Photo by Sora Shimazaki on Pexels

Σημαντικό deal 120 εκατ. £ στη Βρετανία | Εξαγορά tour operator ειδικού στο luxury από τον όμιλο Flight Centre

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην εξαγορά του tour operator Scott Dunn, ο οποίος ειδικεύεται στο τμήμα του πολυτελούς τουρισμού, προχώρησε ο όμιλος Flight Centre Travel Group, έναντι 120 και πλέον εκατομμυρίων λιρών.

Η συμφωνία επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από τον αυστραλιανό όμιλο ταξιδιωτικών πρακτορείων και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αυστραλίας, η Flight Centre Travel (FLT) ανέφερε ότι η εξαγορά του βρετανικού σπεσιαλίστα στις εξατομικευμένες πολυτελείς διακοπές χρηματοδοτείται με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η συναλλαγή είχε “επιχειρηματική αξία” 121 εκατ. στερλίνες (211 εκατ. δολάρια Αυστραλίας).

Η Scott Dunn θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα με εταιρική υποστήριξη από το Flight Centre. Το επίκεντρο θα είναι η εδραίωση της ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο και η επιτάχυνση της επέκτασης στις ΗΠΑ.

“Η Scott Dunn παρέχει ένα σημείο εισόδου στην αγορά πολυτελών ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ μέσω ενός καλά αναγνωρισμένου εμπορικού σήματος, το οποίο θα υποστηρίζεται από την παγκόσμια πλατφόρμα της FLT. Η Flight Centre πιστεύει ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συνεχιζόμενη επέκταση στη μεγαλύτερη αγορά των ΗΠΑ αποτελεί βασική στρατηγική ανάπτυξης που βασίζεται στις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη επιφέρει ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η περαιτέρω ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι πιθανό να υποστηριχθεί λόγω της ισχυρής προσφοράς προϊόντων της Scott Dunn και της συνεχιζόμενης στροφής προς τα πολυτελή ιδιωτικά ταξίδια”, ανέφερε η Flight Centre.

Η αυστραλιανή εταιρία δεσμεύτηκε να διατηρήσει την “εξαιρετικά έμπειρη” διοικητική ομάδα της Scott Dunn, με επικεφαλής τη διευθύνουσα σύμβουλο Sonia Davies.

Σε μια επισκόπηση της συναλλαγής, η Flight Centre δήλωσε ότι η Scott Dunn επιτυγχάνει υψηλότερα έσοδα και κέρδη [ebitda] από τις υφιστάμενες δραστηριότητες αναψυχής της αυστραλιανής εταιρίας.

Η Scott Dunn ανέφερε συνολική αξία συναλλαγής 112 εκατ. στερλίνες και έσοδα 29 εκατ. στερλίνες το 2022, καθώς πέτυχε ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Flight Centre περιέγραψε την Scott Dunn ως έναν “πολιτισμικά ευθυγραμμισμένο οργανισμό με ισχυρή διοίκηση, που δεσμεύεται να συνεχίσει τα σχέδια ανάπτυξης”. Η επιχείρηση λειτουργούσε σε ένα τμήμα με υψηλό περιθώριο κέρδους και “ανθεκτικά χαρακτηριστικά” λόγω της υψηλής αξίας και της αυξανόμενης αφοσίωσης των πελατών.

Η Scott Dunn θεωρείται ως μια “επεκτάσιμη μάρκα” με δυνατότητες να επιταχύνει την ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα και την υποδομή της Flight Centre”.

Ο συνδυασμός με την Flight Centre αναμένεται να αποφέρει “ελκυστικά οικονομικά αποτελέσματα”.

Η Flight Centre πρόσθεσε ότι αναμένει για ολόκληρο το έτος υποκείμενα κέρδη μεταξύ 250 και 280 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας, πριν από τα οφέλη της εξαγοράς.

Who is Who

Η Scott Dunn ιδρύθηκε από τον Andrew Dunn το 1986, αρχικά ως ειδικός στο σκι. Ο Dunn ίδρυσε την εταιρεία αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο σε ηλικία 22 ετών. Το 2014, η εταιρία ιδιωτικών κεφαλαίων Inflexion απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του πολυτελούς tour operator, έναντι ποσού, το οποίο εικάζεται τότε ότι άγγιζε τα 70 εκατομμύρια λίρες.

Η Scott Dunn διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη και το Σαν Ντιέγκο με πάνω από 200 άτομα προσωπικό. Εκτός από τη δημιουργία εξατομικευμένων ταξιδιών, ιαθέτει πλήρως εξυπηρετούμενες βίλες στη Μεσόγειο, σαλέ για σκι στις Άλπεις, παιδικές λέσχες, ενώ, παράλληλα προωθεί ταξίδια για σαφάρι και κρουαζιέρες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *