Το Αχίλλειο στην Κέρκυρα

Skyscanner: 9 μυθολογικοί θησαυροί για επίσκεψη στην Ελλάδα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εννέα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα, ανάμεσά τους οι Δελφοί, η Δήλος, το Ιδαίον Άντρον, κ.ο.κ., τα οποία συνδέονται άμεσα με την ελληνική μυθολογία, προτείνει το Skyscanner να επισκεφθεί όποιος ταξιδέψει εφέτος στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο, αυτά τα αξιοθέατα είναι:

-Οι Δελφοί, μια πόλη στο όρος Παρνασσός στα νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας.
-Το νησί της Δήλου κοντά στη Μύκονο, η γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης.
-Ο Λαβύρινθος της Κρήτης. Μπορεί η ακριβής τοποθεσία του να είναι άγνωστη, αλλά υπάρχουν δύο σημεία που μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το ένα είναι ο Κομμός, που ήταν κάποτε το βασίλειο του Μίνωα και το άλλο η Γόρτυνα, η οποία είναι λίγο πιο μακριά, μπορεί όμως να έχει εμπνεύσει την ιστορία του Θησέα και του Μινώταυρου.
-Όρος Ίδα (Ψηλορείτης), Κρήτη. Σύμφωνα με τον θρύλο ο Δίας γεννήθηκε στο σπήλαιο Ιδαίον Άντρον στις πλαγιές του, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι γεννήθηκε στο σπήλαιο του Ψυχρού, στο Οροπέδιο του Λασιθίου.
-Ο ποταμός Αχέροντας, στην περιοχή της Ηπείρου στη βορειοδυτική Ελλάδα. Στην αρχαία μυθολογία, ο Αχέροντας ήταν γνωστός ως ο “ποταμός της λύπης”, ένας από τους πέντε ποταμούς του ελληνικού “κάτω κόσμου”.
-Το νησί της Αίγινας στον Σαρωνικό κόλπο, 27 μίλια από την Αθήνα. Η Αίγινα ήταν η μητέρα του Αιακού, που γεννήθηκε στο νησί και έγινε ο πρώτος βασιλιάς του.
-Το βουνό Όλυμπος, κοντά στον Θερμαϊκό κόλπο, περίπου 50 μίλια νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης, υπήρξε το σπίτι των 12 Ελλήνων θεών.
-Κέρκυρα (Κέρκυρα), ένα νησί στα βορειοδυτικά παράλια της Ελλάδας, στο Ιόνιο Πέλαγος. Εκεί ο Ηρακλής συνέλαβε τον γιο του, τον Ύλλο, τον μελλοντικό ηγέτη των Ηρακλειδών. Στην Ομηρική Οδύσσεια, η Κέρκυρα είναι το νησί των Φαιάκων, όπου ο Οδυσσέας συναντά τη Ναυσικά. Το νησί φιλοξενεί επίσης το Αχίλλειο Παλάτι, που πήρε το όνομά του από τον Αχιλλέα.
-Θήβα, μια πόλη στη Βοιωτία, στην κεντρική Ελλάδα, όπου οι ιστορίες του Κάδμου, του Οιδίποδα, του Διονύσου, του Ηρακλή και άλλων, έπαιξαν εξέχοντα ρόλο στην ελληνική μυθολογία.
-Το νησί της Ιθάκης στο Ιόνιο Πέλαγος, στα βορειοανατολικά παράλια της Κεφαλονιάς, ταυτίζεται με το σπίτι του Οδυσσέα στην Ιθάκη του Ομήρου.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *