Cathedral La Seu, Parc de Mar, Palma de Mallorca | Φωτό: Lufthansa

Στα… ύψη το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών για την Ισπανία | Αυξημένο κατά 175% για την άνοιξη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ισπανία συνεχίζει να προσελκύει ξένους επισκέπτες, ειδικά με την Άνοιξη προ των πυλών, το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για τη χώρα εμφανίζεται αυξημένο κατά 175% αυτή την εποχή του χρόνου, ενώ η ετήσια αύξηση της ζήτησης είναι κατά 140% υψηλότερη, σε σχέση με πέρυσι.

Τα δεδομένα που συλλέγει η Expedia, τόσο στη μηχανή αναζήτησής της, όσο και στον δείκτη “Traveler Value Index: 2022 Outlook” είναι ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, οι αριθμοί ανακάμπτουν και οι επισκέπτες δεν έχουν χάσει την επιθυμία τους να ταξιδέψουν, παρά το περιβάλλον αβεβαιότητας.

Νέες τάσεις μεταξύ των Ισπανών ταξιδιωτών

Οι τάσεις των ταξιδιωτικών αναζητήσεων προσφέρουν ενδιαφέροντα δεδομένα σχετικά με την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο ισπανικός τουρισμός μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2022.

Εκτός από τη μεγάλη αύξηση της ζήτησης, σε σύγκριση με τα χρόνια της πανδημίας, είναι εντυπωσιακό να γνωρίζουμε ότι μόνο πέντε προορισμοί αντιπροσωπεύουν το 30% των αναζητήσεων. Επιπλέον, βλέπουμε ότι ο μέσος αριθμός διανυκτερεύσεων ανά ταξίδι είναι 5 και ότι οι άνθρωποι αναζητούν καταλύματα υψηλότερης ποιότητας.

Ειδικότερα, η ετήσια αύξηση της εγχώριας ζήτησης για την Ισπανία, την άνοιξη, έχει “εκτοξευτεί” κατά 140%. Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κλάδος θα φτάσει τα νούμερα του 2019, καθώς η αγορά εξακολουθεί να ανακάμπτει από την υγειονομική κρίση.

Το 30% των αναζητήσεων προέρχεται κυρίως από πέντε προορισμούς. Η Μαδρίτη προηγείται με μερίδιο 10%, ακολουθούμενη από την Τενερίφη, τη Σεβίλλη, τα Γκραν Κανάρια και την Κόστα ντελ Σολ, με ισότιμο μερίδιο 5% η καθεμία.

Αυτή την άνοιξη, ο μέσος όρος ημερών διαμονής για αυτούς τους πέντε βασικούς προορισμούς ανέρχεται σε 5 διανυκτερεύσεις, ένας μέσος όρος που παρέμεινε αμετάβλητος από το 2019. Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι οι παραμονές στην ενδοχώρα είναι γενικά μικρότερες από ό,τι σε παραθαλάσσια ή νησιωτικά καταλύματα.

Ένας πολύ μεγάλος όγκος εγχώριων τουριστών αναζητά καταλύματα 3 ή 4 αστέρων, καθώς περίπου το 75% των εγχώριων αναζητήσεων ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Και αυτή η τάση διατηρείται από το 2019.

Ελκυστική η Ισπανία για τους ξένους ταξιδιώτες

Κατά τους ανοιξιάτικους μήνες, φαίνεται πως η Ισπανία καταφέρνει να συγκεντρώσει την προσοχή των διεθνών ταξιδιωτών. Μάλιστα, το 90% των αναζητήσεων προέρχεται από πελάτες εκτός Ισπανίας, δηλαδή 175% περισσότερες από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι:

Η καταγωγή των ξένων τουριστών δείχνει την επιτυχία μεταξύ Ευρωπαίων και αγγλόφωνων. Προηγούνται οι  Αμερικανοί και οι Βρετανών (15% έκαστη εθνικότητα), ακολουθούμενοι από Γάλλους, Σουηδούς και Γερμανούς (5% έκαστη εθνικότητα).

Περίπου το 60% των αναζητήσεων αφορά μόνο 5 προορισμούς, οι οποίοι είναι: η Βαρκελώνη στην πρώτη θέση με μερίδιο 20%, με επόμενους τη Μαδρίτη, το νησί της Μαγιόρκα, την Τενερίφη και την Κόστα ντελ Σολ, με μερίδιο 10% κάθε προορισμός.

Το 80% της διεθνούς ζήτησης προτιμά, σύμφωνα με τις αναζητήσεις, καταλύματα με μέση ή υψηλότερη θέση στην κλίμακα αξιολόγησης, τάση, που με τη σειρά της παραμένει ίδια από το 2019.

Αυξήσεις δαπανών και προγράμματα επιβράβευσης

Ένα από τα πράγματα που έχουν γίνει σαφή είναι ότι, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι ξένοι τουρίστες εκτιμούν περισσότερο από ποτέ την ικανότητα να ταξιδεύουν και να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Ως αποτέλεσμα, είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα για διακοπές. Τουλάχιστον περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες να υποστηρίζουν ότι σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα από όσα πριν από την πανδημία.

Κατά την αναζήτηση καλών προσφορών, τα προγράμματα επιβράβευσης ενδιαφέρουν το 40% των ερωτηθέντων, ποσοστό που αυξάνεται μεταξύ της ηλικιακής ομάδας των Generation Z. Από την άλλη πλευρά, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες επεσήμαναν ότι οι μειωμένοι ναύλοι τους παρακινούν να κάνουν κράτηση πτήσης μέσω διαδικτύου.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *