Στο άρθρο 99 και η Jetoil του ομίλου Μαμιδάκη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές βρίσκεται και η Mamidoil (Jetoil), εταιρίας συμφερόντων Μαμιδάκη καθώς όπως γίνεται γνωστό η εταιρία κατέθεσε στις 9 Ιουνίου αίτηση για την υπαγωγή της στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η συζήτηση της οποίας ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου το 2016. 

Μάλιστα, ήδη την 10η Ιουνίου συζητήθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής της εταιρείας για την λήψη μέτρων προσωρινής προστασίας της από τους πιστωτές μέχρι και τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, το οποίο και τελικά έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρίας, όπως αναφέρει τo Πρώτο Θέμα, υπολογίζονται στα 340 εκατ. ευρώ.

Τα προβλήματα ήταν γνωστά τόσο στην εταιρία όσο και στον κλάδο καθώς η μείωση της κατανάλωσης από το μειωμένο εισόδημα των πολιτών και η αύξηση της φορολογίας είχε δημιουργήσει περαιτέρω εμπόδια στην ομαλή λειτουργία. Η εταιρεία εμφανίζει υψηλό δανεισμό, τον οποίο όπως επισημαίνει στην αίτησή της αδυνατεί να εξυπηρετήσει, αφού οι συνθήκες κρίσης στην αγορά έχουν προκαλέσει ταμειακή αδυναμία.

Η Mamidoil είναι η πρώτη εταιρεία εμπορίας που καταλήγει στην κατάθεση αίτησης προστασίας από τους πιστωτές. Παράγοντες της αγοράς υπενθυμίζουν, μεταξύ άλλων, τις διάφορες συζητήσεις που δεν τελεσφόρησαν για είσοδο επενδυτή από τη ρωσική αγορά,

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *