Στα 500 εκατ. η συνεισφορά του ιατρικού τουρισμού στην Ισπανία

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιακή, ανοδική πορεία σημειώνει ο ιατρικός τουρισμός στην Ισπανία, καταγράφοντας ετήσια αύξηση σε ποσοστό 20%, τόσο σε επίπεδο εσόδων, όσο και σε όγκο επισκεπτών. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι ο τομέας έχει συνεισφέρει πάνω από €500 εκατομμύρια στη χώρα το 2015, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, η τουριστική βιομηχανία της υγείας παράγει έσοδα άνω των 75 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά, ο Inigo Valcaneras, διευθυντής της Spaincares, που δημοσίευσε τα δεδομένα, είπε ότι ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης διατηρήθηκε, η Ισπανία, αυτή τη στιγμή, λαμβάνει μόνο ένα μικρό ποσοστό της αγοράς. «Στοχεύαμε στα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε μεταξύ των 3 ή 4 χωρών που ασχολούνται με τον τομέα», δήλωσε ο Valcaneras. Συμπλήρωσε δε, πως η Ισπανία έχει όλες τις δυνατότητες να είναι μια από τις πρωτοπόρες χώρες στον τομέα του τουρισμού υγείας, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επί του παρόντος, οι πιο δημοφιλείς αγορές τουρισμού υγείας είναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες με λιγότερο αξιόπιστα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, όπως το Ισραήλ και η Τουρκία, σύμφωνα με τον Valcaneras.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2016 αναμένεται να είναι η χρονιά της Ισπανίας και στον τουρισμό υγείας, ωστόσο, όπως λέει, για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα, η χώρα θα πρέπει να εστιάσει σε εξειδικευμένες παροχές και υπηρεσίες, όπως είναι τα ιαματικά λουτρά, όπου για παράδειγμα μεγάλη ζήτηση παρατηρείται σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Γαλλία, τα κέντρα αποτοξίνωσης, για πολύπλοκες θεραπείες, όπως η ογκολογία ή η καρδιακή χειρουργική επέμβαση, αλλά και για λιγότερο περίπλοκες θεραπείες, όπως η πλαστική χειρουργική.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *