Στα 22,4 εκατομμύρια «σκαρφάλωσαν» τα ταξίδια των Βρετανών το 2015

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα 22,4 εκατομμύρια έφτασαν τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό, πέρυσι το καλοκαίρι, την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αυξημένα κατά 9,1%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τις δαπάνες να έχουν αυξηθεί κατά 13,6% σε 14,4 δισ. λίρες.
Αντίστοιχα, ο αριθμός των ταξιδιών διακοπών αυξήθηκε κατά 8% σε σχέση με το 2014, στα 15,7 εκατ.
Η μεγαλύτερη αύξηση το καλοκαιρινό τρίμηνο κατά 12,6% σημειώθηκε στα ταξίδια για επισκέψεις σε φίλους, ακολουθούμενα από τα επαγγελματικά ταξίδια με αύξηση 10,3%.
Οι Βρετανοί, πραγματοποίησαν 268,9 εκατ. διανυκτερεύσεις στο εξωτερικό, αυξημένες κατά 13,4% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2014.
Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 11,5%, στη Β. Αμερική κατά 18% και σε άλλες χώρες 17%.
Οι δαπάνες των Βρετανών στην Ευρώπη κατέγραψαν αύξηση 14,3%, στη Β. Αμερική 25,9% και 4,3% στις άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την εξεταζόμενη περίοδο αυξήθηκε κατά 4,7% σε 10,5 εκατομμύρια, εντούτοις τα κέρδη μειώθηκαν κατά 3,8% στα 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ, παρά την αύξηση κατά 6%, που σημειώθηκε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με νέα έρευνα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι δαπάνες των Άγγλων για διακοπές αυξήθηκαν κατά 20% σε διάρκεια πέντε χρόνων, με αποτέλεσμα, σήμερα οι Βρετανοί να ξοδεύουν σχεδόν £700 ανά άτομο για τις ετήσιες οικογενειακές διακοπές τους.
Η μέση δαπάνη ανά άτομο για κάθε ταξίδι ανέρχεται τώρα σε £ 694, ενώ πριν από μία πενταετία ήταν £ 597.
Ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων ψάχνει για προσφορές και εξοικονόμηση χρημάτων, ένας στους πέντε θα δαπανήσει πάνω από £ 1.000 ανά άτομο όταν βρίσκεται σε καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ο χρόνος που ξοδεύεται για τον προγραμματισμό των διακοπών, έχει επίσης αυξηθεί από 10 σε 13 ώρες κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Οι αποφάσεις σχετικά με τους προορισμούς καταναλώνουν τον περισσότερο χρόνο, με περισσότερα από ένα στα δέκα άτομα (11%) να ξοδεύει εννέα ώρες για να διαλέξει την τέλεια τοποθεσία.
Παρά την προσοχή που δίδεται κατά την κράτηση, περισσότερο από το ένα τρίτο των Βρετανών (32%) παραδέχονται ότι σπεύδουν σε ταξιδιωτικά πρακτορεία και ξοδεύουν λιγότερο από μισή ώρα σε ασφαλιστικές κρατήσεις και προστασία.
Το ένα πέμπτο (20%) παραδέχεται ότι θα θυσίαζε αυτές τις παραμέτρους, αν αυτό σήμαινε μία καλύτερη οικονομική συμφωνία.
Περισσότερο από τα δύο πέμπτα των παραθεριστών (42%) ταξιδεύουν πλέον με τη διευρυμένη οικογένειά τους, με το ένα τέταρτο να παίρνει μαζί και τους παππούδες.
Το Wi-Fi βρίσκεται πολύ πιο ψηλά στη λίστα απαιτήσεων για τις διακοπές, από ό,τι η τηλεόραση στο δωμάτιο ου ξενοδοχείου, το σπα ή το γυμναστήριο.

Η ταξιδιωτική ασφάλεια και προστασία βρίσκονται στη κορυφή της λίστας, ενώ ακολουθούν πολλές από τις συνήθεις απαιτήσεις, όπως η παραλία, οι μεταφορές, η πισίνα και ο εγγυημένος ήλιος.
Ο Andy Cohen, επικεφαλής του τμήματος CAA’s Atol, δήλωσε σχετικά: «Ο θεσμός των οικογενειακών διακοπών παραμένει ισχυρός, αλλά το σχήμα και το μέγεθος αυτών των διακοπών πάντα εξελίσσεται.
Είναι καθησυχαστικό για εμάς ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε χρόνο αναγνωρίζουν πως η ασφάλεια των διακοπών τους είναι ένα βασικό μέρος της διαδικασίας προγραμματισμού του ταξιδιού, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικός αριθμός ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν τα δεδουλευμένα τους προκειμένου να επιτύχουν μια φτηνή συμφωνία».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *