Στον Πόρο 19 – 22 Μαϊου το Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών

ΦΟΡΕΙΣ

Στο νησί του Πόρου θα διοργανωθεί από 19 έως 22 Μαΐου, το 4ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών. Οργανωτής του Σαλονιού είναι ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών με συνδιοργανωτές τον Δήμο καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Πόρου.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά ξύλινα ελληνικά χειροποίητα σκαριά που επέζησαν στο πέρασμα του χρόνου, όπως Καραβόσκαρα, Τρεχαντήρια, Περάματα, Λίμπερτι, καθώς και τις παλιές αλλά πανέμορφες βάρκες που υπάρχουν στον Πόρο.  Όλα τα σκαριά που θα είναι στο Ναυτικό Σαλόνι αποτελούν μέρος της μεγάλης πολιτιστικής και ναυτικής ιστορίας του τόπου μας.

Ταυτόχρονα με το Ναυτικό Σαλόνι έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από εκδηλώσεις όπως εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής καθώς και  μουσικές βραδιές. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 20 Μαΐου θα εμφανιστούν οι αδελφοί Καμίτσι, γνωστοί ναυπηγομαραγκοί και παραδοσιακοί μουσικοί από την Πάτμο, ενώ το Σάββατο 21 Μαΐου όπως κάθε χρόνο θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις του Ναυτικού Σαλονιού η Κυριακή Σπανού και ο Νίκος Οικονομίδης με το υπέροχο βιολί του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η έκθεση του γνωστού φωτογράφου Robert McCabe με θέμα ‘‘Αιγαιοπελαγίτικα καΐκια’’ (1954-1964) που φιλοξενείται ήδη στην Citronne Gallery του Πόρου και θα είναι ανοικτή καθ όλη την διάρκεια του Ναυτικού Σαλονιού.

Ξεχωριστή θα είναι και η παρουσία των έργων της καραβογράφου Χρύσας Δελαπόρτα με θέμα ‘‘ταξιδεύοντας για Πόρο’’.

Στο Ναυτικό μας Σαλόνι συμμετέχει επίσης η Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε) με αξιόλογες αντίκες αυτοκίνητα.

Περιμένουμε τους επισκέπτες μας για να ζήσουν κοντά μας στιγμές μνήμης και τιμής για την παράδοση, την τέχνη και την ναυτική μας κληρονομιά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *