Στο «άνοιγμα» της ιρανικής αγοράς στοχεύει ο Ε.Ο.Τ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στο «άνοιγμα» της ιρανικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό αποσκοπούσε η επίσκεψη, πρόσφατα, αντιπροσωπείας φορέων του Ελληνικού Τουρισμού, με επικεφαλής τον γενικό γραμματεία του Ε.Ο.Τ., κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, στο Ιράν.
H επίσκεψη οργανώθηκε σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά και τον Έλληνα πρέσβη στην Τεχεράνη, κ. Γιώργο Αϋφαντή, με στόχο τη δημιουργία στενών σχέσεων συνεργασίας των δύο χωρών στον τουρισμό, με σταθερά βήματα και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.
Τον γενικό γραμματέα του Ε.Ο.Τ., κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο υποδέχθηκαν στο πρώην βασιλικό ανάκτορο στην Τεχεράνη, Saadabab Palace, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Τουρισμού, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Χειροτεχνημάτων, κ. Morteza Rahmani Movahed, o γενικός διευθυντής Marketing και Προβολής Τουρισμού, κ. Ali B. Nemati Zargaran και ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, κ. Hassan Rezaei.
Στη συνάντηση ο κ. Τρυφωνόπουλος και ο κ. Μorteza Rahmani Mohaved αναφέρθηκαν στις δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ακολούθησε πολύωρη συνάντηση εργασίας των μελών της ελληνικής αποστολής με εκπροσώπους φορέων του ιρανικού τουρισμού, στην πρεσβευτική κατοικία.
Οι Έλληνες εκπρόσωποι φορέων Τουρισμού, παρουσίασαν ενδελεχώς στους Ιρανούς συναδέλφους τους, το εύρος των τουριστικών επιλογών που προσφέρει η Ελλάδα στους Ιρανούς επισκέπτες.
Η πρώτη αυτή επίσκεψη εκπροσώπων του Ελληνικού Τουρισμού στο Ιράν, συμπίπτει με την περίοδο εξωστρέφειας στην οποία εισέρχεται η χώρα, μετά την άρση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων. Αποτέλεσε δε, το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών συνεργασιών, στη βάση ενός από τους πιο δυναμικούς κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας, του Τουρισμού.
Υπενθυμίζεται ότι, τo Ιράν είναι μία εύρωστη και πολυπληθής χώρα 78 εκατ. κατοίκων, με ισχυρή αστική τάξη, υψηλού εισοδήματος και μορφωτικού επιπέδου, που ταξιδεύει στο εξωτερικό κυρίως την περίοδο του NOWROUZ («Νέα ζωή») – περίπου 15 ημέρες πριν και μετά την Πρωτοχρονιά- αλλά και το καλοκαίρι.
Οι χώρες που κυρίως επισκέπτονται οι Ιρανοί είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ρωσία, η Τουρκία η Ταϋλάνδη, η Μαλαισία, η Κίνα και η Αυστραλία.
Ο Ε.Ο.Τ. θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο, για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΤΙΤΕ), που πραγματοποιείται στην Ιρανική πρωτεύουσα το διάστημα 16-19 Φεβρουαρίου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *