European Young Chef

Στη Ρόδο ο ευρωπαϊκός γαστρονομικός διαγωνισμός European Young Chef Award 2019

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η  Ρόδος,  στις  23 και 24 Οκτωβρίου  2019  θα  βρεθεί στο επίκεντρο του  ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος της  Γαστρονομίας, στο πλαίσιο της πολύ σημαντικής διάκρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019,  με τη διεξαγωγή του Γαστρονομικού Διαγωνισμού «European Young Chef 2019».

Με μεγάλη συμμετοχή νεαρών Ευρωπαίων σεφ, ο διαγωνισμός  που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Rodos Palace, υπόσχεται πιάτα υψηλού επιπέδου, για να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς ουρανίσκους , των μελών της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες.

Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν :

Η   σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, η Dr. Diane Dodd από τη Μεγάλη Βρετανία executive director του IGCAT  (Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού)  , οι  Chef  Andreas Bjerring – Δανία,   Francisco Guitard – ΗΠΑ ,  Dorian Lungu -Ρουμανία ,   και η  Ulla-Alexandra Mattl            από το Βέλγιο.

Οι διαγωνιζόμενοι Young chefs που θα παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους σε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους, διεκδικώντας τον τίτλο, είναι :

Ειρήνη Γιωργουδιού – Ελλάδα, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Mariona Rodà – Ισπανία,  Rui Meira – Πορτογαλία , Hans Kjellsson  – Δανία ,  Vic Tosseram – Ολλανδία , Paul Vlad Răhăian – Ρουμανία , Bernardo Calvo – Πορτογαλία ,  Jure Drtenik  – Σλοβενία , Clara Florit – Ισπανία .

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου  θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό πιάτο και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου  θα διεξαχθεί η διαγωνιστική διαδικασία. Ανοιχτή στο κοινό  θα είναι η τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου και ώρα 18:0 , στη  αίθουσα Salon des Roses του Rodos Palace.

Η νεαρή, σεφ Ειρήνη Γιωργουδιού είναι η φιναλίστ που προέκυψε από τον τελικό διαγωνισμό που έγινε στην Ρόδο  στις 28 Σεπτεμβρίου 2019, για την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην τελική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, με το πιάτο της “12 Elements”. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ημιτελικό  διαγωνισμό συμμετείχαν πολύ αξιόλογοι και ταλαντούχοι  νέοι σεφ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο διαγωνισμός European Young Chef Award διοργανώνεται και προωθείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τέχνης και Τουρισμού (IGCAT) σε συνεργασία με ινστιτούτα μαγειρικών τεχνών στις Περιφέρειες Γαστρονομίας.

Οργανώνεται ως διήμερη εκδήλωση και συγκεντρώνει φιναλίστ από περιφερειακούς διαγωνισμούς της Ευρώπης για να παρουσιάσουν και να ανταλλάξουν γνώσεις σχετικά με τα παραδοσιακά πιάτα και τα τοπικά προϊόντα διατροφής από τις περιοχές τους και στη συνέχεια, να ανταγωνιστούν προτείνοντας την καινοτόμο ερμηνεία τους για παραδοσιακές συνταγές, ενώ κρίνονται από σεφ και διεθνείς εμπειρογνώμονες.

Το βραβείο αποσκοπεί στην προώθηση καινοτομιών στην παραδοσιακή κουζίνα, στην υπογράμμιση των βιώσιμων καλλιεργειών τροφίμων και στη δημιουργία μελλοντικών πρεσβευτών σεφ για τις περιοχές και για τα τοπικά προϊόντα διατροφής.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *