money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Στο νούμερο 3 της wishlist των Βρετανών η Ελλάδα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα δίνουν οι Βρετανοί ταξιδιώτες, συγκαταλλέγοντας τη χώρα στο νούμερο 3 της wishlist τους, όπως προέκυψε με βάση σχετική έκθεση για τη βρετανική τουριστική βιομηχανία, που παρουσιάστηκε στη WTM του Λονδίνου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 2017 Industry Report, περίπου οι μισοί (48%) Βρετανοί ταξιδιώτες έδειξαν ενδιαφέρον για τη χώρα μας, η οποία έπεται της Ιταλίας (60%) και των Η.Π.Α. (54%) στις προτιμήσεις των Βρετανών.

Η ελληνική τουριστική βιομηχανία είδε ραγδαία αύξηση το 2017 και οι προβλέψεις για το 2018 είναι επίσης θετικές.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 48% των επιχειρησιακών αντιπροσώπων επιδίωξε επαφή με τους Έλληνες εκθέτες στη WTM του Λονδίνου, με το 83% να προχωρά σε σύναψη συμφωνιών.
Παράλληλα, το 38% προβλέπουν αύξηση στις συνεργασίες τους με την Ελλάδα το επόμενο έτος, ενώ ένα 35% σχεδιάζει συζητήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις.
Η Ελλάδα όμως φάνηκε δημοφιλής και στις επιλογές του τουριστικού κόσμου της WTM, που έδειξαν να την προτιμούν για διακοπές 5 διανυκτερεύσεων ή και παραπάνω, μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία, σε επίπεδο Ευρώπης.
Επίσης, σύμφωνα με το Top100 City Ranking, που παρουσιάστηκε στη WTM του Λονδίνου από τη Euromonitor, η Ελλάδα αναπτύχθηκε τουριστικά το 2017 και λόγω της αβεβαιότητας που μαστίζει άλλες, παρόμοιες κλιματικά, χώρες.
«Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία πηγαίνουν πολύ καλά, καθώς προσφέρουν παρόμοιο κλίμα με χώρες που έχουν επηρεαστεί από τα γεγονότα, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία», επισημαίνει το Euromonitor, υπογραμμίζοντας ότι, το Ηράκλειο θα είναι η πόλη με την καλύτερη πορεία στον τουρισμό το 2017, μιας και οι αφίξεις προβλέπεται να αυξηθούν κατά 11%, με την Αθήνα να ακολουθεί με αύξηση 10%.
«O Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού αναμένει η Ελλάδα να αγγίξει τον αριθμό -ρεκόρ των 30 εκατομμυρίων τουριστών το 2017, ενθαρρυντικό αποτέλεσμα, που φανερώνει την απόδοση των προσπαθειών του κράτους να επενδύσει στην τουριστική βιομηχανία και στη βελτίωση της εικόνας του παγκοσμίως.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η Ελλάδα είδε τα τελευταία δύο χρόνια τα νούμερά της να αυξάνονται δύο φορές πιο γρήγορα, σε σχέση με την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία», επισημαίνεται στην έκθεση.

Κορυφαία επιλογή η Ιταλία

Η Ιταλία εμφανίζεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Βρετανών ταξιδιωτών (60%), ακολουθούμενη από τις Η.Π.Α. (54%), την Ελλάδα (48%) και την Κούβα (24%).
Τα δεδομένα επιβεβαιώνονται από τα αποτελέσματα του 2017 που βρήκαν την Ιταλία ανάμεσα στους 3 πιο επισκέψιμους προορισμούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα και την Ισπανία να καταλαμβάνουν τις άλλες δύο θέσεις.
Η Ιταλία φάνηκε δημοφιλής και όσον αφορά τα επιχειρηματικά σχέδια, καθώς περισσότεροι από τους μισούς των επιχειρησιακών αντιπροσώπων (54%) στη WTM προτίθενται να προχωρήσουν σε συζητήσεις με ιταλικές επιχειρήσεις και κάποιοι να υπογράψουν (84%), με αρκετούς να προτιμούν, όπως είδαμε την Ελλάδα (35% και 83% αντίστοιχα) και κάποιους άλλους την Τουρκία (28%).
Περισσότεροι από τους μισούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, σκοπεύουν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους εκεί, με μόνο 5% να βλέπει κάποια μείωση.
Τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά για την Ιταλία, που είδε τον τομέα του τουρισμού να πηγαίνει πολύ καλά φέτος, εξαιτίας της ποικιλίας των αξιοθέατων, αλλά και της θεώρησής της ως ένας αρκετά σταθερός προορισμός, σύμφωνα με το Top 100 City Destination Ranking. Στην κατάταξη αυτή αρκετές ιταλικές πόλεις καταλαμβάνουν πολύ καλές θέσεις, με τη Ρώμη να βρίσκεται στη 12η θέση, το Μιλάνο στην 27η, τη Βενετία στην 38η και τη Φλωρεντία στην 44η.

Επανατοποθετείται στις προτιμήσεις των Βρετανών η Τυνησία

Μετά την άρση της επιφύλαξης για ταξίδια στην Τυνησία από τη βρετανική κυβέρνηση, οι Βρετανοί φαίνονται πιο διαλλακτικοί να ταξιδέψουν εκεί.
Στο πλαίσια της WTM του Λονδίνου, 1.000 Βρετανοί ρωτήθηκαν για το πόσο πιθανό είναι να προγραμματίσουν ένα ταξίδι στην Τυνησία, με το 20% να απαντά ότι ένα τέτοιο ταξίδι βρίσκεται στα σχέδιά τους. Από αυτούς, 9% φάνηκαν λίγο επιφυλακτικοί, ενώ ένα 4% έδειξαν αρκετά σίγουροι.
Γενικότερα, περίπου 45 εκατομμύρια Βρετανοί ταξίδεψαν στο εξωτερικό, με αυτό να σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό περίπου 9 εκατομμύρια ταξιδιώτες να υπολογίσουν την Τυνησία στις καλοκαιρινές τους διακοπές το 2018.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν την απαγόρευση, το 2015, 420.000 Βρετανοί ταξίδεψαν στην Τυνησία, με τον αριθμό αυτό να κατρακυλά σε μόλις 23.000 το 2016.
Με βάση υπολογισμούς του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Τυνησίας, ο αριθμός θα ανέβει στους 30.000 το 2017 και πιθανότητα να υπέρ-διπλασιαστεί (65.000) το 2018.

Οι χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο των επιχειρηματικών σχεδίων των Βρετανών
Χώρα           % επιχειρηματικά σχέδια εντός του 2017
Ιταλία                                 84%
Ελλάδα                               83%
Τουρκία                              79%
Τυνησία                              77%
Αίγυπτος                             76%
Κατάρ                                 74%

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *