Στην ανάπτυξη προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας προβαίνει η Carnival Corp

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τεχνολογικές αναβαθμίσεις σε όλο τον στόλο της για τη βελτίωση της εξοικονόμησης ενέργειας και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, ανακοίνωσε η Carnival Corporation.

Ο “γίγαντας” της κρουαζιέρας ανακοίνωσε το πρόγραμμα με την ονομασία Service Power, το οποίο θα αποφέρει κατά μέσο όρο 5-10% εξοικονόμηση καυσίμου ανά πλοίο και αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου σε όλο τον στόλο κατά περισσότερους από 500.000 τόνους κάθε χρόνο.

Το πρόγραμμα αναμένεται επίσης να αποφέρει στην εταιρία πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από την εξοικονόμηση του κόστους καυσίμων.

Το Service Power περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, αναβάθμιση του κλιματισμού στις καμπίνες και στους κοινόχρηστους χώρους και σημαντικές βελτιώσεις στα συστήματα ψύξης, φωτισμού και αυτοματισμού.

Οι αναβαθμίσεις αποτελούν μέρος του συνεχιζόμενου επενδυτικού προγράμματος ενεργειακής απόδοσης της εταιρίας, στο οποίο έχουν επενδυθεί περισσότερα από 350 εκατομμύρια λίρες από το 2016.

Οι επενδύσεις αναβάθμισης θα συνεχιστούν έως το 2023 σε πλοία των εννέα εταιριών κρουαζιέρας που βρίσκονται υπό την “ομπρέλα” της Carnival Corporation: Carnival Cruise Line, Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn, P&O Cruises (Αυστραλία), Costa Cruises, AIDA Cruises, P&O Cruises (Ηνωμένο Βασίλειο) και Cunard.

Σε δηλώσεις του ο Bill Burke, επικεφαλής της ναυτιλιακής διεύθυνσης της Carnival Corporation, είπε: “Το πρόγραμμα Service Power ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους μακροπρόθεσμους στόχους μας για την αειφορία και την απεξάρτηση από τον άνθρακα, καθώς και με την ύψιστη ευθύνη και την κορυφαία προτεραιότητά μας, που είναι η συμμόρφωση, η προστασία του περιβάλλοντος και η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία των επισκεπτών μας, των ανθρώπων στις κοινότητες που επισκεπτόμαστε και του προσωπικού μας, τόσο στα πλοία, όσο και στην ξηρά”.

“Με βάση τη βελτιωμένη σύνθεση του στόλου μας, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης έξι κορυφαίων στον κλάδο πλοίων με καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), και τις προηγούμενες επενδύσεις μας για την αύξηση της αποδοτικότητας και τη μείωση των εκπομπών, οι απόλυτες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έφτασαν στο αποκορύφωμά τους το 2011, παρά τη σημαντική αύξηση της χωρητικότητας του στόλου μας, κατά την τελευταία δεκαετία”, πρόσθεσε ο κ. Burke.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *