tui

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ : Σημαντική αποχώρηση από την TUI, έπειτα από 22 χρόνια

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Horst Baier (61), CFO TUI Group, αποχωρεί από το TUI Group σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2018, μετά από 22 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 11 ετών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θα δώσει τη σκυτάλη στη διάδοχό του Birgit Conix (52) την 1η Οκτωβρίου, στις αρχές του οικονομικού έτους 2019. Είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της TUI AG από τις 15 Ιουλίου και διορίστηκε νέος CFO από το εποπτικό συμβούλιο .

Η Horst Baier διορίστηκε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της TUI AG το 2007 και υπήρξε CFO από το 2010. Στα σχεδόν έντεκα χρόνια ως μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου, συνέβαλε στο να καταστεί η TUI ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στον τομέα του τουρισμού. Αν και αντιμετώπισε μια δύσκολη περίοδο χαρακτηριζόμενη από την παγκόσμια οικονομική κρίση, δυσαρεστημένους επενδυτές και σενάρια διάλυσης στην αρχή της θητείας του, η TUI με επιτυχία κατάφερε να επανέλθει στην πορεία επιτυχίας κατά τη διάρκεια της θητείας του. Διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο στην αναδιάρθρωση της TUI που ξεκίνησε το 2013 και στη συγχώνευση της TUI AG με την TUI Travel PLC στα τέλη του 2014.

Ο Horst Baier οδήγησε επίσης τον συνεχιζόμενο μετασχηματισμό της TUI ως τουριστικό συγκρότημα με έμφαση στα ιδιόκτητα ξενοδοχεία και στα κρουαζιερόπλοια. Για το σκοπό αυτό, πωλήθηκαν με επιτυχία όλες οι άλλες μη βασικές επιχειρήσεις και εταιρείες. Η TUI πώλησε, για παράδειγμα, την bedbank Hotelbeds Group, καθώς και εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες με το εμπορικό σήμα Travelopia.

Ο Baier χρησιμοποίησε μέρος των εσόδων από πωλήσεις ύψους περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ για να επιταχύνει την επέκταση του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων και του στόλου κρουαζιερόπλοιων και να ενισχύσει περαιτέρω τον ισολογισμό.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η TUI ακολούθησε μια σαφή στρατηγική χρηματοδότησης, η οποία σταθερά βελτιώθηκε υπό την ηγεσία του, με αποτέλεσμα η TUI να επωφελείται τώρα από καλύτερους όρους και προϋποθέσεις αναχρηματοδότησης.

Ο καθηγητής κ. Klaus Mangold, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της TUI Group: «Το εποπτικό συμβούλιο της TUI ευχαριστεί ολόψυχα τον κ. Baier για την εξαιρετική απόδοση που έχει παραδώσει στον όμιλο TUI. Συγκεκριμένα, η συγχώνευση μεταξύ της TUI AG και της TUI Travel PLC δεν θα ήταν εφικτή χωρίς το στρατηγικό όραμα του κ. Baier, τη μοναδική τεχνογνωσία και την ιδιαίτερη δύναμη εφαρμογής του. Μέσα από τη δουλειά του, βοήθησε ουσιαστικά στη διαμόρφωση της TUI στις περισσότερες από δύο δεκαετίες σύνδεσης με την ομάδα μας και εξασφάλισε την εμπιστοσύνη των διεθνών κεφαλαιαγορών και επενδυτών στην επιτυχημένη ανάπτυξη και βιωσιμότητα της TUI, κυρίως τα τελευταία χρόνια. Η TUI βρίσκεται σήμερα σε εξαιρετική οικονομική κατάσταση και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Horst Baier. Ο Όμιλος έχει εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον. Ο Horst Baier εγκαταλείπει την οργάνωση σε εξαιρετική κατάσταση στον διάδοχό του Birgit Conix. Ως προσωπικότητα ηγεσίας με επιδεξιότητα, προνοητικότητα και ενσυναίσθηση, ο Horst Baier παραμένει πρότυπο για πολλούς υπαλλήλους και το έργο του θα συνεχίσει να αντηχεί με τον Όμιλο ακόμα και μετά την έξοδο του από την οργάνωση. Εξ ονόματος όλου του οργανισμού, αλλά και προσωπικά, του εύχομαι ό, τι καλύτερο και κάθε επιτυχία για τα σχέδιά του για το μέλλον».

Ο Fritz Joussen, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Group είπε: “Εκ μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου και όλων των συναδέλφων που εργάζονται για την Ομάδα μας, ευχαριστώ τον Horst Baier για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του για την TUI. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά για την εμπιστευτική και ανοικτή συνεργασία που βασίζεται στην εταιρική σχέση. Από τη στιγμή που μπήκα στην TUI, ο Horst Baier ήταν πάντα ένας εξαιρετικά πολύτιμος και αξιόπιστος σύμβουλος και σύντροφος για μένα. Οι συνάδελφοί μας έχουν επίσης επωφεληθεί από την βαθιά γνώση και τις πολύτιμες συμβουλές του Horst Baier. Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε αυτόν ότι ο οργανισμός μας βρίσκεται σε άριστη κατάσταση σήμερα. Από πολλές συνομιλίες γνωρίζω ότι οι συνάδελφοί μας σε ολόκληρο τον Όμιλο θα χάσουν τον Horst Baier ως μέρος της ομάδας TUI.  Εκ μέρους όλων των συναδέλφων της TUI, του εύχομαι ό, τι καλύτερο και κάθε επιτυχία για το μέλλον. Χαίρομαι που θα παραμείνει συνδεδεμένος με την TUI και το TUI Foundation “.

Ο Horst Baier προσχώρησε στην TUI Group GmbH το 1996 ως Επικεφαλής Οικονομικών και Λογιστικών. Θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μετά την ολοκλήρωση της σταδιοδρομίας του εντός του Ομίλου και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα θέματα που προωθεί το Ίδρυμα TUI, ιδίως προωθώντας την υποστήριξη της ευρωπαϊκής ιδέας μεταξύ των νέων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *