©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκληρός έλεγχος στις χειραποσκευές των ταξιδιωτών στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΟΡΕΙΣ

Η απότομη στροφή της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, να περιορίσει την μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές των επιβατών σε έξι αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου θα δημιουργήσει μόνο αβεβαιότητα και θα οδηγήσει σε περισσότερες καθυστερήσεις. Η προειδοποίηση της Ένωσης καταναλωτών Which? ακολούθησε την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών αργά την περασμένη Παρασκευή ότι επαναφέρει τα όρια για τα υγρά από χθες Κυριακή.

Το DfT (UK Department for Transport) σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ανακοίνωσε ότι από τις 00.01 της Κυριακής 9 Ιουνίου 2024, θα επανέλθουν προσωρινά οι περιορισμοί των 100ml στα υγρά για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από έξι περιφερειακά αεροδρόμια όπου λειτουργούν πλήρως τα σημεία ελέγχου ασφαλείας επόμενης γενιάς (NGSC). Αυτή η προσωρινή επαναφορά γίνεται για να μπορέσουν να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις στα νέα συστήματα ελέγχου το οποίο θα επηρεάσει μόνο ένα μικρό αριθμό επιβατών. Για τους περισσότερους επιβάτες, τα μέτρα ασφαλείας θα παραμείνουν αμετάβλητα. Οι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να ελέγχουν τις απαιτήσεις ασφαλείας με το αεροδρόμιο αναχώρησης πριν ταξιδέψουν».

Το υπουργείο Μεταφορών επεσήμανε ότι αυτή η αλλαγή αφορά μόνο τους επιβάτες που πετούν από τα αεροδρόμια Newcastle, Leeds/Bradford, London City, Aberdeen, Southend και Teesside, «τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 6% των αεροπορικών επιβατών του Ηνωμένου Βασιλείου».

Παρόλα αυτά χαοτικές σκηνές από δύο πολύωρες ουρές επιβατών στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ καταγράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι οι ουρές είχαν δημιουργηθεί λόγω της επαναφοράς της απαγόρευσης μεταφοράς υγρών άνω των 100 ml στις χειραποσκευές.

Γεγονός είναι ότι τα αεροδρόμια έλαβαν τον Απρίλιο παράταση προθεσμίας έως και ενός έτους για την εγκατάσταση σαρωτών ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας που θα επιτρέπουν στους επιβάτες να κρατούν υγρά και φορητούς υπολογιστές στις χειραποσκευές τους.

Η κυβέρνηση είχε προηγουμένως θέσει ως προθεσμία την 1η Ιουνίου για όλα τα μεγάλα αεροδρόμια να εισαγάγουν σαρωτές υπολογιστικής τομογραφίας (CT) που δημιουργούν τρισδιάστατες εικόνες.

Όμως το DfT δήλωσε τότε ότι είχε αναγνωρίσει τις προκλήσεις που συνεπάγεται η εγκατάσταση του εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να εγκρίνει παρατάσεις της προθεσμίας έως και 12 μήνες κατά περίπτωση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *