OMMA

Στην Αθήνα το Πανευρωπαικό Συνέδριο EUGMS

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ (Ε.Ε.Μ.Ε.Γ) και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (Π.Ε.Γ.Γ) έχουν αναλάβει ως επικεφαλής ακαδημαϊκοί φορείς το Πανευρωπαικό Συνέδριο EUGMS στις 7-9 Οκτωβρίου, 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην διοργάνωση του οποίου συμετέχουν οι Εταιρείες: Ελληνική Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία- ΕΓΓΕ, Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας – ΕΕΓΟ, Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης- ΕΦΙΑπ.

Πρόεδρος της Ε.Ε.Μ.Ε.Γ, www.eemeg.gr, είναι ο εκλεγμένος Πρόεδρος της European Geriatric Medicine Society- EUGMS 2020 και καθηγητής Γηριατρικής του Πανεπιστήμιου Nancy, της Γαλλίας κ. Αθανάσιος Μπενέτος, ενώ Πρόεδρος του Πανευρωπαικού Συνεδρίου Γηριατρικής το 2020 και Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Γ.Γ είναι ο αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Πατρών, κ. Ιωάννης Ελλούλ.

Ο κύριος Μπενέτος είναι Έλληνας του εξωτερικού με καταγωγή απο την Κύμη Ευβοίας και ειναι ο εθνικός πρεσβευτής σε ότι αφορά την Γηριατρική στην χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσφέροντας προσωπικό έργο στην εκπαίδευση των Ελλήνων Ιατρών σε Γηριατρικά θέματα απο το 2003 και λόγω της ενεργούς παρουσίας του στο Ευρωπαϊκό γηριατρικό γίγνεσθαι, είχε επισημάνει αρκετές φορές στις ελληνικες γηριατρικές εταιρείες, ότι η παρουσία της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια ήταν ελλιπής, χαρακτηριζόταν αρνητικά από την EUGMS και ότι η ανάγκη να ακολουθήσουμε μια άλλη στρατηγική ήταν επιτακτική.

Για το σκοπό αυτό και προκειμενου να τονιστεί εκ νέου η ανάγκη για αλλαγή, διοργανώθηκε meeting στις 26 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο Electra Metropolis ως Ελληνική Ένωση Γηριατρικής (Hellenic Consortium for Geriatric Medicine) οπου προσκλήθηκε το Δ.Σ της Ευρωπαικής Γηριατρικής Εταιρειας EUGMS για να συζητηθούν τα προβλήματα αλλά και να σφυγμομετρηθεί η πρόθεση  των γηριατρικών Ελληνικών εταιρειών στην προσπάθεια αυτή, αφού πρώτα είχε προηγηθεί,  η από κοινού υποβολή του Bid της Αθήνας στις 13/04 για την διεκδίκηση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Γηριατρικής – EUGMS στην Ελλάδα.

Η επιτυχία αυτής της συνάντησης είχε ως αποτέλεσμα να στραφούν τα μάτια της Ευρώπης στην Ελλάδα με ενδιαφέρον και προσδοκία για νέα πράγματα και να προταθεί η χώρα μας ως υποψήφια μεταξύ της Σουηδίας και του Ισραήλ προκειμένου να λάβει μέρος στον επίσημο διαγωνισμό διεκδίκησης του συνεδρίου της EUGMS στην Αθήνα, παρ’όλο που, η γηριατρική ειδικότητα δεν είναι ακόμα αναγνωρισμένη στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβριου 2017 στην Νiκαια της Γαλλίας, η Ελλάδα βγήκε νικήτρια!

Η παρουσίαση της Ελληνικής υποψηφιότητας έγινε απο κοινού απο τους γηριάτρους Μαρίνα Κοτσάνη- Αρωγό Μέλος ΕΕΜΕΓ, Σταύρο Κοσμίδη- Αρωγό μέλος ΕΕΜΕΓ, Γιωργο Σούλη- Β’ Αντιπρόεδρο ΕΕΜΕΓ, Ιωάννη Ελλούλ- Αντιπρόεδρο ΠΕΓΓ με την οργανωτική βοήθεια της υπεύθυνης Ανάπτυξης της ΕΕΜΕΓ, Εύης Βουδικλάρη.

H διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της Πανευρωπαικής Γηριατρικής Εταιρείας EUGMS είναι πλέον γεγονός! Στις 7-9 Οκτωβρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενηθούν στην χώρα μας περισσότεροι απο 2500 γηρίατροι, γενικοί ιατροί, καρδιολόγοι, παθολόγοι, νευρολόγοι, βιολόγοι, ερευνητές από όλον τον κόσμο καθως και επαγγελματίες υγείας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η Ελληνική Ένωση Γηριατρικής έχει δεσμευτεί να διοργανώσει κύκλο προσυνεδριακών σεμιναρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και σε Βαλκανικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής τα προσεχή έτη 2018-2019 καθώς και αρχές του 2020. Στόχος της Εταιρείας είναι η συσπείρωση όλων των δυνάμεων απο τον Ελληνικό χώρο αλλα και τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων και της Μεσογείου για την ανάπτυξη της Γηριατρικής στην περιοχή.

Η φετινή Ημερίδα με τίτλο: “Ο ρόλος της διατροφής στην Υγιή Γήρανση” αποτελεί την αρχή αυτού του κύκλου προσυνεδριακών σεμιναρίων και θα διοργανωθει στις 10 Νοεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Ινστιούτου Παστέρ απο την Εταιρεία Διοργάνωσης SIGNUS.

Η διοργάνωση του συνεδρίου της EUGMS το 2020 με moto “Aθήνα 2020” θα είναι άρρητα συνδεδεμένη με μια σειρά ενεργείων τα επόμενα 2,5 χρόνια με σκληρή δουλειά και αφοσίωση προκειμένου να δικαιώσει τον λόγο για τον οποίο ξεκίνησε εξ αρχής η προσπάθεια αυτή: Την ανάπτυξη της Γηριατρικής στην Ελλάδα με ευρωπαικά standards και κεντρικό στόχο την θεωρητική και κυρίως πρακτική εκμάθηση μεθόδων διαχείρισης του Γηριατρικού ασθενούς με μια σφαιρική και πολυδιάστατη προσέγγιση άλλων ειδικοτήτων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *