Σκέψεις για… λουκέτο στο βρετανικό αεροδρόμιο Doncaster Sheffield

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αβέβαιο εμφανίζεται το μέλλον του αεροδρομίου Doncaster Sheffield (DSA) μετά και την αποχώρηση της Wizz Air, με την ιδιοκτήτρια εταιρία να λέει ότι ενδέχεται να μην είναι πλέον εμπορικά βιώσιμο.

Το διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου έχει αρχίσει την επανεξέταση των στρατηγικών επιλογών για τον αερολιμένα, μετά από μακρές διαβουλεύσεις.

Ο ιδιοκτήτης και κύριος χρηματοδότης του αεροδρομίου, ο όμιλος Peel Group, απέκτησε την περιοχή το 1999 και τη μετέτρεψε σε διεθνές εμπορικό αεροδρόμιο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005. Ωστόσο, παρά την αύξηση του αριθμού των επιβατών, ο αερολιμένας, σύμφωνα με τον Peel Group, δεν πέτυχε ποτέ την κρίσιμη μάζα που απαιτείται για να καταστεί κερδοφόρος.

“Αυτό το θεμελιώδες ζήτημα της έλλειψης αριθμού επιβατών επιδεινώνεται από την ανακοίνωση, στις 10 Ιουνίου 2022, της μονομερούς απόσυρσης των αεροσκαφών της Wizz Air, αφήνοντας το αεροδρόμιο με έναν μόνο αερομεταφορέα βάσης, την TUI”, αναφέρει το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του.

“Η πρόκληση αυτή έχει επιδεινωθεί από τις υπόλοιπες αλλαγές στην αγορά των αερομεταφορών, τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 και τις όλο και πιο σημαντικές περιβαλλοντικές πτυχές. Ως εκ τούτου, έχει διαπιστωθεί ότι η αεροπορική δραστηριότητα μπορεί να μην είναι πλέον η χρήση που αποφέρει το μέγιστο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος στην περιοχή”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του ο Robert Hough, πρόεδρος του Peel Airports Group στον οποίο ανήκει το Doncaster Sheffield, είπε: “Είναι μια κρίσιμη περίοδος για τις αερομεταφορές παγκοσμίως. Παρά το γεγονός ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία πλησιάζουν σιγά σιγά στο τέλος τους, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε συνεχή εμπόδια και δυναμικές μακροπρόθεσμες απειλές για το μέλλον της αεροπορικής βιομηχανίας. Οι ενέργειες της Wizz να θυσιάσει τη βάση της στο Doncaster για να στηρίξει τις επιχειρηματικές της ευκαιρίες σε άλλες βάσεις, στη νότια Αγγλία, αποτελούν σημαντικό πλήγμα για το αεροδρόμιο. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επανεξετάσουμε πώς το DSA μπορεί να δημιουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης για το Ντονκάστερ και το Νότιο Γιορκσάιρ. Ο όμιλος Peel Group παραμένει προσηλωμένος στην επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης, ευκαιριών απασχόλησης και ευημερίας για το Ντονκάστερ και την ευρύτερη περιοχή”.

Το αεροδρόμιο θα λειτουργεί κανονικά κατά τη διάρκεια της στρατηγικής αναθεώρησης.

 

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *