Στην ITB η Σκιάθος

ΦΟΡΕΙΣ

Ο Δήμος Σκιάθου συνεχίζει με επιτυχία τη φετινή του πορεία προβολής των ομορφιών του νησιού στον ευρωπαϊκό χάρτη τουρισμού, αφού συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB 2016 στο Βερολίνο από 9 έως 13 Μαρτίου, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα ετησίως.
Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ θεσσαλικοί προορισμοί που και φέτος ενδιέφεραν τους επισκέπτες της έκθεσης ήταν τα Μετέωρα, οι Βόρειες Σποράδες, η λίμνη Πλαστήρα, τα παράλια της Λάρισας, ο Όλυμπος και το Πήλιο.

skiathos_IMG_0605.jpgΗ ελληνική συμμετοχή προκάλεσε το ενδιαφέρον πλήθους εμπορικών επισκεπτών και κοινού, με τη δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο δικό της περίπτερο να ξεχωρίζει φυσικά το νησί της Σκιάθου ,η κοσμοπολίτισσα του Αιγαίου, το διαμάντι των Σποράδων με δικό της περίπτερο στον ενιαίο χώρο του ΕΟΤ.
Η έκθεση συνεχίζετε με σημαντική αύξηση αγοραστών από το εξωτερικό και με τους καλύτερους αριθμούς εκθετών όλων των εποχών. Πάνω από 110.000 εμπορικοί επισκέπτες αναμένεται να συνάντησουν εκατοντάδες εκθέτες από περιπου 180 χώρες στο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γεγονός του κόσμου και ενημερώθηκαν για όλες τις εξελίξεις του τουριστικού κλάδου. Οι επισκέπτες υπολογίζετε οτι θα ξεπεράσουν τις 150.000. Δεκάδες τουριστικοί πράκτορες έχουν προγραμματίσει επαφές και συζητήσεις με τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναζητώντας δρόμους συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Το ενδιαφέρον του κοινού παραμένει και φέτος αμείωτο σχετικά με την χρήση της αεροπορικής σύνδεσης της Airberlin για Σκιάθο. Κοντά στους 7.000 δημοσιογράφους από 94 χώρες παρακολουθούσαν καθημερινά τα εκθεσιακά δρώμενα και μετέδιδαν σε όλο τον κόσμο τους προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Σκιάθος. Δημοσιογραφικά στελέχη αλλά και free lance δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ σε ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, on Line web magazines, κλπ.) ενημερώνονται για τις ομορφιές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Θεσσαλίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *