Στην Ουκρανία για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού η κα. Κουρνέτα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε σειρά εκδηλώσεων στην Ουκρανία, με επίκεντρο τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού UITT, που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο, όπου η Ελλάδα και ο Ε.Ο.Τ. είχαν δυναμική παρουσία, παρέστη η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, κα. Ευρυδίκη Κουρνέτα, με σκοπό την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Η κα. Κουρνέτα με τον γενικό γραμματέα του Ε.Ο.Τ., κ. Κωνσταντίνο Τσέγα και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού, κ. Χαράλαμπο Καρίμαλη, επισκέφθηκαν την έκθεση και το περίπτερο του Ε.Ο.Τ., όπου είχαν συναντήσεις με παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Ουκρανίας και με Έλληνες συνεκθέτες.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η κα. Κουρνέτα παρουσίασε την υλοποιούμενη εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα που καθιστούν τη χώρα μας ιδιαίτερα ελκυστική στο ταξιδιωτικό κοινό της Ουκρανίας.

Επίσης, συζήτησε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης, κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, γενικό γραμματέα για τα θέματα προώθησης και προβολής του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στην Ουκρανία.

Η γενική γραμματέας Τουρισμού, παρέστη επίσης στην ειδική εκδήλωση στο Κίεβο της πρωτοβουλίας «Sympossio Greek Gourmet Touring» για την προώθηση της γαστρονομίας και του γαστρονομικού πολιτισμού της Ελλάδας στο εξωτερικό, που τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ..

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ουκρανία, η γενική γραμματέας συμμετείχε στις διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκαν στην Οδησσό, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του κοινωφελούς Ιδρύματος Μπούμπουρα και του ευεργέτη, κ. Παντελή Μπούμπουρα, που προωθεί και προβάλλει την Ελλάδα στην Ουκρανία μέσω σειράς δράσεων, μεταξύ αυτών, και μέσω του Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού που έχει συστήσει για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Η κα. Κουρνέτα παρέστη στην παρέλαση και στην κατάθεση στεφάνων στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας. Συναντήθηκε επίσης με τον Διευθυντή του Παραρτήματος Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Σοφρώνη Παραδεισόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για το σημαντικό ρόλο του ΕΙΠ στην προώθηση των διμερών σχέσεων σε νευραλγικούς τομείς, όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός, και διερεύνησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον συνεργασιών που αφορούν στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *