capsis

Στις 23 Μαϊου ανοίγει το ανακαινισμένο πρώην Capsis και νυν Akti Imperial (ΦΩΤΟ)

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις 23 Μαΐου πρόκειται να λειτουργήσει κανονικά το πρώην ξενοδοχείο “Capsis”. Το πλήρως ανακαινισμένο, εμβληματικό ξενοδοχείο της Ρόδου θα υποδέχεται πλέον τους επισκέπτες με την επωνυμία “Akti Imperial Deluxe Resort and Spa”.
Θα είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.

Οι εργασίες ανακαίνισης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι πινελιές θα μπαίνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Πάντως πριν το μεγάλο opening εκτιμάται ότι θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν οι απαιτούμενες δοκιμές.

aktis
Άποψη από τις πισίνες και το εστιατόριο του Akti Imperial | money tourism photo

Σημειώνεται ότι το ιστορικό ξενοδοχείο “Capsis” παρέμενε κλειστό τα τελευταία έξι ολόκληρα χρόνια. Tο ξενοδοχείο ανέλαβε ο Κώος ξενοδόχος κ. Νίκος Κούτρας. Από τον Ιούλιο του 2017 ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης και μέσα σε 10 μήνες έχει επιτευχθεί ένας ολόκληρος άθλος καθώς το ξενοδοχείο έχει αλλάξει πλήρως μορφή και έχει εξελιχθεί σε ένα μοντέρνο, υψηλής αισθητικής ξενοδοχείο. Θα διαθέτει οκτώ διαφορετικά εστιατόρια και πέντε μπαρ, καθώς επίσης χώρους σπα. Επιπλέον, το ξενοδοχείο διαθέτει 2.000 κλίνες (τα περισσότερα δωμάτια είναι δίκλινα με έναν καναπέ) και 99 σουΐτες και οικογενειακά δωμάτια. Το ύψος της επένδυσης λέγεται ότι πλησιάζει στα 60 εκατ. ευρώ!

aktis
Το standard δωμάτιο του ξενοδοχείου

Το συνεδριακό κέντρο θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές και θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει σημαντικά συνέδρια. Ήδη έχουν κλείσει διάφορα συνέδρια για την φετινή αλλά και την επόμενη σεζόν. Το πρώτο μεγάλο συνέδριο θα γίνει τον Οκτώβριο του 2018 από την εταιρεία «Herbal Life» με 2.000 συνέδρους. To “Akti Imperial Deluxe Resort and Spa” μπορεί να φιλοξενεί συνέδρια έως και 8000 ατόμων. Σε αυτό το προϊόν δίνει έμφαση η επιχείρηση. Στόχος είναι να γίνονται μεγάλα συνέδρια και το χειμώνα καθώς υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση.
Το ξενοδοχείο πουλάει με το πρόγραμμα “Ultra All Inclusive” ενώ μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός πως όλοι οι μεγάλοι Τουρ Οπερέιτορ γνωρίζουν τα “Akti Hotels” τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το επίπεδο και την ποιότητα. Συνεπώς υπήρχε μία σχέση

aktis
Δωμάτιο με δύο κρεββατοκάμαρες

εμπιστοσύνης που ωφέλησε στη ζήτηση του νέου ξενοδοχείου του κωακού ομίλου.

Το ιστορικό

Το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα Capsis στη Ρόδο (πρώην Sofitel Capsis), χτίστηκε στη δεκαετία του ’70 και παραμένει κλειστό τα τελευταία έξι χρόνια. Βρίσκεται στην Ιαλυσό, στην παραλία της Ιξιάς, πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και έχει συνολική επιφάνεια 48.500 τ.μ., σε οικόπεδο 35.800 τ.μ., ενώ αποτελείται από πέντε κτήρια, στα οποία υπάρχουν συνολικά 691 δωμάτια, με δυναμική περίπου 1.820 κλινών. Το συγκρότημα διαθέτει από τους μεγαλύτερους συνεδριακούς χώρους στην Ευρώπη, συνολικής δυναμικότητας 8.000 συνέδρων και μάλιστα, ειδικά για τις συνεδριακές του υποδομές, είχε λάβει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις.
To 2012 η αυτοκρατορία που έφτιαξαν το 1968, η Μαρίκα και ο Θάνος Καψής, κατέρρευσε. Η αρχή έγινε το 1993 όταν η επιχείρηση χωρίστηκε σε δύο εταιρικά σχήματα που μοιράστηκαν στις κόρες τους Ντία και Λένα, με την πρώτη να αναλαμβάνει το Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ (Capsis Convention Centers & Resort Ηotels) και η αδερφή της Λένα Καψή να κρατά τα δυο ξενοδοχεία της αλυσίδας, Capsis Αstoria στο Ηράκλειο Κρήτης και Capsis στη Θεσσαλονίκη.
Το Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ αποτελείτο από δύο πολυτελή παραθαλάσσια ξενοδοχεία πέντε αστέρων συνολικής δυναμικότητας περίπου 2.700 κλινών και συνεδριακά κέντρα στη Ρόδο και στην Κρήτη ειδικεύτηκε στη διοργάνωση πανευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων.
Στην εταιρεία ανήκαν τα ξενοδοχεία Οut of Τhe Βlue Capsis Εlite Resort, όπως μετονομάστηκε, στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης και το Capsis Ηotel Rhodes & Convention Centre «Μarika Capsis 2000» στην Ιξιά της Ρόδου.
Το 2006 το συγκρότημα της Κρήτης ανακατασκευάστηκε πλήρως για να λειτουργήσει ξανά τον Μάιο του 2007. Ωστόσο η κρίση που έχει πλήξει τον ελληνικό τουρισμό προκάλεσε ασφυξία στην επιχείρηση που αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα.

Το Capsis της Ρόδου, πέρασε στην Eurobank, το οποίο αρχικώς είχε μισθωθεί με την μέθοδο του leaseback. Η ολοκλήρωση της πώλησης και η επαναλειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου, θα βοηθήσει σημαντικά τον προορισμό, που έχει χάσει μεγάλο μέρος των συνεδρίων που παραδοσιακά είχε.
Λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, η Ντία Καψή πούλησε και επαναμίσθωσε (sale and leaseback) την μονάδα στην Eurobank προς 50 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, από το 2010, λόγω και της επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης, η μονάδα βρέθηκε σε πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή -κατά τη διετία 2010-2011- η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στην Eurobank.
Έτσι, η τράπεζα λίγο πριν εκπνεύσει το 2011 προχώρησε στην έξωση από το ακίνητο της Ντίας Καψή και έκτοτε αναζητούσε αγοραστή. Τα τελευταία χρόνια η Eurobank, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας βρισκόταν το Capsis, προσπαθούσε να το πουλήσει ανεπιτυχώς.
Στο διαγωνισμό της Eurobank είχαν δηλώσει συμμετοχή 26 ενδιαφερόμενοι. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν επτά επενδυτικές προτάσεις, μεταξύ των οποίων ο όμιλος ΛΑΜΨΑ με τον Πάνο Λασκαρίδη, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, ο όμιλος του Ελληνοκαναδού επιχειρηματία Πήτερ Ηλιόπουλου, ο οποίος έχει ξεκινήσει μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στη Λακωνία, ο όμιλος Σταματιάδη από τη Ρόδο και ο Νίκος Κούτρας.
Το “deal” μεταξύ της τράπεζας και του επιχειρηματία κ. Νίκου Κούτρα, ο οποίος διαθέτει δύο ξενοδοχεία στην Κω, είχε γίνει γνωστό από τον Φεβρουάριο του 2017 και επισημοποιήθηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Στις αρχές Ιουλίου 2017 υπεγράφη σε συμβολαιογραφείο της Ρόδου, το συμβόλαιο leasing μεταξύ της τράπεζας Eurobank – Εργασίας και της εταιρείας «Σύνθεσης ΑΕ» συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Νικολάου Κούτρα για την χρηματοδοτική μίσθωση του ξενοδοχείου Capsis στη Ρόδο. Λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησαν και οι εργασίες ανακαίνισης στο ξενοδοχείο.

ΠΗΓΗ: www.dimokratiki.gr

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *