rodos

Στην 33η Philoxenia ο δήμος Ρόδου

ΦΟΡΕΙΣ

Οι απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ρόδος σε όλες τις δυναμικά αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού, που αφορούν κυρίως στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως είναι ο  συνεδριακός, ο  θρησκευτικός,  ο πολιτιστικός, ο κοινωνικός τουρισμός με βασικό άξονα τον τουρισμό των ηλικιωμένων, ο μαθητικός τουρισμός, αλλά και η σύνδεση της Ρόδου με τη Βόρεια Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο των σημαντικών επαφών της αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου με εκπροσώπους τουριστικών φορέων, κατά τη διάρκεια της 33ης Διεθνούς Τουριστικής Εκθέσεως Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10-12 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη και στην οποία συμμετείχε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου,  μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η 33η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia συνιστά τον απόλυτο προορισμό για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού και παραμένει μετά από 30 και πλέον χρόνια διοργάνωσης η έκθεση ορόσημο για τον κλάδο του τουρισμού. Οι εκθέτες της Philoxenia 2017 ανήλθαν σε 400 από 18 χώρες. Έντονη ήταν η παρουσία και η συμμετοχή εκπροσώπων από Κύπρο, Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Ρωσία, ενώ περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

rodos Στο πλαίσιο πάντα της τουριστικής πολιτικής του Δήμου Ρόδου που έχει ως στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δυνατότητες και ικανοποιώντας συγχρόνως τις νέες ανάγκες, η αντιδήμαρχος κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου συζήτησε διεξοδικά με τουριστικούς φορείς της  Βόρειας Ελλάδας θέματα κοινού τουριστικού ενδιαφέροντος με κυρίαρχο τις διακοπές ειδικών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι. Παράλληλα συζητήθηκε αναλυτικά και το θέμα των μαθητικών εκδρομών προς τη Ρόδο, θέμα για το οποίο ο Δήμος της Ρόδου έχει καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια.

rodosΣτα βασικότερα θέματα των περιεκτικών συζητήσεων της κας Χατζηλαζάρου εντάσσεται  και το έλλειμμα της απευθείας σύνδεσης και δη ακτοπλοϊκής, της Ρόδου με τη Βόρεια Ελλάδα, θέμα που όπως υπογράμμισε η αντιδήμαρχος, «θα πρέπει η κυβέρνηση να δει με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, καθώς κατ΄ επέκταση, αφορά και το άνοιγμα της Ρόδου στην τουριστική αγορά των Βαλκανίων».

Η αντιδήμαρχος είχε επίσης συνεργασία για τουριστικά θέματα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θάνο Αλέξανδρο, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης κ. Σπύρο Πέγκα, καθώς και με τον επίτιμο πρόξενο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου κ. Ιωάννη Βεργίνη.

Εξαιρετική ήταν, κατά γενική ομολογία, από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης, η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, σε δικό της χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σημαντικός αριθμός τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και αντιπροσώπων υπηρεσιών του τουρισμού, είχε επισκεφθεί όλες τις ημέρες το stand της Ρόδου.

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Βεατρίκη Σέρβου, η προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου και το στέλεχος κα Αναστασία Σαββιού, υποδέχονταν τους επισκέπτες, παρέχοντας πληροφορίες και διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου.  Προσέφεραν  δε στους επισκέπτες, όπως σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση Τουρισμού, μελεκούνια και άλλα παραδοσιακά γλυκίσματα, προσφορά της εταιρίας  «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *