ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΦΟΥΝΗΣ: Καινοτοµικά προϊόντα, παρακολούθηση της αγοράς και ισχυρή οικονοµική βάση, το 3πτυχο της επιτυχίας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

– Νέα υπηρεσία ενοικίασης ηλεκτροκίνητων οχηµάτων σε ξενοδοχεία

Η ηλεκτροκίνηση στα ξενοδοχεία, είναι συνυφασµένη µε την Automotive Solutions για 20 περίπου χρόνια, µια περίοδο έντονων τεχνολογικών και όχι µόνο αλλαγών, που οδήγησαν την εταιρία σε ρόλο ηγέτη της αγοράς. Κορύφωση αποτέλεσε εν µέσω πανδηµίας η µεγάλη αύξηση της κερδοφορίας, αλλά και η παρουσίαση νέων προϊόντων, που συµβάλλουν έντονα στην άριστη λειτουργία των ξενοδοχειακών µονάδων, µε ταυτόχρονο σεβασµό στο Περιβάλλον.

Ο πρόεδρος της  Automotive Solutions Σταύρος Καφούνης, µίλησε στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, για τις εξελίξεις στη συγκεκριµένη αγορά, για τα νέα προϊόντα που θα παρουσιάσει στην έκθεση XENIA, αλλά και για την πρόνοια για το Περιβάλλον.

Όπως  λέει εμφατικά ο κ. Καφούνης, «…η Automotive Solutions διαθέτει την μεγαλύτερη ποικιλία ηλεκτροκίνητων οχημάτων, από μικρά και ευέλικτα room service, οχήματα μεταφοράς ατόμων, οχήματα εξοπλισμού, ηλεκτρικά τραινάκια, έως οχήματα βαριάς χρήσης με τεχνολογία μπαταριών λιθίου, διατηρώντας το πλεονέκτημα των ανταγωνιστικών τιμών στα προϊόντα και τις υπηρεσίες».

Και προβλέπει με νόημα: «Το 2022 θα αποτελέσει άλλο ένα έτος ρεκόρ για εμάς και ελπίζουμε συνολικά για τον τουρισμό και την χώρα. Εμείς προσβλέπουμε  στο 2022 ως το έτος που θα μείνει πίσω η πανδημία και θα δημιουργηθούν πολλές νέες και μεγάλες ευκαιρίες».

Η συνέντευξη

Η συνέντευξη του κ. Καφούνη στο τεύχος Νοεμβρίου του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, έχει ως εξής:

Ξεκινώντας από την επικαιρότητα, ποιες είναι οι ενέργειες της Automotive Solutions προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία;

Όπως ως άτομα αναγκαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πραγματικότητα, έτσι και ως επιχειρήσεις βρεθήκαμε εμπρός σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και αχαρτογράφητα νερά. Η Automotive Solutions επέδειξε τεράστια προσαρμοστικότητά και στηριζόμενη στην ισχυρή οικονομική της θέση, κατάφερε όχι απλώς να επιβιώσει μέσα στην παγκόσμια υγειονομική κρίση, αλλά να εντοπίσει και να καλύψει τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Παρουσίασε στην αγορά νέα σύγχρονα προϊόντα, συνυφασμένα με τις ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία. Ενισχύοντας τον στόλο της με 150 νέα ιδιόκτητα ηλεκτροκίνητα οχήματα, με σκοπό την ενοικίαση σε ξενοδοχειακές μονάδες  που λειτούργησαν περιορισμένα και δεν ήταν διατεθειμένες να επενδύσουν στην αγορά, κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει το πελατολόγιό της, αλλά και να το αναπτύξει. Τα δυο νέα αυτά τμήματα που δημιουργήθηκαν στην εταιρία με μηχανήματα καθαρισμού και ενοικιάσεις οχημάτων, αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για εμάς το 2020, αλλά και εφέτος.

Πρωτοπόρος στον χώρο της ηλεκτροκίνησης από το 2002, ποιες είναι οι σύγχρονες και φιλικές προς το Περιβάλλον προτάσεις μετακίνησης της εταιρίας και ποιες από αυτές βρίσκουν εφαρμογή στην ξενοδοχειακή αγορά;

Όταν πριν από περίπου 20 χρόνια αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε μια εταιρεία με μοναδικό αντικείμενο την ηλεκτροκίνηση, το εγχείρημα φάνταζε εντυπωσιακά πρωτοποριακό. Επειδή όμως η τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς είναι βέβαιο ότι αν η κάθε δραστηριότητα δεν αποτελεί αποκλειστικό σου αντικείμενο είναι αδύνατον να την παρακολουθήσεις και να κυριαρχήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που τα 20 και πλέον χρόνια, είναι για εμάς γεμάτα μεγάλες νίκες. Ο χαρακτηρισμός μας ως επίσημος προμηθευτής ηλεκτροκινήτων οχημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και ο εφοδιασμός όλων των μεγάλων και εμβληματικών επενδύσεων σε κάθε κλάδο, με εξειδικευμένα ηλεκτροκίνητα οχήματα, είναι η καλύτερη απόδειξη. Σήμερα υπερήφανοι προμηθευτές όλων των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων μπορούμε να πούμε ότι έχουμε το ιδανικό προϊόν να καλύψει κάθε ανάγκη.

Η Automotive Solutions διαθέτει την μεγαλύτερη ποικιλία ηλεκτροκίνητων οχημάτων, από μικρά και ευέλικτα room service, οχήματα μεταφοράς ατόμων, οχήματα εξοπλισμού, ηλεκτρικά τραινάκια, έως οχήματα βαριάς χρήσης με τεχνολογία μπαταριών λιθίου, διατηρώντας το πλεονέκτημα των ανταγωνιστικών τιμών στα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Τι νέο έχετε να παρουσιάσετε στην ξενοδοχειακή αγορά για το 2022 και ποια είναι τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του για τα οποία το συστήνετε στους ξενοδόχους;

Η Automotive Solutions επεκτείνεται και αναπτύσσεται διαρκώς πάντα με γνώμονα την ποιότητα αλλά και την αξιοπιστία των οχημάτων που διαθέτει στην Ελληνική αγορά.

Κάθε χρόνο, από το 2017 που συμμετέχουμε στη XENIA, παρουσιάζουμε προϊόντα σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, τα οποία είναι πάντα καινοτόμα, καθιστώντας μας πρωταγωνιστές σε Ελλάδα και Κύπρο έχοντας ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Στην έκθεση Xenia 2021 θα παρουσιάσουμε νέα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και συστημάτων καθαρισμού, που θα μας διαχωρίσουν ακόμη περισσότερο από τον ανταγωνισμό, δηλαδή νέες καινοτόμες προτάσεις κατάλληλες για τον ξενοδοχειακό κλάδο και όχι μόνο.

Ποιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν δυο (2) νέα ηλεκτρικά φορτηγά (Melex N.50 & Dpeco Potro) μικρών διαστάσεων (πρώτη επίσημη παρουσίαση τους σε έκθεση στην ΕΕ) μεν αλλά με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως : την μεγαλύτερη πλατφόρμα της αγοράς (έως 3.00m) αλλά και ωφέλιμο φορτίο (έως 2.5 τόνους) με ταυτόχρονα πολλές επιλογές παρελκόμενων (σύστημα καθαρισμού & απολύμανσης, αλουμινένια custom made κουτιά για House Keeping & Room Service, κάδους για απορρίμματα, κ.α. πολλά) και με την δυνατότητα να μπορούν να κυκλοφορήσουν νόμιμα και σε δημόσιους δρόμους. Είναι modular οχήματα τα οποία λύνουν τα χέρια των ξενοδόχων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές εφαρμογές εντός των μονάδων και πάντα με μπαταρίες λιθίου για γρήγορη φόρτιση, μεγάλο χρόνο ζωής (κύκλους φόρτισης), αυτονομίες που φθάνουν έως και τα 150km/φόρτιση και εγγύηση που φθάνει μέχρι και τα πέντε (5) έτη.

Ποιες είναι οι συμβουλές σας προς τους ξενοδόχους όσον αφορά στην επιλογή του κατάλληλου ηλεκτρικού οχήματος; Τι πρέπει, κυρίως, να προσέξουν;

Οι Έλληνες ξενοδόχοι κυριαρχώντας σε έναν κλάδο που πρέπει να ανταγωνιστείς τους καλύτερους του κόσμου έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να κάνουν καλά την δουλειά τους. Εμείς δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια, φροντίζουμε να τους συμβουλεύομε ανά περίπτωση, αναλύοντας προσεκτικά τις πραγματικές τους ανάγκες, προτείνοντας ολοκληρωμένες λύσεις, ώστε αποδοτικά να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερά από τον καθένα: να παρέχουν κορυφαίες υπηρεσίες στους πελάτες τους και να διαφημίζουν μέσα από αυτές την χώρα μας!

Ποια είναι η πορεία της εταιρίας εν μέσω πανδημίας και σε τι επίπεδα προβλέπεται να διαμορφωθούν τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2021 και ποιες οι προβλέψεις σας για το μέλλον;

Το 2020 πέτυχαμε το ακατόρθωτο. Μέσα στην πανδημία και με τον ξενοδοχειακό κλάδο να υπολειτουργεί, καταφέραμε να αυξήσουμε την κερδοφορία μας κατά 44% σε σχέση με το 2019 και τα έως σήμερα στοιχεία δείχνουν ότι τα νούμερα εφέτος, μάλλον θα επανέλθουν στο τελευταίο έτος κανονικότητας.

Το βέβαιο είναι ότι με την ισχυρή προϊοντική βάση που έχουμε δημιουργήσει και την συνεχή ανάπτυξη αυτής με νέα προϊόντα, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά οργανωμένη δομή του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών, βρισκόμαστε σε ισχυρή θέση για περαιτέρω ανάπτυξη.

Το 2022 θα αποτελέσει άλλο ένα έτος ρεκόρ για εμάς και ελπίζουμε συνολικά για τον τουρισμό και την χώρα. Εμείς προσβλέπουμε  στο 2022 ως το έτος που θα μείνει πίσω η πανδημία και θα δημιουργηθούν πολλές νέες και μεγάλες ευκαιρίες.

Ποιες είναι οι τάσεις που κυριαρχούν τελευταία στον χώρο της ηλεκτροκίνησης;

Η ηλεκτροκίνηση ήρθε για να μείνει. Για οικολογικούς και οικονομικούς λόγους η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η αειφόρα ανάπτυξη θα αποτελέσει μονόδρομο, και εμείς οφείλουμε να συμβάλλουμε με προϊόντα και υπηρεσίες που σκοπό έχουν την προστασία του περιβάλλοντος και την δημιουργία καλύτερης ποιότητας ζωής για τις επόμενες γενεές. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που κάθε μέρα εισβάλει περισσότερο στην ζωή μας. Περνά γρήγορα από τις εξειδικευμένες επαγγελματικές προτάσεις, στις μαζικές μετακινήσεις και τα μεγάλα μηχανήματα καθαρισμού των πόλεων όπου και εκεί αποτελούμε την εταιρεία με τις περισσότερες και ποιοτικότερες προτάσεις. Σταδιακά και η ιδιωτική μετακίνηση μπαίνει στους ρυθμούς της ηλεκτροκίνησης. Ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα μισθώνουμε με την ώρα ανάλογα με τις ανάγκες μας, με ή χωρίς οδηγό και χρήση βασισμένη σε ψηφιακές εφαρμογές με αυτονομία και επιδόσεις που θα ξεπερνούν αυτές των κινητήρων εσωτερικής καύσης δείχνουν πλέον εξαιρετικά κοντά. Γι’ αυτό και εμείς με τα εξειδικευμένα στελέχη μας, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαι βέβαιος ότι για άλλη μια φορά θα είμαστε οι πρώτοι που θα παρουσιάσουμε και θα κάνουμε προσιτό αυτό που ο καθένας ονειρεύεται.

Ποιο είναι το «μυστικό» για την επιτυχημένη πορεία της Automotive Solutions;

Διορατικότητα που μας επιτρέπει να κυριαρχούμε για πάνω από δυο δεκαετίες σε έναν κλάδο που  η τεχνολογία αποτελεί την αιχμή του δόρατος και μεταβάλετε ταχύτατα.

Κανένας συμβιβασμός στην σχέση μας με τον πελάτη, προσφέροντας κορυφαία εξυπηρέτηση και τεχνική υποστήριξη με δικό μας προσωπικό 24/7.

Και φυσικά ισχυρή οικονομική διάρθρωση που μας επιτρέπει να δοκιμάζουμε, να επιλέγουμε, να παρουσιάζουμε, πρώτοι τα νέα προϊόντα στην αγορά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *