Στ. Αρναουτάκης: Στον τουρισμό στηρίζεται το αναπτυξιακό σχέδιο για την Κρήτη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής της αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του, σε εκδήλωση που οργάνωσε στο Επιμελητήριο Ηράκλειου και ο εκπαιδευτικός όμιλος ΑΚΜΗ, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Μιχάλη Σάλλα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Παρουσία Αρχών, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων, επιχειρηματιών και πολιτών, ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη του ομίλου, κ. Ροδόπουλο, για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα της Κρήτης, με έμφαση τον ΒΟΑΚ, επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες-δράσεις, αλλά και τις διεκδικήσεις της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους δημάρχους και τους φορείς του νησιού.

«Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της Κρήτης είναι συμφωνημένες από όλους μας. Μέσα από ένα κοινό και αρραγές διεκδικητικό πλαίσιο τους επόμενους μήνες θα προκύψουν σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στη βάση της πρότασης που η Περιφέρεια Κρήτης κατέθεσε αλλά και σχετικά με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αρναουτάκης.

Στη συνέχεια, στην ομιλία του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, είπε: «Tα τελευταία χρόνια δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη στήριξη των κλάδων με σημαντικό δυναμικό συγκριτικό πλεονέκτημα. Οι κλάδοι αυτοί το επόμενο διάστημα θα παραμείνουν στο επίκεντρο της δική μας περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής, θα τους αναδείξουμε ως “μηχανές” ανάπτυξης, βάσει της συμμετοχής τους στο παραγόμενο προϊόν της Κρήτης. Το αναπτυξιακό σχέδιο για την Κρήτη στηρίζεται και θα συνεχίσει να στηρίζεται στον τουρισμό, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης στον κλάδο αυτό, με τους περισσότερους από 4 εκατ. τουρίστες σε ετήσια βάση, συνεπάγονται τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών από όλους μας για την περαιτέρω ενδυνάμωση του κλάδου. Για τον πρωτογενή τομέα τα πλεονεκτήματα ποιότητας του κλάδου παρέχουν τη δυνατότητα για υψηλότερη ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια και αποκατάσταση των εισαγωγών. Για τον κλάδο της μεταποίησης προωθούμε τη συνεργασία μεταποιητικών επιχειρήσεων και ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προς όφελος και των δύο μερών, προωθώντας τόσο την έρευνα όσο και την ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στους κ.κ. Σάλλα και Ροδόπουλο, υπογράμμισε: «Η παρουσία σας στη σημερινή εκδήλωση είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Εκπροσωπείτε δύο από τους δυναμικότερους κλάδους των οικονομιών και των κοινωνιών του δυτικού κόσμου. Η εκπαίδευση, η έρευνα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των παιδιών μας. Η Κρήτη διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει και στους δύο αυτούς δυναμικούς κλάδους, γεγονός που εγγυάται και η δική σας παρουσία στον χώρο που δραστηριοποιείστε».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *