tasios

Στον Πολύγυρο ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γρηγόρης Τάσιος

ΦΟΡΕΙΣ

Με τους ανθρώπους που έχουν ταχθεί να υπηρετούν τον πολίτη και θέτουν καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο για την ασφάλεια του συνόλου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γρηγόρης Τάσιος, κατά την επίσκεψή του στον Πολύγυρο.

Ο κ. Τάσιος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, επισκέφθηκε την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΔΠΕ), αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα αμφοτέρων.

Στη συνάντησή του με τον πύραρχο, διοικητή της ΔΠΕ Χαλκιδικής, Δημήτρη Καρασσαβίδη και με τον αντιπύραρχο, υποδιοικητή, Αριστείδη Κατιρτζίδη, τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική, με πρώτο την παλαιότητα των πυροσβεστικών οχημάτων –ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 30 έτη, ενώ υπάρχουν 15 υδροφόρα με ηλικία άνω των 50 ετών- και δεύτερο τις κτιριακές ελλείψεις τόσο στην έδρα της ΔΠΕ στον Πολύγυρο όσο και σε άλλα κτίρια που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Πυροσβεστικής, όπως στα Νέα Μουδανιά. Όπως τόνισαν διοικητής και υποδιοικητής είναι επιτακτική ανάγκη η ανανέωση του στόλου, που σήμερα αριθμεί 64 οχήματα, αλλά και η βελτίωση της υλικοτεχνικής και κτιριακής υποδομής, ενώ προτεραιότητα αποτελεί και η ανανέωση του προσωπικού μέσω νέων προσλήψεων. Συνολικά, η ΔΠΕ Χαλκιδικής απασχολεί σήμερα 210 πυροσβέστες.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής ο κ. Τάσιος συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή, Γιώργο Παπαδόπουλο, αλλά και με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής, Γιώργο Αρχοντόπουλο, ο οποίος μάλιστα του παρέδωσε και υπόμνημα με προβλήματα του κλάδου. Μεταξύ αυτών είναι η κακή κατάσταση του στόλου των οχημάτων –από τα περίπου 60 οχήματα τα 20 μπαινοβγαίνουν στα συνεργεία, ενώ τα πιο καινούρια έχουν γράψει στο κοντέρ τους 300.000 χλμ.- αλλά και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό –στολές, κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα έχουν χρόνια να χορηγηθούν στην Υπηρεσία. Ο κ. Αρχοντόπουλος τόνισε μάλιστα πως είναι αναγκαία η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ανάγκες της Χαλκιδικής αυξάνονται.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στον Πολύγυρο ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γρηγόρης Τάσιος, συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε στο σχέδιο ολοκλήρωσης των βιολογικών σταθμών και των αποχετευτικών συστημάτων στην παραλιακή ζώνη, στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, στην ανάγκη ολοκλήρωσης των οδικών δικτύων, στην αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης και στο θέμα του αποτερματισμού σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Ο κ. Τάσιος είχε όμως επαφές και στο νευραλγικό χώρο της υγείας. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Μάριο Πυρπασόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ελλείψεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στην περιοχή, τις ανάγκες για ενίσχυση τοιυ νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, αλλά και για τα θέματα που προκύπτουν με το ΕΚΑΒ ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού ο αριθμός των οχημάτων και των πληρωμάτων δεν επαρκεί.

Λίγο αργότερα ο Γρηγόρης Τάσιος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και συνομίλησε με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων, Νίκο Παπαγρηγορίου, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Συγκεκριμένα, επισήμανε την ανάγκη να δοθεί μόνιμη λύση στο θέμα των συμβασιούχων, καθώς ενόψει και της επικείμενης λειτουργίας του αυτόνομου τμήματος επειγόντων περιστατικών δεν πρέπει να υπάρξει έλλειμμα στο προσωπικό. Επίσης τόνισε πως επείγει η μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού σε χώρο που σήμερα είναι κενός εντός του νοσοκομείου, στην παλιά παθολογική πτέρυγα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *