trip2athens

Στον διαδικτυακό “αέρα” το TRIP2ATHENS, από το Ξ.Ε.Ε.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα πλατφόρμα TRIP2ATHENS που αποτελεί το νέο επίσημο ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό της Αθήνας και της Αττικής.
Πρόκειται για την πολυδιάστατη ψηφιακή πλατφόρμα  που δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Δήμος Αθηναίων, φιλοδοξώντας να γίνει το κεντρικό σημείο προβολής και προώθησης όλων των τουριστικών δραστηριοτήτων της Αττικής.

To TRIP2ATHENSIMG_3090
παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Ξ.Ε.Ε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γεράσιμου Ζαχαράτου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών κ. Αλέξη Γαληνού, κ.ά..

Χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση ή κόστος για τους συμμετέχοντες, το TRIP2ATHENS, προβάλει δυναμικά το σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων (διαμονή, εστίαση, ψυχαγωγία, αγορές κ.α.) σε 7 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά, κινέζικα), προσφέροντας εμπλουτισμένη εμπειρία και αυξημένες δημιουργικές δυνατότητες στον εγχώριο και διεθνή επισκέπτη, από το στάδιο της προετοιμασίας μέχρι και την ολοκλήρωσή του ταξιδιού του.

tsakiris
Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Γιώργος Τσακίρης / ksd photo

Παράλληλα αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που προάγει την εξωστρέφεια και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος στη διεθνή αγορά του e-tourism. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το σύστημα των συνεργειών που υποστηρίζει η πλατφόρμα μεταξύ των ξενοδοχειακών και λοιπών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και προϊόντων τουριστικού ενδιαφέροντος (2.000 επιχειρήσεις, 470 ξενοδοχεία και περίπου 1.000 αξιοθέατα, εκατοντάδες δραστηριότητες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος).

Για τον επαγγελματία του τουρισμού, το TRIP2ATHENS αποτελεί τον ολοκληρωμένο μηχανισμό εξατομικευμένης επιχειρηματικής προβολής (προφίλ επιχείρησης, φωτογραφίες, ωράριο λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας, διαδραστικός χάρτης κ.α.) αλλά και εργαλείο προώθησης και αύξησης των πωλήσεων, παρέχοντας ευκαιρίες εμπορικών συνεργειών με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται ότι μια από τις καινοτομίες του TRIP2ATHENS εδράζεται στη δυνατότητα, για όποιον επιθυμεί, ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των αθηναϊκών επιχειρήσεων μέσω εκπτωτικών κουπονιών, που λειτουργεί ως εξής:

  • κατά τη διαδικασία της κράτησης στο TRIP2ATHENS, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει Εκπτωτικά Κουπόνια που έχουν καταχωρηθεί νωρίτερα από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (εστιατόρια, bar, καφετέριες, εμπορικά).
  • έτσι, μέσω του TRIP2ATHENS οι τουριστικοί επαγγελματίες δημιουργούν εμπορικά δίκτυα, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να επισκεφτούν και να καταναλώσουν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Επίσης  o επισκέπτης από το ιδιαίτερα φιλικό και έξυπνο περιβάλλον του trip2athens.com μπορεί άμεσα:

  • να αναζητήσει πληροφορίες μετάβασης προς/από την Αθήνα
  • να αναζητήσει και να κλείσει ξενοδοχείο στην Αθήνα και την Αττική
  • να αναζητήσει πληροφορίες μετακίνησης εντός του προορισμού (ΜΜΜ)
  • να αναζητήσει, εντοπίσει και πληροφορηθεί για τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, το φαγητό, τη διασκέδαση, τις αγορές κ.α. Ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει σημεία ενδιαφέροντος (πχ αρχαιολογικά αξιοθέατα, μουσεία, μνημεία, πάρκα, παραλίες κλπ) οργανώνοντας την περιήγησή του. Για κάθε σημείο, έχει τη δυνατότητα να δει πλήρη περιγραφή για το αξιοθέατο, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και διαδραστικό χάρτη.
  • Ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες και να ενημερωθεί για τα δεκάδες γεγονότα πολιτιστικού ενδιαφέροντος που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα. Καθώς η υπηρεσία είναι real time και ανανεώνεται συνεχώς, αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα του trip2athens σε σχέση με τους παραδοσιακούς οδηγούς πόλης.
  • να διαμορφώσει την ατομική του περιήγηση με βάση τα καταχωρημένα σημεία ενδιαφέροντος όπως αξιοθέατα, επιχειρήσεις, δραστηριότητες κ.α. Ο επισκέπτης μπορεί μέσα από την εφαρμογή να δει επιλεγμένες διαδρομές (πχ «βόλτα στο κέντρο, «Αθηναϊκή Ριβιέρα», «περιήγηση Ανατολικής Αττικής»), να οργανώσει το ταξίδι του και να δημιουργήσει το δικό του ημερολόγιο ταξιδιού το οποίο έχει τη δυνατότητα να συγχρονίσει με τη mobile εφαρμογή.
  • Ειδικότερα η πλατφόρμα TRIP2ATHENS παρέχει εφαρμογή για κινητά (Ios, Android,Windows), ώστε οι επισκέπτες να έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται offline σε 7 γλώσσες. Ακόμη, η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να συγχρονίσει το δικό του ηλεκτρονικό σημειωματάριο ταξιδιού, αλλά και να εξαργυρώσει εκπτωτικά κουπόνια μέσω QR Code σε συμμετέχουσες επιχειρήσεις.
  • να εξάγει το ατομικό πρόγραμμα περιήγησης για offline χρήση σε κινητές συσκευές (tablet/smart phone) ή να το μοιραστεί με άλλους επισκέπτες.

Αναφερόμενος στους άξονες που στηρίχτηκε η ιδέα TRIP2ATHENS ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Τσακίρης σημείωσε :

«Κατά πρώτον η εν λόγω ιδέα είχε ως στόχο την προβολή της Αθήνας με βάση τι κάνουν άλλες ανταγωνιστικές στο  city break πόλεις επιλέγοντας τα best practices και βεβαίως στη προβολή των  τουριστικών επιχειρήσεων, όλων των κατηγοριών, ολοκληρωμένα. Όλες οι επιχειρήσεις με τουριστικό ενδιαφέρον μπορούν να συμμετέχουν στην πλατφόρμα προβάλλοντας και  διαθέτοντας  τις υπηρεσίες τους, συνεργατικά και συνδυαστικά με άλλες επιχειρήσεις στους επισκέπτες της πόλης. Παράλληλα  όμως υιοθετήσαμε και εντάξαμε στην πλατφόρμα εργαλεία που χρησιμοποιούν όλες οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες παγκοσμίως για την προβολή και υποστήριξη των μελών τους». Ο κ. Τσακίρης συμπλήρωσε ότι : «Το Ξ.Ε.Ε. διαχρονικά κινείται στη στρατηγική της διασύνδεσης του ξενοδοχειακού τομέα με άλλες επαγγελματικές ομάδες και τομείς . Εδώ θέλω να σας θυμίσω και την πρωτοβουλία μας για το «Ελληνικό Πρωινό», που την ίδια στιγμή είναι η σημαντικότερη πρωτοβουλία της χώρας μας στην γαστρονομία και παράλληλα διασυνδέει τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα. Θέλω να προσκαλέσω όλες τις επιχειρήσεις της Αθήνας να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα και το παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγει η πλατφόρμα TRIP2ATHENS. Ο βασικότερος παράγων που θα κρίνει την επιτυχία της στο επίπεδο του Β2C είναι η αποδοχή και υιοθέτησή της από τους επαγγελματίες της Αθήνας, δηλαδή από τη συνεργασία μας στο Β2Β».

Η πλήρης ομιλία του Γιώργου Τσακίρη έχει ως εξής:

“Κυρία Υπουργέ του Τουρισμού  ,

Κύριοι γενικοί γραμματείς

Κύριε εκπρόσωπε του Δήμου της Αθήνας

Κύριε πρόεδρε του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας

Κύριε εκπρόσωπε του αεροδρομίου της Αθήνας

Κυρίες και κύριοι

Αγαπητοί φίλοι

Με  ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην σημερινή παρουσίαση της πλατφόρμας trip2Athens,  του νέου αυτού καταλυτικού εργαλείου προβολής, δικτύωσης και συνεργασίας που προσφέρει το ΞΕΕ στην πόλη, στους επιχειρηματίες και τελικά σε όλους του πολίτες της Αθήνας.

Πριν προχωρήσω, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια βασική μου διαπίστωση.

Ξέρετε φίλες και φίλοι,

στη σημερινή εποχή,  η λογική του Business as usual , του αυτόματου πιλότου στην  καθημερινότητα , της απλής διαχείρισης του κόστους, δεν αρκούν.

Και αυτό ισχύει όχι μόνο για εμάς τους  επιχειρηματίες, αλλά και για τους πολιτικούς καθώς και  για τον κάθε πολίτη και τελικά για  όλους  μαζί.

Στον οξυμένο παγκόσμιο ανταγωνισμό, στις τεκτονικές αλλαγές που συμβαίνουν τόσο διεθνώς όσο και εσωτερικά , με την  τεχνολογία να μπαίνει παντού και να αλλάζει ριζικά το τουριστικό  περιβάλλον,  όλοι μας πρέπει  να σκεφτούμε και να δράσουμε έξω από τα τετριμμένα .

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην φετινή ΙΤΒ,  το κυρίαρχο θέμα όλων των forum ήταν το digitality και οι προοπτικές που προδιαγράφει για το μέλλον του παγκόσμιου τουρισμού.

Τέτοιο ακριβώς παράδειγμα ηλεκτρονικής συνεργατικής λειτουργίας είναι η πλατφόρμα trip2Athens που παρουσιάζουμε σήμερα .

Όταν πριν 3 χρόνια μας κάλεσε ο Δήμαρχος της Αθήνας και μας ζήτησε να προτείνουμε δράσεις στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και του Δήμου, στραφήκαμε αμέσως σε αυτή την κατεύθυνση.

Η ιδέα  trip2Athens  βασίστηκε σε 2 άξονες:

Κατά πρώτον, στην προβολή της Αθήνας με βάση το τι κάνουν άλλες ανταγωνιστικές στο  city break τουρισμό πόλεις, επιλέγοντας να υιοθετήσουμε τις best practices και βεβαίως στην προβολή  των  τουριστικών επιχειρήσεων, όλων των κατηγοριών , ολοκληρωμένα .  Όλες οι επιχειρήσεις που στοχεύουν να απευθυνθούν στον επισκέπτη της Αθήνας μπορούν να συμμετέχουν στην πλατφόρμα, προβάλλοντας και  διαθέτοντας  τις υπηρεσίες τους και μάλιστα συνεργατικά και συνδυαστικά με άλλες επιχειρήσεις.

Κατά δεύτερον, εντάξαμε στην πλατφόρμα  εργαλεία που χρησιμοποιούν όλες οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες παγκοσμίως για την προβολή  και υποστήριξη των μελών τους. Δίνουμε έτσι ένα σημαντικό εργαλείο δουλειάς και στα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Κυρίες και Κύριοι

Η πλατφόρμα είναι πλέον στον διαδικτυακό «αέρα».  Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό και παράλληλα  έτοιμοι να διορθώσουμε οποιαδήποτε παιδική ασθένεια, επισημάνουμε ή μας επισημανθεί.

Θα ήθελα κλείνοντας  να σταθώ στο κατά τη γνώμη μου θεμελιώδες μήνυμα της σημερινής συνάντησής μας.

Ο Τουρισμός δεν είναι οι ξενοδόχοι μόνο. Τουρισμός είναι όλοι . Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας, όπως δεν έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε  στο ΞΕΕ τα τελευταία χρόνια.

Ως ξενοδόχοι δεν αρκεί να λέμε ότι στηρίζουμε την εθνική οικονομία. Πρέπει ως κλάδος να μπούμε στην πρωτοπορία της προσπάθειας για έξοδο από την κρίση , για την οικονομία και την κοινωνία που θέλουμε . Με καινοτόμες ιδέες και με γνώμονα την αλληλεγγύη.

Και αυτό κάνουμε εδώ στο ΞΕΕ. Αυτό ακριβώς  αποδεικνύουμε περίτρανα και στην πράξη με αυτή την πλατφόρμα .
Ουσιαστικά , αυτό που επιδιώκουμε με την trip2Athens είναι να πάμε ένα βήμα παρακάτω από το απλό moto,  ο τουρισμός – αιμοδότης της οικονομίας. Στοχεύουμε και ελπίζουμε πολλά από την συνεργασία των τουριστικών επιχειρήσεων της Αθήνας

Το ΞΕΕ διαχρονικά κινείται στην στρατηγική της διασύνδεσης του ξενοδοχειακού τομέα με άλλες επαγγελματικές ομάδες και τομείς . Εδώ θέλω να σας θυμίσω και την πρωτοβουλία μας για το Ελληνικό πρωινό, που την ίδια στιγμή που είναι η σημαντικότερη πρωτοβουλία της χώρας μας στην γαστρονομία , παράλληλα διασυνδεει  τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα.

Το μαζί είναι πλέον  η μόνη λύση στις σημερινές προκλήσεις .

Θέλω να προσκαλέσω λοιπόν όλες τις επιχειρήσεις της Αθήνας να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα και το παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγει η πλατφόρμα trip2Athens.

Καλώ και παρακαλώ  όλους εσάς  σήμερα  εδώ, να επικοινωνήσετε αυτή τη δράση και την προσπάθεια μας,  ώστε να αγκαλιαστεί από όλους. Ο βασικότερος παράγων που θα κρίνει την επιτυχία της πλατφόρμας   στο επίπεδο του Β2C είναι η αποδοχή και υιοθέτηση  της από τους επαγγελματίες της Αθήνας, δηλαδή από τη συνεργασία μας στο Β2Β.

Η επιτυχία του εγχειρήματος είναι στοίχημα όλων μας .

Ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *