«Σπάει τα κοντέρ» η Ελλάδα στις κρατήσεις στη Γερμανική αγορά

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2017 στη γερμανική αγορά, με την Ελλάδα να θεωρείται ως ο «απόλυτος προορισμός» και το σύνολο των tour operators να την αναγνωρίζουν ως τον «νικητή» στην αύξηση των κρατήσεων.

Ενισχύονται οι κρατήσεις στη γερμανική αγορά, τάση η οποία ξεκίνησε από τον Νοέμβριο και εντείνεται τις τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου, που παραδοσιακά αποτελεί την πιο δυναμική περίοδο για τις κρατήσεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ερευνητές της GfK, που ανέφεραν αύξηση 13% τον Δεκέμβριο, έναντι του Δεκεμβρίου του 2015, δήλωσαν ότι η ζήτηση επιταχύνθηκε έντονα κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Μεταξύ των tour operators, ο Alltours παρουσιάζει μια «καλή» αύξηση στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο Schauinsland έχει μια «πολύ ικανοποιητική» αύξηση τον Δεκέμβριο. Ο σπεσιαλίστας για την ελληνική αγορά, Μουζενίδης Travel, αναφέρει ισχυρή ζήτηση για τον προορισμό, ενώ ο ειδικός στη Βόρεια Αμερική Canusa, κάνει λόγο για διψήφια αύξηση για τον Καναδά και μονοψήφια αύξηση για τις ΗΠΑ.

Η TUI Γερμανίας, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η ζήτηση είναι πολύ μπροστά από πέρυσι, ενώ μόνο το Σάββατο 14  Ιανουαρίου καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 κρατήσεις. «Πολλοί Γερμανοί που δεν πήγαν διακοπές πέρυσι, προχωρούν νωρίς σε κρατήσεις εφέτος», σχολίασε ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας, Sebastian Ebel.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, επίσης, εμφανίζονται ευχαριστημένοι με το ξεκίνημα του 2017, με τη Derpart να αναφέρει αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 8%, σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Lufthansa City Center «μιλάει», επίσης, για υψηλή μονοψήφια άνοδο.

Από πλευράς προορισμών, η Ελλάδα θεωρείται το απόλυτο trend στη γερμανική αγορά, με ισχυρή ζήτηση να καταγράφεται, ήδη, για την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και άλλα νησιά. Η TUI, για παράδειγμα, έχει, ήδη, αναφέρει μια αύξηση 41% στις κρατήσεις για την Ελλάδα, το φετινό καλοκαίρι. Ομοίως, ο Thomas Cook περιγράφει την Ελλάδα ως τον «απόλυτο προορισμό» για πολλές και διαφορετικές ομάδες πελατώ,ν φέτος.

Η Ισπανία παραμένει ο νούμερο ένα προορισμός με σταθερά υψηλή ζήτηση για τους Γερμανούς. Αντίστοιχα, καλά κινούνται οι κρατήσεις για την Ιταλία και την Πορτογαλία, ενώ σαφής είναι η ανάκαμψη της Αιγύπτου, μετά από τη δραματική πτώση, πέρυσι. Αντίθετα, οι κρατήσεις για την Τουρκία συνεχίζουν να μειώνονται μετά και τη μεγάλη πτώση στη ζήτηση το περασμένο έτος.

Ο Joachim Boyd, διευθύνων σύμβουλος της weg.de, αναφέρει ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση για Μαγιόρκα, Κανάρια Νησιά, Πορτογαλία, Ελλάδα και Βουλγαρία, προβλέποντας ότι και η Αίγυπτος θα επανέλθει στο προσκήνιο για τους Γερμανούς παραθεριστές, με τις φθηνές προσφορές.

Από τους μακρινούς προορισμούς, δυναμικά κινούνται οι κρατήσεις για Μεξικό, με την TUI να αναφέρει μια αύξηση 71% και ακολουθούν οι  ΗΠΑ, η Νότια Αφρική, ο Καναδάς, ο Μαυρίκιος, οι Σεϋχέλλες, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Ινδονησία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *