Squaremouth: Αυτές είναι οι 4 μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2024 | Το επόμενο έτος θα είναι το πιο ακριβό για ταξίδια

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τις τέσσερις ταξιδιωτικές τάσεις που θα επικρατήσουν το 2024 αποκαλύπτει η Squaremouth, η οποία εξειδικεύεται στην ταξιδιωτική ασφάλιση και μοιράζεται συμβουλές για τους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους.

Από την αύξηση του μέσου ταξιδιωτικού κόστους, μέχρι την άνοδο των ταξιδιών περιπέτειας, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες θα έρθουν αντιμέτωποι με μια σειρά από ταξιδιωτικές αλλαγές και νέες τάσεις το επόμενο έτος. Αυτές είναι:

1. Το 2024 θα είναι το πιο ακριβό έτος στην ιστορία για τους ταξιδιώτες

Οι ταξιδιώτες έχουν δει αύξηση στις τιμές των ταξιδιών τα τελευταία τρία συνεχόμενα χρόνια. Το μέσο κόστος του διεθνούς ταξιδιού το 2023 είναι 6.574 δολάρια, αυξημένο κατά 21%, σε σχέση με πέρυσι και κατά 30%, σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η τάση αυτή δεν δείχνει σημάδια ανάσχεσης και πολλοί ταξιδιώτες συμμερίζονται το ίδιο και αναμένουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για ταξίδια. Μια πρόσφατη έρευνα της Squaremouth αποκάλυψε ότι το 82% των ταξιδιωτών προβλέπει ότι οι ταξιδιωτικές τους δαπάνες, είτε θα αυξηθούν, είτε θα παραμείνουν ίδιες το 2024. Αν αυτό αποδειχθεί αληθινό, οι ταξιδιώτες θα ξοδεύουν περισσότερα για ταξίδια από ποτέ.

Η Squaremouth προτείνει: Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ασφαλίζουν μόνο προπληρωμένα, μη επιστρεπτέα έξοδα ταξιδιού, όπως αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και εκδρομές. Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να αποζημιώσει αυτά τα έξοδα σε περίπτωση ακύρωσης.

2. Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί θα συνεχίσουν να ευημερούν

Το 2023, η Ιταλία εκθρόνισε το Μεξικό ως τον πιο δημοφιλή διεθνή προορισμό, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια. Το 2023, σχεδόν το 40% των πελατών αγόρασε ταξιδιωτική ασφάλιση για ένα ευρωπαϊκό ταξίδι, το υψηλότερο ποσοστό που έχει αναφέρει ποτέ η Squaremouth.

Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και το 2024, με χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία να αναδεικνύονται σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών.

Η Squaremouth προτείνει: Πριν κάνει κάποιος κράτηση για διεθνείς πτήσεις, θα πρέπει να ερευνήσει τις ειδικές απαιτήσεις εισόδου του προορισμού, καθώς ορισμένες χώρες απαιτούν ταξιδιωτική ασφάλιση, ενώ συνιστάται για πολλές άλλες.

3. Οι καθυστερήσεις των πτήσεων θα αποτελέσουν μείζον πρόβλημα για τα ταξίδια

Οι ταξιδιωτικές επιπλοκές και οι καθυστερήσεις έχουν γίνει οικείο φαινόμενο για τους ταξιδιώτες, καθώς σχεδόν το ένα τέταρτο των πτήσεων το 2023 καθυστέρησε να φτάσει στον προορισμό του. Αυτές οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη απογοήτευση και ταξιδιωτικές επιπλοκές, με το ενδεχόμενο σημαντικών οικονομικών απωλειών.

Περίπου το 25% των πληρωμένων αποζημιώσεων ταξιδιωτικής ασφάλισης οφείλονται σε καθυστερήσεις πτήσεων και χαμένες ανταποκρίσεις, με μέση καταβολή αποζημίωσης 485 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Squaremouth. Με τις ταξιδιωτικές καθυστερήσεις να αποτελούν την πιο συχνή απαίτηση, αναμένεται ότι περισσότεροι ταξιδιώτες θα αναζητούν ειδικά την κάλυψη ταξιδιωτικής καθυστέρησης στο μέλλον.

Η Squaremouth προτείνει: Οι ταξιδιώτες που ανησυχούν για τις καθυστερήσεις πτήσεων θα πρέπει να εξετάσουν πολιτικές που μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε καθυστέρηση ενός κοινού αερομεταφορέα.

4. Οι ταξιδιώτες θα αναζητούν την περιπέτεια το 2024

Ο τουρισμός περιπέτειας σημείωσε τεράστια αύξηση φέτος, με το σαφάρι, την πεζοπορία, το ψαροντούφεκο και το σκι να είναι οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες μεταξύ των ταξιδιωτών. Περισσότερο από το 40% των ταξιδιωτών “αναζητούν την περιπέτεια” όταν ταξιδεύουν.

Τα ταξίδια σαφάρι, συγκεκριμένα, αυξάνουν κατακόρυφα τη δημοτικότητά τους ενόψει του 2024. Η Squaremouth έχει διαπιστώσει αύξηση 18% στον τουρισμό σαφάρι, παρά το σημαντικό “άλμα” στο κόστος, αποδεικνύοντας ότι ο τουρισμός περιπέτειας δεν είναι τόσο ευαίσθητος στις τιμές όσο κάποιοι μπορεί να υποθέσουν. Έχοντας αυτό κατά νου, το 2024 προβλέπεται να είναι άλλη μια μεγάλη χρονιά για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Η Squaremouth προτείνει: Πολλά ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια αποκλείουν τις περιπετειώδεις δραστηριότητες. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναζητήσουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει την κατηγορία “Sports & Activities” για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *