Στις 13 Ιουνίου στη Βουλή το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών με πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Όπως είχε δεσμευτεί στη συνάντησή του με αυτοδιοικητικούς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, φέρνει το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής  και θα συζητηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Στην ειδική αυτή θεματική συνεδρίαση, θα συμμετέχουν κυβερνητικοί εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού νησιωτικών και παράκτιων περιοχών, ακαδημαϊκοί και επιστημονικοί φορείς.

Ο Μάνος Κόνσολας έχει επισημάνει ότι όλες οι μελέτες συντείνουν στο ότι το 31% των παραλιών με άμμο δεν θα υπάρχουν το 2050, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, όχι μόνο στην περιβαλλοντική ισορροπία, αλλά και στην εικόνα των παραλιών μας και των επιχειρηματικών και τουριστικών δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται σε αυτές.

Παράλληλα, τονίζει ότι στη χώρα μας αντιστοιχεί 1,5 δις ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής για την υλοποίηση έργων και δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν και πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την αυτοδιοίκηση.

Στην ειδική αυτή θεματική συνεδρίαση είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, αλλά και να δρομολογηθούν πολιτικές για την αντιμετώπισή του.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *