Προειδοποιήσεις για Ελλάδα από την Carnival Maritime

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για τη διεξαγωγή πολιτικών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, στην Αθήνα και στον Πειραιά, αλλά και για θέματα ασφάλειας και μικροκλοπών προειδοποιεί τους πελάτες της, που προγραμματίζουν να επισκεφθούν τη χώρα μας, η Carnival Maritime, του ομίλου Costa.

Στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται: «Στον Πειραιά & στην  Αθήνα πολιτικές συγκεντρώσεις και  διαδηλώσεις μπορούν να συμβούν χωρίς καμία προειδοποίηση. Ως προληπτικό μέτρο, παρακαλούμε να αποφεύγετε τις συγκεντρώσεις σε περιοχές κυβερνητικών κτιρίων, εγκαταστάσεων των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και σε άλλες συμβολικές θέσεις. Παρακαλούμε, επίσης, μην επισκέπτεστε απομακρυσμένες περιοχές, χώρους και κτίρια με περιορισμένη πρόσβαση. Ενώ, οφείλετε να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Θεωρούμε την ασφάλεια των επισκεπτών και του πληρώματος ως ύψιστη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου είμαστε συνεχώς σε εκτίμηση της κατάστασης ασφάλειας, σε συνεργασία με τις αρχές και τους τοπικούς εταίρους μας».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση, αναφερόμενη σε περιπτώσεις μικροκλοπών: «Σε πολυσύχναστα μέρη όπως εμπορικοί δρόμοι, αγορές, ιστορικά μνημεία, καθώς στα δημόσια μέσα μεταφοράς, οι μικροκλοπές  αποτελούν σταθερή απειλή. Για την αποφυγή τους καλείστε να έχετε μόνο λίγα μετρητά μαζί σας, ενώ πολύτιμα κοσμήματα, ρολόγια και γυαλιά ηλίου να τα αφήνετε ασφαλή στην καμπίνα σας. Εάν είναι δυνατόν, μαζί σας να έχετε μόνο αντίγραφο της ταυτότητάς σας, ενώ για την ανάληψη χρημάτων από αυτόματα μηχανήματα των τραπεζών, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ATM που βρίσκονται στο εσωτερικό των τραπεζών. Σε περίπτωση ληστείας, δεν φέρετε καμία αντίσταση».

Για το θέμα της τρομοκρατίας, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, «σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές ασφάλειας σε όλο τον κόσμο, υπάρχει μια λανθάνουσα απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων στον Πειραιά και την Αθήνα. Ως προληπτικό μέτρο, παρακαλείστε να αποφεύγετε την παρατεταμένη διαμονή σε εξαιρετικά πολυσύχναστα μέρη και ιδιαίτερα σε δημόσιες αγορές, εθνικά αξιοθέατα καθώς και στην περιοχή των κυβερνητικών εγκαταστάσεων».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *