Αρχική > ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ > Στερεά Ελλάδα: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής 2021 | Προχωρά η μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κάρυστο| Στρατηγικές επιλογές και νέες δράσεις
spanos_fanis

Στερεά Ελλάδα: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής 2021 | Προχωρά η μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κάρυστο| Στρατηγικές επιλογές και νέες δράσεις

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε κλίμα συνεργασίας και με μια σειρά θεμάτων που αφορούν σε νέες επενδύσεις και νέα έργα, καθώς και στις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020 στη Λαμία, μέσω τηλεδιάσκεψης η 11η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης στο Δήμο Καρύστου, εγκρίνοντας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η πρόταση για ένταξη νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τα οποία αφορούν στην αποκατάσταση βλαβών που υπέστησαν οι υποδομές στους Δήμους Μακρακώμης και Αγράφων, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ και 1.240.000 ευρώ αντίστοιχα, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του κυκλώνα «Ιανός» στις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Τέλος, παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν με ευρύτατη πλειοψηφία τα προγράμματα Τουριστικής Προβολής και Εξωστρέφειας για το έτος 2021, που αποτελούν πυλώνες κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Ολοκληρώσαμε μια παραγωγική συνεδρίαση, στην οποία πήραμε στρατηγικές αποφάσεις για τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό. Εγκρίναμε τα ετήσια προγράμματα για τον Τουρισμό και την Εξωστρέφεια, τις κορυφαίες μας προτεραιότητες. Δράσεις για την αντιμετώπιση του Covid19, πόρους για την αποκατάσταση υποδομών και για κάθε άξονα του προγραμματισμού μας. Πολυδιάστατα, συνθετικά και παραγωγικά, συνεχίζουμε!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός με το πέρας της συνεδρίασης.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Σανίδας τόνισε: «Δουλεύουμε ομαδικά και αποφασίζουμε συνθετικά με στόχο την προώθηση των μεγάλων θεμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η σύνθεση των απόψεων και η δημιουργική διαφωνία των μελών του σώματος, αποτυπώνεται θετικά στο τελικό αποτέλεσμα και αυτής της
συνεδρίασης».

Επένδυση στην Κάρυστο

Όπως έγραψε το stereanews, “Με ευρεία πλειοψηφία ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στη σημερινή, ενδέκατη τακτική συνεδρίασή του που είναι σε εξέλιξη με τηλεδιάσκεψη, τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) με θέμα: «Δημιουργία σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort στο Δήμο Καρύστου του νομού Ευβοίας της εταιρείας «ΑΡ ΕΣ ΑΡ ΗΓΚΛ ΡΙΖΟΡΤ ΕΥΒΟΙΑ Μ.ΕΠ.Ε».

Το έργο περίπου 200 εκατ. ευρώ αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Εύβοια και μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα. Πρόκειται για τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένου τύπου τουριστικής επένδυσης σε οικόπεδο 1.660 στρεμμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, 400 παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό λιμένα, κέντρο ευεξίας, συνεδριακό κέντρο και βοηθητικές υποδομές σε ιδιόκτητη έκταση 427 στρεμμάτων, η οποία είχε αγοραστεί για τον σκοπό αυτό στη θέση Σπηλιά της πρώην Κοινότητας Πλατανιστού Καρύστου στη Νότια Εύβοια. Από την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 220 νέες θέσεις εργασίας.

Όπως εξήγησε σχετικά ο ανεξάρτητος μελετητής, Ιωάννης Λιαλιάρης, ο οποίος πραγματοποίησε τις σχετικές μελέτες, «δεν θα είναι all inclusive ξενοδοχείο και η αρχαιολογία έχει δώσει ήδη τη σύμφωνη γνώμη της, με την προϋπόθεση να είναι εκεί κατά την εξέλιξη των εργασιών».

ksd Στρατηγικές
adv στρατηγικές
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *