Στην Philoxenia η Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δ. Πρεσπών

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η «Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών», μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2021 (Περίπτερο 15, Stand 5) που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη από 12 έως 14 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει την κεντρική της εκδήλωση αύριο Κυριακή 14-11-2021 στις 11:30 – 12:00, στον χώρο του Περιπτέρου 13 της Δ.Ε.Θ., με θέμα: «Discover Prespa: Greece’s best kept Secret»- «Ανακαλύψτε την Πρέσπα: Το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας».

Στην εκδήλωση αυτή, θα παρουσιαστεί ο Νεραϊδότοπος των Πρεσπών ως Τουριστικός Προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και οι πολύ μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης που δημιουργούνται, μετά την υπό διάνοιξη συνοριακή Διάβαση με την Βόρεια Μακεδονία, ελπίζουμε σύντομα και με την Αλβανία.

Η Πρέσπα όπου η ιστορία και ο πολιτισμός του τόπου, ξεκινάει από τα βάθη των αιώνων, μέσα από θρύλους, νεράιδες, ξωτικά και παραδόσεις, σε συνδυασμό με την αρμονική συνύπαρξη της βιοποικιλότητας και της ανθρώπινης δραστηριότητας, με τις τουριστικές υποδομές και τις συναφείς δραστηριότητες, δημιουργούν ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό, που ο καθένας θα ήθελε να επισκεφτεί, όλες τις εποχές του χρόνου.

Στην συνέχεια, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, θα μεταβούμε στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο χώρο πίσω από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών, στις 12:30μμ -14:00 μμ, θα προσφερθούν μαγειρεμένα τα περιώνυμα πεντανόστιμα Φασόλια Πρεσπών, Πιπεριές, κτλ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας περί covid19.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *