konsolas

Στο 80% της χώρας δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις τουριστικής ανάπτυξης…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ιδιαίτερα αιχμηρός στην τοποθέτηση του για το νομοσχέδιο για το χωρικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ήταν ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας,  από το βήμα της Βουλής.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι προσπαθεί να ελέγξει τα  Ειδικά Χωροταξικά Σχέδια, αναφερόμενος  στο άρθρο  8 με το οποίο η κυβέρνηση στέλνει ένα ακόμα αρνητικό μήνυμα σε όλους όσους θέλουν να επενδύσουν στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα για τις μεγάλες και στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο άρθρο επιδιώκει τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε κάθε επενδυτική προσπάθεια ή δραστηριότητα.

«Προβλέπεται η προέγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια και τις μελέτες μιας μεγάλης στρατηγικής επένδυσης, αλλά και η σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.

Εμπλέκει, δηλαδή, τους επενδυτές σε μια αέναη διελκυστίνδα, τους αναγκάζει να κάνουν μελέτες, να δαπανούν χρήματα με αβέβαιη κατάληξη.
Με αυτό τον τρόπο, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και εμπόδια για την υλοποίηση μιας μεγάλης στρατηγικής επένδυσης στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο.

Περιμένετε να έρθει να δημιουργηθεί επενδυτικό κλίμα και κλίμα δραστηριότητας κάτω από αυτούς τους όρους;», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε ως άμεση προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας τη διαμόρφωση και ενεργοποίηση ενός Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον τουρισμό επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν απαγορεύσεις και εμπόδια στο 80% της χώρας , στο οποίο  δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις τουριστικής ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο Ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Ένα νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον τουρισμό θα πρέπει να έχει δυναμικό και όχι στατικό χαρακτήρα.

Θα πρέπει να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες και να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Θα πρέπει να μη συνδέεται με οριζόντιες απαγορεύσεις αλλά να διαχωρίζει περιπτώσεις.

Θα πρέπει να προωθεί τα νέα τουριστικά προϊόντα και να προσελκύει μεγάλου μεγέθους στρατηγικές επενδύσεις στον τουρισμό, γιατί αυτές είναι οι επενδύσεις που θα αυξήσουν τα τουριστικά έσοδα και θα προσελκύσουν τουρίστες με υψηλό εισόδημα».

Δήλωση για το ΦΠΑ

Κίνηση που παραβιάζει την ενιαία αρχή και έννοια της νησιωτικότητας, χαρακτήρισε την εξαίρεση της Ρόδου και της Καρπάθου από την τροπολογία για την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. και Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, σε αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Κόνσολας στην αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών συμπεριέλαβε:

– Το κοινό Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου και Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου-Κάσου.

– Την επιστολή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου προς τον Πρωθυπουργό.

– Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

– Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου.

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει:

«Τα νησιά μας αποτελούν τον πιο ευαίσθητο εθνικό χώρο και η  Νέα Δημοκρατία αλλά και ο Πρόεδρός της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν πλήρη συναίσθηση του τι σημαίνει εθνικός χώρος.

Κάποιοι άλλοι, όμως, αγνοούσαν και αγνοούν ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Κάποιοι άλλοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει νησιωτικότητα.

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί, προφανώς, ότι η Ρόδος και η Κάρπαθος δεν ανήκουν στα Δωδεκάνησα. Λανθασμένη εικόνα επικρατεί και για το μεταναστευτικό, καθώς και τα δύο νησιά έχουν πληγεί με χιλιάδες μετανάστες τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες.

Κατά κύριο λόγο, όμως, αυτή η κίνηση της κυβέρνησης, συνιστά παραβίαση της ενιαίας αρχής και της έννοιας της νησιωτικότητας, αφού δημιουργεί νησιά δύο ταχυτήτων και εγκλωβίζει άλλα νησιά στη λογική της αποθήκης και της φυλακής ανθρώπων με το μεταναστευτικό».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *