SYROS
Σύρος | money tourism copyright photo

Στη Σύρο η Έλενα Κουντουρά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στην όμορφη Σύρο βρέθηκε χθες το πρωί, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, όπως αποκάλυψε το www.cyclades24.gr.

Η κα Κουντουρά αναμενόταν να παρακολουθήσει την τελετή λήξης του LG Aegean ball festival, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργός πριν την συνάντηση της με τον δήμαρχο, ζήτησε να περάσει από την πλατεία Μιαούλη και το περίπτερο που γίνονται εγγραφές εθελοντών δοτών για το μυελό των οστών, ενώ λίγο πιο πριν συνάντησε και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Δηλώσεις Έλενας Κουντουρά
orama koyntoura«Είναι μία εξαιρετική διοργάνωση και θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους που είχαν αυτή την υπέροχη ιδέα. Ο αθλητισμός και ο τουρισμός είναι δείγμα πολιτισμού, είναι ένα δείγμα επικοινωνίας.
Είδατε με πόση χαρά συμμετείχαν τόσα «αστέρια» του χώρου του μπάσκετ. Το τουρνουά αποτελεί μία τεράστια προβολή για το νησί και είναι ένας τρόπος να κρατάμε τις αρχές μας, τις αξίες μας και θεωρώ ότι μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις προβάλλεται η Ελλάδα, προωθείται ο πολιτισμός μας. Ο τουρισμός ενώνει τους λαούς, ενώνει τα έθνη και είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στη Σύρο. Εμείς στηρίζουμε ενεργά, ως ΕΟΤ, την διοργάνωση και ελπίζουμε να γίνουν πολλές τέτοιες διοργανώσεις». Στην ερώτηση εάν το υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει και άλλες εκδηλώσεις του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η κ. Κουντουρά σημείωσε ότι «θα στηρίξουμε τη Σύρο και με πολλές περισσότερες διοργανώσεις.
kountoura_dimarxeio (2)Εδώ με τον Δήμαρχο, το Επιμελητήριο, τους ξενοδόχους μου μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να αναπτυχθεί ο τουρισμός και σε αυτή τη στρατηγική εργαζόμαστε. Θέλουμε να προωθήσουμε το θεματικό τουρισμός, μέσα σε αυτόν είναι και ο αθλητισμός, όπως και η γαστρονομία που αναπτύσσεται στα νησιά. Θεωρούμε ότι υπάρχει πεδίο για ανάπτυξη και είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ, μέσα σε ένα χώρο που αγαπώ πολύ, τον αθλητικό χώρο. Είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε εξαιρετική συνεργασία».

  Στο Επιμελητήριο η Έλενα Κουντουρά
epimelitirioH Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Επιμελητήριο Κυκλάδων για μια συνάντηση γνωριμίας. Από πλευράς Επιμελητηρίου, στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος, κ. Γιάννης Ρούσσος, η Διοικητική Επιτροπή, η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος και στελέχη.
 
Η κα. Κουντουρά αρχικά ξεναγήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα (κτίριο «Βαλμά») και στα γραφεία (κτίριο «Πρασσακάκη») του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση για το έργο και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις-μέλη, με έμφαση στις υποδομές που σχετίζονται με τον τουρισμό. Συγκεκριμένα, έγινε ζωντανή πλοήγηση στην τουριστική πύλη του www.e-kyklades.gr – που εδώ και δύο μήνες η επισκεψιμότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με πάνω από 7.000 επισκέπτες/ημέρα – και η Υπουργός ενημερώθηκε για το πλούσιο και ολοκληρωμένο περιεχόμενο προβολής των τουριστικών επιχειρήσεων των Κυκλάδων. Έμφαση δόθηκε στα 14 θεματικά βίντεο για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις Κυκλάδες (σε 8 γλώσσες), τα 58 προωθητικά βίντεο τοπικών παραγωγών, το σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων (e-booking) για τα τουριστικά καταλύματα και επιπλέον περιεχόμενο και υπηρεσίες που προβάλλουν τα νησιά των Κυκλάδων ως έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από την Υπουργό για τις ενέργειες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σχετικά με την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και κυρίως για το δίκτυο Aegean Cuisine, στο πλαίσιο της στοχευμένης προσπάθειας που το Επιμελητήριο καταβάλει για τη συνολική ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των Κυκλάδων. Το δίκτυο Aegean Cuisine αποτελεί, όπως είναι γνωστό, ένα ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και τη σύνδεση μεταξύ του πρωτογενούς τομέα και της γαστρονομίας ως αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής τουριστικής εμπειρίας για τον επισκέπτη.
 
Επιπλέον, έγινε αναφορά στις σημαντικές δράσεις κατάρτισης που υλοποιεί το Επιμελητήριο για την εκπαίδευση των μελών του, και ειδικά στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επαγγελματίες του τουρισμού που θα υλοποιήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνεργασία με τα Κ.Ε.Κ. ΓΕΝΗΜΑΤΑΣ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.
 
Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Νομό (Φ.Π.Α., Ακτοπλοΐα, Υγεία), αλλά και ειδικότερα θέματα του τομέα της ευθύνης της Υπουργού, ενώ της παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα. Για την περίπτωση της οικονομικής κατάστασης στη Σύρο η κα. Κουντουρά ήταν ήδη ενημερωμένη, και συμφωνήθηκε ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να βγει το νησί από την κρίση.
 
Στο ερώτημα της Υπουργού εάν αξιοποιούνται κατάλληλα οι χρήσιμες υποδομές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μέσα από συνέργειες προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά δυνάμεων και πόρων, ο Πρόεδρος απάντησε πως υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε αυτό τον τομέα. Επίσης, η Υπουργός ζήτησε να της αποσταλούν γραπτώς επιπλέον στοιχεία που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης και να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Επιμελητήριο.
 
Τέλος, αποφασίστηκε να οργανωθεί μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν μια πανκυκλαδική συνάντηση εργασίας για τον τουρισμό – σε απευθείας διασύνδεση και με τα 8 γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων – παρουσία του συνόλου των τουριστικών φορέων του Νομού και με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, με σκοπό μετά από κατάλληλη προετοιμασία να γίνει στόχευση σε λύσεις και πρακτικά αποτελέσματα για την με κάθε τρόπο βελτίωση του συνολικού τουριστικού προϊόντος των Κυκλάδων.
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *