crete

Στ. Αρναουτάκης : Δύναμη μας ο Πολιτισμός

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο πολιτισμός είναι η δύναμη μας και η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν τον Πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα και που προβάλλουν το νησί μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην τελετή λήξης του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» παρουσία Αρχών, τοπικών φορέων, εκπροσώπων του πολιτισμού, ερασιτεχνών ηθοποιών από την Ελλάδα, την Κύπρο και πλήθους κόσμου. Ο κ Αρναουτάκης χαρακτήρισε επιτυχημένο τον θεσμό του φεστιβάλ τον οποίο η Περιφέρεια στηρίζει μαζί με τον Δήμο, τους τοπικούς φορείς ενώ ανακοίνωσε δημόσια την απόφαση του για την ανακαίνιση της αίθουσας του κτηρίου «Μελίνα Μερκούρη” που δίδονται οι παραστάσεις. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έδωσε θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία στον οργανωτή του Φεστιβάλ Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, στους συνδιοργανωτές την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας ,την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και  Νοτιοανατολικής Κρήτης, όπως και σε όλους τους συμμετέχοντες ερασιτέχνες ηθοποιούς, στην κριτική επιτροπή αλλά και στην κοινωνία της Ιεράπετρας για την στήριξη του θεσμού.

Στους χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλατζάκης και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Μανώλης Γεωργαλάκης αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα του Φεστιβάλ για την Ιεράπετρα και την Κρήτη, ευχαριστώντας θερμά τον Περιφερειάρχη για την στήριξη, την Ένωση Ξενοδόχων, όλους τους συμμετέχοντες, τον κόσμο. Οι ίδιοι ευχαρίστησαν θερμά επίσης τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής που όπως είπαν, είναι άνθρωποι που στηρίζουν έμπρακτα το θέατρο, την τέχνη, την διανόηση και συγκεκριμένα: Έρση Βασιλικιώτη -Σκηνοθέτης,  Περικλής Κοροβέσης- συγγραφέας, δημοσιογράφος, Καίτη Μανωλιδάκη ηθοποιός, Αργύρης Μπακιρτζής μουσικός και Ελένη Χαβιαρά θεατρική συγγραφέας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου των οργανωτών: «στην τελετή λήξης του φεστιβάλ με την απονομή βραβείων κυριάρχησε ο ενθουσιασμός, το τραγούδι ,τα πολλά χειροκροτήματα και ήταν μια γιορτή που οργανώθηκε με την επιμέλεια της Κατερίνας Κονταξάκη και τις χορογραφίες της Νίκης Παπαδάκη. Σε αυτήν παρουσιάστηκαν με ευρηματικό και χιουμοριστικό τρόπο τα ιδιαίτερα στοιχεία που συνθέτουν μια παράσταση, καθένα από τα οποία είναι και αντικείμενο ενός ξεχωριστού βραβείου. Οι εκπρόσωποι των ομάδων, που διαγωνίστηκαν στο Φεστιβάλ, παρέλαβαν τα βραβεία, ευχαριστώντας καθένας τόσο τους διοργανωτές και την Κριτική Επιτροπή, όσο και το κοινό για την φιλοξενία και την θερμή υποστήριξή του σε όλες τις ομάδες. Πολλοί από τους ομιλητές επεσήμαναν την ανοδική πορεία που χαράζει το Φεστιβάλ Ιεράπετρας και ευχήθηκαν να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Αναμνηστικά δώρα δόθηκαν και στα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, τα οποία επεσήμαναν την αξία της συμμετοχής και το γεγονός ότι το Φεστιβάλ Ιεράπετρας παράγει κουλτούρα.  Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αργύρης Μπακιρτζής, συνεχάρη τους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι «μας έκαναν να νιώσουμε πόσο δύσκολο είναι να «υποκρίνεσαι» τον κριτή απέναντι σε όσους υποδύονται έναν ρόλο».

Η τελετή έκλεισε με όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν για την διεξαγωγή της διοργάνωσης να χορεύουν πάνω στη σκηνή και με την ευχή του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας και της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας, Μ.Γεωργαλάκη, για καλή αντάμωση την επόμενη χρονιά!

Παρόντες στην τελετή ήταν , ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Στ Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Π. Πετράκη, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θ. Καλατζάκης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, οι βουλευτές Λασιθίου, κκ Θραψανιώτης και Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Σητείας, Θ. Πατεράκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού Κ. Φασουλάκης , ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μ. Δασκαλάκης, ο πρώην βουλευτής Λασιθίου, κ Δερμιτζάκης και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, κ.     Πετρόπουλος κ.α

Η βραδιά συνεχίστηκε με μεγάλο λαϊκό γλέντι μέχρι τα ξημερώματα με τους Σπύρο Τσικαλουδάκη, Γιώργο Φραγκάκη, Μπάμπη Φανιδάκη.”

Επίσης στο δελτίο τύπου των οργανωτών αναφέρονται οι διακριθέντες με βραβεία- επαίνους στο φεστιβάλ που διήρκησε από 21 έως 28 Οκτωβρίου.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΠΑΙΝΟΙ

Βραβείο Α΄ Καλύτερης  Παράστασης

Στην παράσταση «τι φάση;» σε κείμενα του Ματέι Βισνιέκ & μελών της ομάδας, από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης.

Βραβείο Β΄ Καλύτερης  Παράστασης

Στην παράσταση «Βαριέμαι» του Ρικάρντο Ταλεσνίκ, από το Θέατρο της Σητείας.

Βραβείο Γ΄ Καλύτερης  Παράστασης

Στην παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια του Σαυρίλιου Βρισελιέ»  βασισμένο στα «Μαγικά μαξιλάρια»

του Ευγένιου Τριβιζά, από τη Θεατρική Ομάδα Σκηνοβάτες Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας.

Βραβείο Σκηνοθεσίας

Στο Γιώργο Αντωνάκη για την παράσταση «τι φάση;» από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης και

στον Ανδρέα Λαδά για την παράσταση «Λέγκω η ατιμασμένη κόρη» από τη Θεατρική Ομάδα Μικροί  Ήρωες Καβάλας,

Βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου

Στον Ηλία Λέκκα για το ρόλο του Μεμά στην παράσταση «Μάνα Μητέρα Μαμά» από τη Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου «Απόλλων».

Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου

Στην Πολυξένη Ορκοπούλου για το ρόλο της Μάνας στην παράσταση «Μάνα Μητέρα Μαμά» από τη Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου «Απόλλων».

Βραβείο Β΄ Ανδρικού ρόλου

Στον Τάσο Καλαφάτη για το ρόλο του Πάνου στην παράσταση «Λέγκω η ατιμασμένη κόρη» από τη Θεατρική Ομάδα Μικροί  Ήρωες Καβάλας  και στο Ματθαίο Μαρκάκη στην παράσταση «Βαριέμαι»  από το Θέατρο της Σητείας.

Βραβείο Β΄ Γυναικείου ρόλου

Στην Αγγελική Κατσιβαρδά για το ρόλο της Μητέρας στην παράσταση  «Βασιλικῷ Καρπῷ» από τη Θεατρική Ομάδα «Εξόρυξη» Λαυρίου και στην Ελευθερία Τσαρτσάρη για το ρόλο της Χαδούλας, στην παράσταση «Λέγκω η ατιμασμένη κόρη» από τη Θεατρική Ομάδα Μικροί  Ήρωες Καβάλας.

Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης

Στη Δώρα Θεοδώρου – Κωνσταντίνου για την παράσταση «Εκκλησιάζουσες»  από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».

Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας

Στη Μαρία Κάσινου για την παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια του Σαυρίλιου Βρισελιέ» από τη Θεατρική Ομάδα Σκηνοβάτες Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας.

Βραβείο Σκηνογραφίας

Στην Κούλα Παρασκευά για την παράσταση «Εκκλησιάζουσες»  από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».

Βραβείο Ενδυματολογίας

Στη Θέλμα Κασουλίδου για την παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια του Σαυρίλιου Βρισελιέ» από τη Θεατρική Ομάδα Σκηνοβάτες Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας.

Βραβείο Χορογραφίας

Στην Εύα Καλομοίρη για την παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια του Σαυρίλιου Βρισελιέ» από τη Θεατρική Ομάδα Σκηνοβάτες Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας.

Βραβείο Φωτισμού

Στον Ευθύμη Κυριακίδη για την παράσταση «Λέγκω η ατιμασμένη κόρη» από τη Θεατρική Ομάδα Μικροί  Ήρωες Καβάλας.

Βραβείο Προγράμματος

Στην παράσταση «τι φάση;» από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης.

Βραβείο Αφίσας

Στο Χρυσόστομο Σπετσίδη για την παράσταση «τι φάση;» από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ελένη Θεοχάρη για την παράσταση «Βαριέμαι»  από το Θέατρο της Σητείας.

Έπαινοι

Στον Παντελή Δρίβα, για το ρόλο του πατέρα στην παράσταση  «Βασιλικῷ Καρπῷ» από τη Θεατρική Ομάδα «Εξόρυξη» Λαυρίου.

Στο Γιώργο Δρίβα για το Video στην παράσταση “Βασιλικῷ Καρπῷ” από τη Θεατρική ομάδα «Εξόρυξη» Λαυρίου.

Στη Βασιλική Μπερτσιά για το ρόλο της Βαρβάρας, στην παράσταση «Μάνα Μητέρα Μαμά» από τη Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου «Απόλλων».

Στην Παγώνα Τσαλπαρά για το ρόλο της Α Γριάς, σ την παράσταση «Εκκλησιάζουσες»  από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».

Στη Μαρία Ρουσέτου για το ρόλο της Β Γριάς, σ την παράσταση «Εκκλησιάζουσες»  από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».

Στην Κατερίνα Αντωνακάκη για το ρόλο της Περάλντα  στην παράσταση «Βαριέμαι»  από το Θέατρο της Σητείας

Στον Ανδρέα Λαδά για το ρόλο της  «Αγγέλας», στην παράσταση «Λέγκω η ατιμασμένη κόρη» από τη Θεατρική Ομάδα Μικροί  Ήρωες Καβάλας.

Στον Κώστα Χατζησταύρου για το animation στην παράσταση “Τα μαγικά μαξιλάρια του Σαυρίλιου Βρισελιέ” από τη Θεατρική ομάδα Σκηνοβάτες Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *