Στη Ρόδο για πρώτη φορά τα δύο υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια “Viking Saturn” και “AIDAprima”  

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Από τα δημοφιλέστερα λιμάνια κρουαζιέρας η Ρόδος, κορυφαίος τουριστικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες, καθώς η  πλούσια ιστορία της και ο πολιτισμός αιώνων, τα εντυπωσιακά Μνημεία και αξιοθέατα, οι μοναδικές τοπικές γεύσεις και η γνωστή ροδίτικη φιλοξενία,  μαγνητίζουν τους χιλιάδες επισκέπτες της κάθε χρόνο, ανάμεσα τους και τους επιβάτες κρουαζιεροπλοίων.

Ο Δήμος Ρόδου, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου και τουριστικοί φορείς του νησιού, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στους κυβερνήτες, αξιωματούχους, πλήρωμα και φυσικά στους επιβάτες και των δύο εντυπωσιακών υπερπολυτελών κρουαζιεροπλοίων των εταιρειών Viking Cruises και Aida Cruises, που προσέγγισαν σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023,, για πρώτη φορά το λιμάνι της Ρόδου, μεταφέροντας συνολικά περισσότερους από 4300 επιβάτες στο νησί.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τα κρουαζιερόπλοια:  Viking Saturn” μήκους 228 μέτρων, χωρητικότητας 930 επιβατών κυρίως Αμερικανών και 500 ατόμων πλήρωμα, το οποίο ήλθε από την Μύκονο και θα συνεχίσει το ταξίδι του για Λεμεσσό, καθώς και το κρουαζιερόπλοιο “Aidaprima” μήκους  300 μέτρων, χωρητικότητας 3300 επιβατών, οι περισσότεροι Γερμανοί και 900  ατόμων πλήρωμα, που ήλθε στη Ρόδο από τον Πειραιά και συνεχίζει για το Πορτ Σάϊντ.

Στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου μοίρασαν στους τουρίστες έντυπο και ψηφιακό πληροφοριακό υλικό για το νησί, ενώ απαντούσαν στις ερωτήσεις τους για τα αξιοθέατα που προλαβαίνουν να επισκεφθούν στο νησί.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο και ακολούθησε η εθιμοτυπική διαδικασία ανταλλαγής πλακετών και δώρων μεταξύ του αντιδημάρχου Τουρισμού Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ταρασλιά με τους κυβερνήτες και  των δύο κρουαζιεροπλοίων.

«Η αποφασιστικότητα του Δήμου Ρόδου, η στρατηγική του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου προς την κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του τουριστικού λιμένα Ρόδου, αλλά και η αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού της Ρόδου, οδηγούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, εδραιώνοντας τη Ρόδο, κάθε χρόνο και περισσότερο, στην αγορά κρουαζιέρας και στις επιλογές προσεγγίσεων των διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας» υπογράμμισε ο κ. Ταρασλιάς.

Παρόντες στην υποδοχή του κρουαζιεροπλοίου και την τελετή απονομής τιμητικών πλακετών ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Ρόδου και άλλων τοπικών αρχών, καθώς και ο τουριστικός πράκτορας Παύλος Γεωργιάδης, το πρακτορείο του οποίου πρακτορεύει στη Ρόδο τις  εταιρείες κρουαζιέρας “Viking Cruises” και  “Aida Cruises”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουριστικό – ναυτιλιακό πρακτορείο «Γεωργιάδης–Τουρισμός-Πρακτορεύσεις» δραστηριοποιείται με επιτυχία στο νησί από το 1903 και φέτος κλείνει 120 χρόνια λειτουργίας.

Σύμφωνα δε με τον ναυτιλιακό πράκτορα, 4ης γενιάς πλέον, Παύλο Γεωργιάδη, τα πλοία της  εταιρείας “Viking Cruises” έχουν περισσότερες από 35 αφίξεις κάθε χρόνο στη Ρόδο και της “Aida Cruises” έχουν μονίμως και καθ΄ όλη τη χρονιά  προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ρόδου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *