notopoulou

Στην Philoxenia η Κατερίνα Νοτοπούλου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την έκθεση Philoxenia Hotelia επισκέφθηκε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κα. Νοτοπούλου, συνεχάρη την διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo, τα στελέχη και όλους τους εργαζόμενους που κάθε χρόνο ανεβάζουν τον πήχη της διοργάνωσης όλο και πιο ψηλά.

Όπως ανέφερε, η έκθεση Philoxenia αποτελεί σταθμό για τον ελληνικό τουρισμό.

«Χάρη στην έκθεση αυτή, επαγγελματίες του κλάδου και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συναντώνται στην Θεσσαλονίκη και δίνουν μαζί το παρών στην σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας. Η εξαιρετική και συστηματική δουλειά που έκανε το Υπουργείο Τουρισμού αλλά και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά όλα τα προηγούμενα χρόνια, αποδεικνύεται από το γεγονός πως τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός τουρισμός κατέγραφε κάθε χρόνο και ένα νέο ρεκόρ» ανέφερε η κ.Νοτοπούλου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο του Dark Tourism, ένα συνέδριο που διερευνά το ρόλο που παίζει το «σκοτεινό παρελθόν» ενός τόπου-προορισμού στη δημιουργία ελκυστικών αφηγημάτων και στην τουριστική εκμετάλλευση τους κυρίως σε τοπικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε στην ομιλία της, « ο τουρισμός  έχει αναδειχθεί σε σημαντική κοινωνικοοικονομική  δραστηριότητα με τεράστια αναπτυξιακή δυναμική, ένας τομέας της οικονομίας που συνεχώς εξελίσσεται και διαφοροποιείται.

Στο παγκόσμιο περιβάλλον, τα  βιωματικά ταξίδια, αποτελούν σήμερα κυρίαρχη τάση. Οι επισκέπτες είναι πιο έμπειροι και πιο απαιτητικοί. Επιλέγουν προορισμούς  και αναζητούν ξεχωριστές εμπειρίες που να ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερά τους ενδιαφέροντα.

Οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις,  οι σύγχρονες  προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, καθώς και οι τελευταίες  εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά, επιβάλλουν να στραφούμε ολοένα και πιο μακριά από το παρωχημένο μοντέλο του μαζικού τουρισμού. Να δώσουμε έμφαση στις νέες εναλλακτικές μορφές, που εξασφαλίζουν την ορθολογικά χρονική και περιφερειακή  κατανομή της τουριστικής ζήτησης, αναδεικνύουν τον πολιτιστικό και φυσικό μας πλούτο, και μπορούν να δώσουν νέα αναπτυξιακή ώθηση σε δημοφιλείς και νέους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, επεσήμανε πως η κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε την αξία του τουρισμού και την  καθοριστική συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία και η ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο τις αυθεντικές εμπειρίες, αποτέλεσαν στρατηγικό άξονα της τουριστικής πολιτικής της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθύμισε, πως επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταρτίστηκε ο πρώτος νόμος για τον θεματικό τουρισμό και η Ελλάδα απέκτησε για πρώτη φορά στην εθνική νομοθεσία ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο  που επιτρέπει  την ανάπτυξη, την οργάνωση και την εποπτεία των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και της επιχειρηματικότητας στον θεματικό τουρισμό, με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και με πυρήνα τη βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη.

Στην συνέχεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με ανθρώπους του τουρισμού όσο και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλες τις ελληνικές περιφέρειες όπου συζήτησαν για την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική που προσέδωσε νέα δυναμική στο τουριστικό προϊόν της χώρας και δημιούργησε νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες σε όλη την Ελλάδα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *