Η τελευταία έκθεση της Skyscanner αναφέρει ότι τα “παράθυρα” κρατήσεων εξομαλύνονται και οι προορισμοί, ιδίως στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, επωφελούνται από τον αυξημένο όγκο αναζήτησης σε σύγκριση με πέρυσι.
Τα διεθνή ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ανακάμπτουν πιο αργά, κάτι που φαίνεται ότι θα αλλάξει το 2023 με την επιμήκυνση των “παραθύρων” κρατήσεων για προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, όπως διαπίστωσε η τελευταία έκθεση της Skyscanner.
Η έκθεση της Skyscanner, “Ορίζοντες: Προορισμός & κρατήσεις, 1ο τρίμηνο 2023” διερευνά εκτεταμένα δεδομένα αναζήτησης πτήσεων και κρατήσεων από κάθε περιοχή -Ασία – Ειρηνικός (APAC), Αμερική και Ευρώπη, Μέση Ανατολή.
Ο διευθυντής μάρκετινγκ προορισμών της Skyscanner, Mike Ferguson, σχολίασε: “Σε παγκόσμιο επίπεδο, βλέπουμε περισσότερους ταξιδιώτες να έρχονται στη Skyscanner από ποτέ άλλοτε. Αυτό δείχνει τη συνεχή ανάκαμψη του τομέα και την εξαιρετική ταξιδιωτική ζήτηση σε όλες τις περιοχές”.
Η έκθεση ανέδειξε ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για καλοκαιρινά ταξίδια βρίσκονται στην Ασία και τον Ειρηνικό.
Ακολουθούν τα βασικά ευρήματα της έκθεσης για κάθε περιοχή:
Παγκόσμιο επίπεδο
– Η πλειονότητα των ελκυστικών προορισμών για τα ταξίδια του 2ου και του 3ου τριμήνου βρίσκονται στην περιοχή APAC, με την Ιαπωνία, την Κίνα, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Ταϊβάν να είναι οι πιο ευνοημένες.
– Τα “παράθυρα” κρατήσεων +90 ημερών για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων είναι αυξημένα σε όλες τις περιοχές, γεγονός που σηματοδοτεί, τόσο την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών, όσο και τη ζήτηση, με το μερίδιο αναζήτησης να κινείται σύμφωνα με τα προ-πανδημικά εποχικά πρότυπα.
Περιοχή APAC
– Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητες των ταξιδιωτών της περιοχής, καθώς τα “παράθυρα” κρατήσεων αυξάνονται σε όλα τα τμήματα από <1 εβδομάδα σε +90 ημέρες.
– Τα “παράθυρα” κρατήσεων στην περιοχή APAC επιστρέφουν στα πρότυπα του 2019 σε όλους τους τύπους μετακινήσεων.
– Η Ταϊβάν, το Λάος και η Ιαπωνία είναι οι δημοφιλείς προορισμοί για τους ταξιδιώτες της περιοχής, με σημαντική αύξηση του όγκου αναζήτησης, σε σύγκριση με το 2022.
– Οι ταξιδιώτες της APAC αναζητούν επίσης έμπνευση με τον όρο “Παντού” να αποτελεί κορυφαία τάση αναζήτησης, ενώ στους ευρωπαϊκούς προορισμούς της Αυστρίας και της Ουγγαρίας παρατηρείται αύξηση της ζήτησης στις αναζητήσεις σε ετήσια βάση.
– Η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ αντιπροσωπεύουν πάνω από τα δύο τρίτα των τρεχόντων όγκων αναζήτησης το β’ και γ’ τρίμηνο.
Περιοχή EMEA
– Οι ταξιδιώτες της ΕΜΕΑ προσβλέπουν στο καλοκαίρι, καθώς αυξάνονται τα μεγαλύτερα “παράθυρα” κρατήσεων για ταξίδια μικρών και μεγάλων αποστάσεων.
– Όλα τα “παράθυρα” κρατήσεων παρακολουθούνται σύμφωνα με τη συμπεριφορά αναζήτησης του 2019, καθώς ομαλοποιείται ο προγραμματισμός των ταξιδιών.
– Οι ταξιδιώτες της ΕΜΕΑ επιθυμούν να επιστρέψουν σε προορισμούς στην Ασία, με την Ταϊβάν, την Ιαπωνία και το Λάος να βλέπουν ραγδαία αύξηση της ζήτησης για αναζητήσεις, σε σύγκριση με το 2022. Προορισμοί όπως η Σαουδική Αραβία και η Κίνα σημειώνουν υψηλή ζήτηση βραχυπρόθεσμα, με τη Μαλαισία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και το Βιετνάμ να παρουσιάζουν επίσης ζήτηση κατά τη διάρκεια του 2ου και του 3ου τριμήνου.
– Η Αλβανία, ο μόνος ευρωπαϊκός προορισμός στην πρώτη 10άδα, καταγράφει αυξημένη ζήτηση στις αναζητήσεις, σε ετήσια βάση.
Περιοχή AMER
– Οι ταξιδιώτες της περιοχής AMER (ΗΠΑ, Καναδάς και χώρες της Νότιας Αμερικής) κοιτάζουν μπροστά, καθώς αυξάνονται τα μεγαλύτερα “παράθυρα” κρατήσεων, ιδίως 60-89 ημέρες, για όλους τους τύπους μεταφορών
– Διακυμάνσεις σημειώνονται στα “παράθυρα” κρατήσεων για κοντινές αποστάσεις σε σχέση με το 2019, ενώ οι μακρινές αποστάσεις επιστρέφουν στα προ της πανδημίας επίπεδα.
– Οι ταξιδιώτες AMER επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν σε προορισμούς στην Ασία, καθώς η περιοχή παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση στις αναζητήσεις, σε σύγκριση με το 2022. Άλλοι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων, όπως το Μαρόκο, η Νέα Ζηλανδία και η Νορβηγία, παρουσιάζουν επίσης ζήτηση κατά τη διάρκεια του 2ου και του 3ου τριμήνου.
– Ο προορισμός της “Bucket list”, τα νησιά Φίτζι, εμφανιζει, επίσης, αυξημένη ζήτηση στις αναζητήσεις, σε σχέση με πέρυσι, ιδίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Οι επισκέπτες της Skyscanner ξεπερνούν πλέον τα επίπεδα του 2019, με περισσότερους από 100 εκατ. ταξιδιώτες να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή, την επιφάνεια εργασίας και τις πλατφόρμες mweb της εταιρείας σε μηνιαία βάση.
Κορυφαίοι προορισμοί για ταξιδιώτες από την EMEA
Αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στις αναζητήσεις του πρώτου τριμήνου για ταξίδια τους επόμενους έξι μήνες, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022.
1. Ταϊβάν +791%
2. Ιαπωνία +433%
3. Λάος +367%
4. Κίνα +359%
5. Σαουδική Αραβία +264%
6. Μαλαισία +259%
7. Αλβανία +254%
8. Σιγκαπούρη +245%
9 Νότια Κορέα +215%
10. Βιετνάμ +201%
Κορυφαίοι προορισμοί για ταξιδιώτες από την AMER
Αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στις αναζητήσεις του πρώτου τριμήνου για ταξίδια τους επόμενους έξι μήνες, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022.
1. Κίνα +317%
2. Ιαπωνία +266%
3. Ταϊβάν +215%
4. Σιγκαπούρη +172%
5. Μαλαισία +169%
6. Νέα Ζηλανδία +136%
7. Νορβηγία +127%
8. Μαρόκο +125%
9. Σαουδική Αραβία +124%
10. Φίτζι +118%
Κορυφαίοι προορισμοί για ταξιδιώτες από την APAC
Αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στις αναζητήσεις του πρώτου τριμήνου για ταξίδια τους επόμενους έξι μήνες, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022.
1. Ταϊβάν +1426%
2. Λάος +895%
3. Ιαπωνία +800%
4. Παντού +701%
5. Μογγολία +679%
6. Κίνα +618%
7. Ταϊλάνδη +580%
8. Βιετνάμ +545%
9. Αυστρία +469%
10. Ουγγαρία +462%
1 σχόλιο στο “Skyscanner: Τα “παράθυρα” κρατήσεων επιστρέφουν στην κανονικότητα | Οι τελευταίες τάσεις στα ταξίδια παγκοσμίως | ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ”