9

Σημαντική επένδυση στα Χανιά

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιτυχημένη ξένη εταιρεία, εξειδικευμένη στην έρευνα και στην καινοτομία-παρά το αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα- επενδύει στην Κρήτη και στην Αθήνα εισάγοντας στην χώρα μας νέα τεχνολογία και συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας σε νέους Κρητικούς επιστήμονες.
Πρόκειται για την εταιρεία JR Technologies με αφετηρία την Αμερική η οποία εγκαινίασε στα Χανιά τα νέα της γραφεία 900 τ.μ. έχοντας τις ευχές του Κλήρου του Περιφερειάρχη των τοπικών αρχών, εργαζομένων και πολλών άλλων προσκεκλημένων.

arnaoutakis05Όπως έγινε γνωστό JR Technologies συγκαταλέγεται στις ελάχιστες παγκοσμίως εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα, σχεδιασμό και ανάπτυξη καινοτόμων και ευέλικτων υπολογιστικών συστημάτων λογισμικού για επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα με τον κλάδο του αεροπορικού ταξιδιού. Η εταιρεία που ξεκίνησε  το 2015 την λειτουργία της στα Χανιά σε μικρότερα γραφεία είχε 20  ντόπιους εργαζόμενους προγραμματιστές και φέτος με την ανάπτυξη της έχει φτάσει στους 41 στα Χανιά,  6 άτομα στα γραφεία της Αθήνας , ενώ στους στόχους της εταιρείας είναι να προσληφθούν άλλοι 30 εργαζόμενοι στο επόμενο διάστημα.

Με γραφεία στα Χανιά  στην Αθήνα (Ελλάδα), Δουβλίνο (Ιρλανδία) και Ντιτρόιντ (Michigan, Αμερική) η JR Technologies προσφέρει λύσεις λογισμικού για την έμμεση και άμεση διαχείριση αεροπορικών κρατήσεων.

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η λειτουργία εκπαιδευτικού κέντρου κατάρτισης σε εξειδικευμένες τεχνολογίες πληροφορικής, οι απόφοιτοί του οποίου θα εργάζονται στην συνέχεια σε αυτή.

“Η εταιρεία, παρόλο το συνεχιζόμενο αβέβαιο κλίμα επιχειρηματικότητας, συνεχίζει να επενδύει σε Ανθρώπινο Δυναμικό και Νέες Τεχνολογίες, προετοιμάζοντας το έδαφος για ακόμη μεγαλύτερες συνεργασίες στο χώρο των Αεροπορικών Μεταφορών. Συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι οι άνθρωποί μας και το κοινό μας όραμα για ανάπτυξη και ευημερία.” δήλωσαν ο Πρόεδρος της εταιρείας Ceorge Khairallah και ο Περιφερειακός Δντης της εταιρείας Γιάννης Σκιάς.

Στους χαιρετισμούς τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και  ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ Δαμασκηνός που τέλεσε τα εγκαίνια ευχήθηκαν στον πρόεδρο και στα στελέχη συνέχισή των επιτυχιών της εταιρείας επισημαίνοντας παράλληλα την σημαντικότητα της ξένης επένδυσης για την  Κρήτη, την χώρα μας, την συμβολή της στην ανάπτυξη της καινοτομίας της οικονομίας του τόπου προσφέροντας παράλληλα θέσεις εργασίας σε νέους επιστήμονες.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. George Khairallah αφού ευχαρίστησε  τον Περιφερειάρχη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, αλλά και όλους τους παριστάμενους, είπε: «είναι τιμή μου να σας έχω όλους εδώ. Είναι μία έκφραση της αγάπης σας και είναι μία έκφραση της αγάπης μου για τα Χανιά και την Κρήτη. Ελπίζω ότι θα σας ξαναδούμε πολύ σύντομα. Η πόρτα αυτής της εταιρείας είναι πάντα ανοιχτή. Είμαστε εδώ για οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για εσάς και για την πόλη. Σχεδιάζουμε να μείνουμε για πολύ. Κράτησα μυστική μία ανακοίνωση, για μία ιδέα που δουλεύουμε εδώ και δύο – τρεις μήνες. Η εταιρεία μεγαλώνει πολύ γρήγορα, γι’ αυτό χρειαζόμαστε περισσότερα άτομα. Χρειαζόμαστε ακόμη περίπου 30 υπαλλήλους. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε ένα εκπαιδευτικό κέντρο σε αυτόν τον χώρο, για άτομα που δεν έχουν εμπειρία ή έχουν λίγη εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού (software development) και στις δραστηριότητές μας. Αν περάσουν την εκπαίδευση, θ’ αρχίσουν να εργάζονται».

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στον δικό του σύντομο χαιρετισμό ανέφερε: «θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μας γιατί ένας νέος επιχειρηματίας έρχεται στο νησί μας, στα όμορφα Χανιά και δίνει θέσεις εργασίας σε νέους ανθρώπους που βγαίνουν από τα Πανεπιστήμια  μας. Και όπως πολύ σωστά έχει πει παλαιότερα ο κ. Πρύτανης (του Πολυτεχνείου Κρήτης) η Κρήτη πρέπει να επενδύσει στην έρευνα και στην καινοτομία. Είναι ένα από τα θέματα, για τα οποία και στη νέα προγραμματική περίοδο μπαίνει μπροστά η Περιφέρεια μας και θεωρώ ότι οι τομείς αυτοί μπορούν να δώσουν πολλές θέσεις εργασίας. Γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να μένουν στον τόπο μας. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου, αγαπητέ Γιώργο, σε σένα, στην οικογένειά σου, που έκανες αυτή την κίνηση και άνοιξες αυτήν την επιχείρηση στα Χανιά και που θα είσαι κοντά μας για πολλά χρόνια, με πολλές θέσεις εργασίας και μεγάλη ανάπτυξη».

Παρόντες επίσης στα εγκαίνια ήταν ο Βουλευτής κ. Μπαλωμενάκης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης ο πρόεδρος Τ.Ε.Ε. Τμ. Δυτικής Κρήτης κ. Κοπάσης, ο Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Διγαλάκης,  ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Α.Ε. κ. Καζάσης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ Ραπτακης, στελέχη εργαζόμενοι της εταιρείας και άλλοι προσκεκλημένοι.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *