υπηρέτησε τη DER Touristik για πολλά χρόνια. Ήταν εγγύηση σταθερότητας ακόμη και σε προκλητικές περιόδους», δήλωσε ο René Herzog, Διευθύνων Σύμβουλος της DER Touristik Κεντρικής Ευρώπης. Ο Maltzahn δεν θα αντικατασταθεί άμεσα και οι αρμοδιότητές του θα μοιραστούν στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.

Οι τουριστικοί πράκτορες, που πουλάνε πακέτων διακοπών της DER Touristik δεν εμφανίζουν πολύ καλή πορεία φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες του FVW. Η ITS, η Jahn και η Travelix σημειώνουν μονοψήφια πτώση στις πωλήσεις, τη στιγμή που σχεδόν στο σύνολό τους οι υπόλοιποι, βασικοί τουριστικοί πράκτορες της Γερμανίας παρουσιάζουν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και οι συνολικές πωλήσεις της καλοκαιρινής περιόδου του 2018 είναι πολύ καλύτερες από πέρυσι, σύμφωνα με τους ερευνητές της GfK.

Επίσης, η DER Touristik υπέγραψε «επικίνδυνες» συμφωνίες με ξενοδοχεία, που αφορούν σε αύξηση της χωρητικότητας ώστε να έχει το περιθώριο για κρατήσεις αργότερα μέσα στη χρονιά. Ωστόσο, αυτή η στρατηγική φαινομενικά δεν αποδίδει, παρόλο που οι παραδοσιακά ισχυροί προορισμοί διακοπών της DER Touristik, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία, κάνουν φέτος μια δυναμική επιστροφή.

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ