Αεροσκάφος skyteam

Η Skyteam “χάνει” τη China Southern

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία αεροπορικών εταιρειών όσον αφορά τους επιβάτες εγκαταλείπει τη Skyteam, τη συμμαχία που συγκαταλέγει την Air France και την Delta Air Lines.

Ειδικότερα, δέκα χρόνια μετά την ένταξη της στη Skyteam, ως μέλος της, η China Southern δήλωσε ότι «δεν θα ανανεώσει τη συμμετοχή της» στην παγκόσμια εμπορική συμμαχία την 1η Ιανουαρίου 2019.

Είναι γεγονός, πως η Skyteam, μία από τις τρεις παγκόσμιες συμμαχίες αεροπορικών εταιρειών μαζί με τη Oneworld και τη StarAlliance, θα χάσει τη μεγαλύτερη κινεζική αεροπορική εταιρεία από άποψη αριθμού των επιβατών.

Δύο παράγοντες θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτήν την επιλογή:

Το 2011, η China Eastern Airlines προσχώρησε επίσης στη συμμαχία Skyteam, η οποία είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση καθώς και οι δύο αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν στην ίδια αγορά.

Ακόμη, η American Airlines (μέλος στη Oneworld), τον Μάρτιο του 2017, εξαγόρασε μετοχές της China Southern, ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Skyteam σχεδιάζει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Νότια Κίνα το 2019 για να εγγυηθεί «μια απλή μετάβαση για πελάτες και συνεργάτες».

Η κ. Kristin Colvile, Διευθύνων Σύμβουλος της Skyteam, δηλώνει: «Η πρόταση μας συνίσταται στη προσφορά ενός σημαντικού ολοκληρωμένου δικτύου στη βελτίωση των ταξιδιωτικών εμπειριών. Η China Southern ήταν ένα σημαντικό μέλος της Skyteam. Σεβόμαστε την απόφαση της».

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *