MICHALAKIS

Στη Ρόδο οι καλύτεροι πωλητές «πακέτων» Γερμανίας και Γαλλίας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο επίκεντρο των καλύτερων τουριστικών πρακτόρων της Γερμανίας και της Γαλλίας βρέθηκε η Ρόδος, φιλοξενώντας τους πλέον επιτυχημένους επαγγελματίες που διακρίθηκαν σε πωλήσεις, σε δύο από τους βασικούς προορισμούς που ενισχύουν σημαντικά τον τουρισμό του νησιού.

Οι 500 κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες, παρακολούθησαν επαγγελματικά σεμινάρια, ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα και χώρους εκδηλώσεων, επισκέφθηκαν ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τα πρακτορεία τους και είδαν τους χώρους που διαμένουν οι πελάτες, γνώρισαν από κοντά την Ρόδο και αναχώρησαν κατενθουσιασμένοι από την διοργάνωση του τουριστικού πρακτορείου «GEM Travel» του κ. Γιώργου Μιχαλάκη, συνεργάτη της εταιρείας-Κολοσσού Thomas Cook, που απέσπασε τα καλύτερα σχόλια, συνεισφέροντας σημαντικά στην προώθηση και προβολή της περιοχής μας σε δύο βασικούς προορισμούς.

Οι 500 πωλητές, επελέγησαν έπειτα από αξιολόγηση με βάση την απόδοσή τους στις πωλήσεις τουριστικών πακέτων, γι αυτό και θεωρείται ότι η παρουσία τους στη Ρόδο, θα προσφέρει τα μέγιστα στην προώθηση της περιοχής μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, η διοργάνωση γινόταν στην Τουρκία, ωστόσο πριν από έναν χρόνο, στο κλείσιμο της περασμένης τουριστικής περιόδου, προτάθηκε από το “GEM Travel”, ως εκπροσώπου του Thomas Cook, η διεξαγωγή της στην Ελλάδα. Η Ρόδος και η Κρήτη ήταν οι επικρατέστεροι προορισμοί και τελικά η πρόταση του τουριστικού πρακτορείου “GEM Travel” ήταν εκείνη που κέρδισε τις εντυπώσεις και επελέγη η περιοχή μας για το πολύ σημαντικό αυτό γεγονός.
Οι πωλητές φιλοξενήθηκαν σε τρία διαφορετικά γκρουπ, με το τελευταίο να αναχωρεί την Κυριακή 7 Μαΐου, και για κάθε ημέρα της παραμονής τους ήταν προγραμματισμένες εκδρομές, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις.

Όπως δήλωσε στην «δ» ο τουριστικός πράκτορας κ. Γιώργος Μιχαλάκης, τα οφέλη της Ρόδου από την επίσκεψη των καλύτερων πωλητών της Γερμανίας και της Γαλλίας και από την άμεση επαφή τους με το νησί μας, θα είναι τεράστια ως προς την προώθηση της Ρόδου, γι αυτό και το γραφείο του ανέλαβε την διοργάνωση της επίσκεψής τους, παρά το υψηλό κόστος που έπρεπε να επωμιστεί.
Δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει το παράπονό του για τον Δήμο της Ρόδου, και ειδικότερα για την επιχείρηση ΔΕΡΜ ΑΕ, που δεν στήριξε την πολύ σοβαρή αυτή πρωτοβουλία από την οποία η Ρόδος ως τουριστικός προορισμός θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη.
Όπως είπε ο κ. Γ. Μιχαλάκης, από τον Φεβρουάριο το γραφείο του είχε υποβάλει αίτηση προς τον Δήμο της Ρόδου για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου της Ροτόντας της Καλλιθέας, ως στήριξη στην μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή του νησιού, προκειμένου να διοργανωθεί εκεί εκδήλωση για τους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες, με όλα τα υπόλοιπα έξοδα να καλύπτονται από το τουριστικό του γραφείο.
«Οι ξενοδόχοι μας στήριξαν σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια και θα περιμέναμε ανάλογη στήριξη και από τον Δήμο Ρόδου. Υποβάλαμε την αίτησή μας στην ΔΕΡΜ ΑΕ κι αν και είχαμε προφορικά την διαβεβαίωση από τον προηγούμενο πρόεδρο ότι θα μας παραχωρηθεί δωρεάν η Ροτόντα της Καλλιθέας, προκειμένου ο Δήμος να στηρίξει την πρωτοβουλία για την ανάδειξη και προβολή της Ρόδου, μεσολάβησε η αλλαγή της προεδρίας και η ανάληψή της από τον κ. Γ. Κακούλη ο οποίος μας αρνήθηκε τελικά την δωρεάν παραχώρηση, μόλις μια εβδομάδα πριν από την εκδήλωση. Πληρώσαμε 10 ευρώ για την είσοδο μόνο κάθε πωλητή στην Ροτόντα πλέον του ΦΠΑ. Θα περιμέναμε την στήριξη και της ΔΕΡΜΑ ΑΕ σε αυτή την προσπάθεια για την προβολή και διαφήμιση της Ρόδου και ειδικά σε αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός από το οποίο το νησί μας μόνον οφέλη θα έχει», ανέφερε ο κ. Γ. Μιχαλάκης.

Όπως εξήγησε ο γνωστός τουριστικός πράκτορας, σε άλλες περιοχές που έχουν φιλοξενήσει το συγκεκριμένο event, υπάρχει αμέριστη στήριξη από τους φορείς, καθώς αναγνωρίζεται η σπουδαιότητα και η σημαντική συμβολή του στην προβολή και προώθηση κάθε περιοχής που το φιλοξενεί.
Οι πράκτορες αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από το νησί όσο και από την άριστη φιλοξενία και άψογη διοργάνωση και τα θετικά αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας για την περιοχή μας, αναμένεται φανούν πολύ σύντομα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *