ksd copyright
Ο Μιχάλης Μαυρόπουλος | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημαντική “μεταγραφή” για τον Μιχάλη Μαυρόπουλο|Αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος, στην …

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ένας άνθρωπος του Τουρισμού, ο Μιχάλης Μαυρόπουλος, πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Experiences και μέλος στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΤΕ, αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της Liknoss, ηγέτιδας εταιρείας στα προϊόντα λογισμικού και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συστημάτων κρατήσεων και εισιτηρίων σε Ελλάδα και μέλος του North Star Group.

Η εταιρία, με στόχο τη γρήγορη επέκταση της στις διεθνείς αγορές και το μετασχηματισμό της σε έναν από τους κορυφαίους παγκόσμιους τεχνολογικούς οργανισμούς στον κλάδο του Travel & Entertainment ανακοίνωσε νέα διοικητική ομάδα.

Νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ο κ. Gareth Hughes, υψηλόβαθμο στέλεχος του ναυτιλιακού κλάδου με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία σε ανώτερες διοικητικές θέσεις. Ο κ. Hughes είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Gloucester και MSc στη Ναυτιλία, το Διεθνές Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά του Cass Business School και σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της Ναυτιλιακής Εταιρείας, Nikki Shipping Company S.A..

ksd copyright
money tourism copyright photo

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος, ανώτατο διοικητικό στέλεχος με πολύχρονη εμπειρία σε διαφορετικές διευθυντικές θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η πιο πρόσφατη θέση που κατείχε ήταν ως Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Experiences. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στον όμιλο Hilton Hotels και κατείχε τη θέση του Sales Manager στην Αθήνα και αργότερα στα ΗΑΕ. Ανέλαβε τα ηνία της TUI Hellas το 2012. Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά σε κλαδικές πρωτοβουλίες για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού και έχει υπηρετήσει ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Τουρισμό και MBA από το Πανεπιστήμιο του Louisville των ΗΠΑ.

Οικονομικός Διευθυντής παραμένει ο κ. Κώστας Λαβάντ, υψηλόβαθμο στέλεχος που κατείχε με επιτυχία σημαντικές θέσεις αυξημένης ευθύνης στον τομέα της Πληροφορικής, της Συμβουλευτικής και της Τραπεζικής. Συγχρόνως, είναι σήμερα Οικονομικός Διευθυντής του North Star Group. Ο κ. Λαβάντ έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και είναι κάτοχος MSc in Business Economics & Finance από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (UMIST).

ksd
adv

Νέος Εμπορικός Διευθυντής αναλαμβάνει ο κ. Ευάγγελος Χρυσοχόος και θα είναι υπεύθυνος για τη διαμόρφωση και την εφαρμογή της στρατηγικής της εταιρείας όσον αφορά στη διαχείριση του πελατολογίου. Ο κ. Χρυσοχόος διαθέτει πλούσια επαγγελματική εμπειρία άνω των 20 ετών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, έχοντας αναλάβει υψηλόβαθμες εμπορικές θέσεις ευθύνης σε πολυεθνικές εταιρείες στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, όπως η Microsoft Ελλάς και η Vodafone. Ο κ. Χρυσοχόος έχει σπουδάσει Marketing στο Πανεπιστήμιο του Plymouth.

Με τις αλλαγές αυτές, το νέο Δ.Σ της Liknoss  έχει ως εξής: Gareth Hughes – Πρόεδρος, Πάρις Δροσινός – Αντιπρόεδρος, Μιχάλης Μαυρόπουλος – Μέλος και Κώστας Λαβάντ – Μέλος.

Το Liknoss Group

Η LIKNOSS είναι η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας σε online κρατήσεις και συστήματα έκδοσης εισιτηρίων που παρέχουν υπερσύγχρονα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες στους κλάδους Ταξιδίων, Τουρισμού, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 με το όνομα FORTHCRS. Από το 2018, ο Όμιλος LIKNOSS είναι ο βραχίονας Τεχνολογίας Ταξιδιών και Τουρισμού του ομίλου North Star. Ο Όμιλος North Star Group είναι ένας ανεξάρτητος, διεθνής όμιλος εταιρειών που δραστηριοποιείται στους κλάδους της Ναυτιλίας, της Τεχνολογίας, της Ενέργειας και του Real Estate και εστιάζει και επενδύει στις  τεχνολογικές εξελίξεις και την καινοτομία.

Ο Όμιλος LIKNOSS αποτελείται από την CRS LIKNOSS SA, την LIKNOSS Italy Srl και την LIKNOSS Central Europe SA.

Η LIKNOSS εξυπηρετεί έναν από τα μεγαλύτερα πελατολόγια στον κόσμο σε συστήματα κρατήσεων και ηλεκτρονική διανομή ηλεκτρονικών κρατήσεων και έκδοσης εισιτηρίων. Η εταιρεία εξειδικεύεται στα συστήματα κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων, με εμπειρία που ξεκινά το 2000, ενώ καλύπτονται όλοι οι τύποι κρατήσεων με φέρι, συμπεριλαμβανομένων διαδρομών μεγάλων και μικρών αποστάσεων, τύπων πολλαπλών θέσεων, πολλαπλών τύπων γκαράζ, υπηρεσιών διακοπής, δρομολογίων πολλαπλών δρομολογίων κι άλλα.

Εκτός από την κεντρική δραστηριότητα της επιχείρησης, η LIKNOSS προσφέρει καινοτόμες λύσεις στη βιομηχανία πορθμείων (ολοκληρωμένα συστήματα διανομής, πωλήσεις διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, αυτόματη προσφορά ναύλου, εφαρμογή κώδικα QR σε ταξιδιωτικές υπηρεσίες, ηλεκτρονικά εισιτήρια, υπηρεσία διαχείρισης ορίου πίστωσης, λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας).  Η εταιρεία διαχειρίζεται πάνω από 26 εκατομμύρια ακτοπλοϊκά εισιτήρια ετησίως με ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων και ένα από τα πιο εξελιγμένα παγκόσμια συστήματα διανομής.

Μέσα από μια ευρεία πορεία ανάπτυξης και συνεχούς προόδου, η LIKNOSS εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της στους τομείς του τουρισμού, των διατροπικών μεταφορών και της ψυχαγωγίας, με λύσεις που επιτρέπουν την επέκταση του δικτύου πωλήσεων και τον συνδυασμό των διαφορετικών προσφερόμενων υπηρεσιών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *