ksd copyright
O κ. Χρήστος Ζήκος | money tourism photo

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στον Τουρισμό

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Ένα πρόβλημα, που έχει παρουσιασθεί τα τελευταία χρόνια στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μας είναι οι ελλείψεις προσωπικού στον ξενοδοχειακό κλάδο. Πρόκειται για ένα φαινόμενο,  το οποίο θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει παράδοξο εξαιτίας του υψηλού επιπέδου ανεργίας που επικρατεί στην χώρα.

Αρκετά διευθυντικά στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων έχουν πολλές φορές επισημάνει δημόσια το πρόβλημα. Ενώ οι μισθοί που προσφέρονται είναι υψηλότεροι απ’ αυτούς που επικρατούν στην αγορά, είναι αδύνατο να βρεθεί προσωπικό για να καλύψει τις θέσεις εργασίας. Παρατηρείται μια απροθυμία από την πλευρά του εργατικού δυναμικού, οι δε εργαζόμενοι, παρά την ανεργία στην οποία βρίσκονται, δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον να απασχοληθούν.

Porto-CarrasΤο σημαντικό προβλημα εξεύρεσης κατάλληλου προσωπικού στον Τουρισμό, επισημαίνει με επιστολή του στον ΣΕΤΕ ο κ. Χρήστος Ζήκος, Διευθύνων Σύμβουλος του συγκροτήματος Porto Carras, o οποίος υπογραμμίζει ότι “…Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στην Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να ήμαστε στην high season και αρκετές θέσεις να παραμένουν κενές”.

Όπως σημειώνει στην επιστολή ο κ. Ζήκος “Έχουμε αποταθεί σε εταιρείες που προμηθεύουν προσωπικό από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κυρίως από Βουλγαρία και Ρουμανία), η ποιότητα όμως των υποψηφίων είναι χαμηλή.

Ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να ικανοποιήσει τη ζήτηση που έχει δημιουργηθεί. Έχουμε καταθέσει αιτήσεις στις κατά τόπους Υπηρεσίες και η ανταπόκριση ήταν σχεδόν μηδενική. Για ποιο λόγο να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ανεργία που υπάρχει δεν οφείλεται στην ανεπαρκή ζήτηση για εργασία από την πλευρά των εργοδοτών που είναι και ο συνηθισμένος τύπος ανεργίας,  αλλά στην αναντιστοιχία μεταξύ των θέσεων εργασίας που προσφέρονται και των ειδικοτήτων που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Όλα αυτά αφορούν θέσεις εργασίας που σχετίζονται κυρίως με το service (σερβιτόροι, βοηθοί σερβιτόρων , μπουφετζήδες, μπάρμαν, καμαριέρες, κτλ) αλλά και την λειτουργία της υποδοχής, στην οποία οι απαιτήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες. Όσον αφορά το τμήμα της κουζίνας, ο chef, οι μάγειρες και οι βοηθοί θα πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου επαγγελματίες”.

Και συνεχίζει προτείνοντας “…Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπάρξει η αρωγή από τον ΣΕΤΕ στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στον μεγάλο αυτό πρόβλημα που απασχολεί τον κλάδο. Ενδεχομένως μια λύση θα ήταν η απλοποίηση των διαδικασιών για απασχόληση εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (χώρες πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Αλβανία κλπ). Μία άλλη πρόταση θα ήταν, για όσους επιθυμούν να εργαστούν στον ξενοδοχειακό τομέα σε θέσεις που δεν απαιτούν υψηλή επαγγελματική εξειδίκευση, να περνούν από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιδοτούμενο από το κράτος με την μορφή επιταγών επαγγελματικής κατάρτισης. Κάτι αντίστοιχο με τα voucher του τουρισμού. Στη συνέχεια, μετά από μια διαδικασία πιστοποίησης μέσω εξετάσεων, εάν κριθεί κατάλληλος ο εκπαιδευόμενος, θα συνεχίσει να προσφέρει τις  υπηρεσίες του διατηρώντας την προοπτική να γίνει ένας σωστός επαγγελματίας του χώρου”.

Και καταλήγει: “Είναι ζωτικής σημασίας, η παρέμβαση του Συνδέσμου προς τους αρμόδιους φορείς, για την εξεύρεση λύσης στο σοβαρό θέμα της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *