theoharis

Στη Σαντορίνη ο Χάρης Θεοχάρης|Συνεργασία με Περιφέρεια και Δήμο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης διαπιστώθηκε στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης  με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, το δήμαρχο, τον έπαρχο, εκπροσώπους  του τουριστικού κλάδου και φορείς της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο νησί.

Ο Θεοχάρης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, το δήμαρχο Σαντορίνης Αντώνη Σιγάλα, τον έπαρχο Χαράλαμπο Δαρζέντα ενώ σήμερα πραγματοποίησε συσκέψεις  με τον πρόεδρο του Λιμενικού  Ταμείου κ. Άγγελο Ρούσσο, με τον πρόεδρο της Ένωσης Λεμβούχων κ. Γεράσιμο Κανακάρη και  με τους τουριστικούς φορείς του νησιού.

Στη συνάντηση με τους φορείς συμμετείχαν οι κ.κ. Μανόλης Καραμολέγκος πρόεδρος των Ξενοδόχων Κυκλάδων, Λευτέρης Αναπλιώτης πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών καταλυμάτων, Κυριάκος Πρέκας πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων, Νίκος Νομικός πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Ευάγγελος Φύτρος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Μάρκος Καφούρος από την Ένωση Παραγωγών Θηραϊκών Προϊόντων.

Στόχος των συναντήσεων  ήταν  η από κοινού  χάραξη της στρατηγικής για την επόμενη τουριστική ημέρα της Σαντορίνης ενώ όπως δήλωσε ο Υπουργός  ” επιθυμία όλων είναι να καταστεί η Σαντορίνη, η μοναδικότητα της οποίας την έχει κάνει σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, πρότυπο στο νέο τουριστικό μοντέλο της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό η διαφύλαξη του μοναδικού τοπίου, της παράδοσης και της παραγωγής του νησιού μέσα από συντονισμένες ενέργειες αποτελεί βασικό σκοπό αυτής της προσπάθειας”.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, όπως σημείωσε ο κ. Χάρης Θεοχάρης πρέπει όλοι, η Κυβέρνηση, οι Δήμοι, οι Φορείς, η Περιφέρεια, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι, να συντονιστούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

«Η Σαντορίνη» σημείωσε ο κ. Χάρης Θεοχάρης, «είναι ένας τουριστικός προορισμός μοναδικός που θα πρέπει να τον διαφυλάξουμε. Οι επαφές που είχα αυτό το διήμερο στο νησί αποτελούν το πρώτο βήμα για τη διαχείριση όλων των ανοικτών θεμάτων που υπάρχουν”.

Ο υπουργός  επισκέφθηκε  το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff Herz της TUI και τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου και ξεναγήθηκε στον προϊστορικό οικισμό, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο Αιγαίο.

Τέλος ο υπουργός Τουρισμού παρέστη χθες στην εκδήλωση της ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη Θήρας.

Επί νέας βάσης η συγκροτημένη διαχείριση των ζητημάτων της Σαντορίνης, από Υπουργείο Τουρισμού, Περιφέρεια και Δήμο

 Την αισιοδοξία του για την έκβαση του εγχειρήματος, που για πρώτη φορά επιχειρείται σε τριμερές επίπεδο, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, μετά από διαδοχικές συναντήσεις εργασίας  με τον Δήμαρχο  Θήρας Α. Σιγάλα, υπό τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη

Μακρά συνεργασία με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τον Δήμαρχο Θήρας, Αντώνη Σιγάλα, είχε χθες,  Πέμπτη,  στη Σαντορίνη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν  στο Επαρχείο και το Δημαρχείο του νησιού.

Στις  συναντήσεις εργασίας συμμετείχαν ακόμη  ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος  Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Θήρας και Αντιπεριφερειάρχης , Χαράλαμπος Δαρζέντας και συνεργάτες του Υπουργού.

Περιφέρεια, Δήμος και Υπουργείο Τουρισμού έθεσαν από κοινού τις βάσεις ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των μεγάλων προκλήσεων που παρουσιάζει η Σαντορίνη, ως ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Αυτό που γίνεται γρήγορα σαφές από τη μελέτη των ζητημάτων της Σαντορίνης  είναι ότι τόσο για την ίδια, όσο και για τα υπόλοιπα νησιά, μεγάλα ή μικρότερα, κορυφαίους ή μικρότερους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς, η διαχείριση των ζητημάτων που έχουν συσσωρευτεί, δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικά με το ισχύον νομικό, θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον.

Ο σχεδιασμός που πλέον ξεκίνησε με τη συνεργασία των τριών φορέων, Υπουργείου Τουρισμού, Περιφέρειας και Δήμου, περιλαμβάνει την προτεραιοποίηση των ζητημάτων και τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στη λύση τους.

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο επιχειρείται και μαζί με την αισιοδοξία του  για την έκβαση του εγχειρήματος, ο Περιφερειάρχης  δήλωσε τα εξής:

Στη Σαντορίνη, η συνεργασία μας με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα, θέτει υψηλούς στόχους. Γρήγορα, θα παρουσιάσουμε σχέδιο και αυτή την φορά είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε όσα αυγά θα χρειαστεί, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά.          Θα κριθούμε από το πόσο αποτελεσματικά θα ανταποκριθούμε στην ανάγκη και την πρόκληση και αυτό όχι μόνο δεν μας φοβίζει αλλά μας δίνει την χαρά της λογοδοσίας στην κοινωνία στην οποία χρωστάμε ν’ αποδείξουμε ότι ο δρόμος για το καλύτερο αύριο που αξίζουμε, είναι στα χέρια μας. Φτάνει ν’ ανοίξουμε το μυαλό μας και ν’ αφήσουμε πίσω μας όλες αυτές τις αντιλήψεις που μας στέρησαν ευκαιρίες”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *