Photo by Rob Wilson on Unsplash

Stop στα ταξίδια εξοικείωσης από τους μεγάλους, γερμανικούς tour operators

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην ακύρωση και πάλι ταξιδιών, σε σημαντικούς προορισμούς, εν μέσω ενός νέου “κύματος” της πανδημίας, προβαίνουν οι tour operators στη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενων ταξιδιών της Ευρώπης, τη γερμανική.

Τα ταξίδια εξοικείωσης είναι μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη μέθοδος για τους προορισμούς και τους ταξιδιωτικούς παρόχους να παρουσιάζονται απευθείας στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, σε βασικές αγορές προέλευσης, για την ενίσχυση των πωλήσεών τους. Αφού ακυρώθηκαν για το μεγαλύτερο μέρος του 2020 και του 2021, μόλις τους τελευταίους δύο μήνες ξεκίνησαν και πάλι στη γερμανική αγορά, καθώς οι προορισμοί άνοιξαν εκ νέου για διεθνή ταξίδια και οι περιορισμοί εισόδου αμβλύνθηκαν.

Αλλά τώρα, με τα ποσοστά μόλυνσης να “εκτοξεύονται” στα ύψη, στη Γερμανία και σε άλλα μέρη του κόσμου, και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να επιστρέφουν και πάλι, λόγω της παραλλαγής Omicron του ιού, ορισμένοι tour operators πράκτορες ακυρώνουν και πάλι τα ταξίδια.

H Alltours ακυρώνει τα προγραμματισμένα ταξίδια εξοικείωσης

Μετά τη διεξαγωγή ενός ταξιδιού στην Αίγυπτο για 25 ταξιδιωτικούς πράκτορες τον Νοέμβριο, η Alltours ήταν η πρώτη που έκανε την κίνηση να προχωρήσει στην ακύρωση του συνόλου των προγραμματισμένων ταξιδιών εξοικείωσης, μέχρι νεωτέρας. Αυτές οι ακυρώσεις, περιελάμβαναν προγραμματισμένες επισκέψεις στη Φουερτεβεντούρα, στα τέλη Νοεμβρίου και στον Μαυρίκιο και τη Μαδέρα, τον Δεκέμβριο.
“Μόλις τα επίπεδα μόλυνσης μειωθούν και πάλι σημαντικά, θα προσφέρουμε εναλλακτικές ημερομηνίες και θα πραγματοποιήσουμε τα ακυρωμένα ταξίδια”, είπε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Όχι πριν την άνοιξη τα επόμενα fma trips της TUI

Ομοίως, η TUI έστειλε ορισμένους τουριστικούς πράκτορες σε ταξίδια τον Νοέμβριο, μετά από μια παρατεταμένη διακοπή, λόγω των συνθηκών, 20 μηνών, αλλά τώρα κάνει και πάλι ένα “διάλειμμα”. Τα επόμενα ταξίδια εξοικείωσης του “ηγέτη” της αγοράς δεν  προγραμματίζονται πριν από την επόμενη άνοιξη.

Ωστόσο, η TUI εξακολουθεί να βλέπει μια μεγάλη ανάγκη για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να καλύψουν το κενό και να ανανεώσουν την τεχνογνωσία τους στους προορισμούς, μετά από μια μακρά διακοπή, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επιπλέον, πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν νέους υπαλλήλους που πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα για την πώληση διακοπών, σύμφωνα με την εταιρία.

Πολιτική 2G+ εφαρμόζει η FTI

Η FTI ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση. Ο όμιλος, με έδρα το Μόναχο, διατηρεί, επί του παρόντος, τα προγραμματισμένα ταξίδια του, αλλά υπό αυστηρότερους υγειονομικούς κανόνες, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της συμμετοχής σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι υποχρεούνται στην επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης για κορωνοϊό (η λεγόμενη πολιτική “2G+”).

Εκπρόσωπος της εταιρίας εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των ταξιδιωτικών πρακτόρων, μετά από μια αναγκαστική διακοπή σχεδόν δύο ετών. Έτσι, αυτή τη στιγμή, ένα fam trip πραγματοποιείται στην Ελ Γκούνα (Αίγυπτος), ενώ ένα δεύτερο  πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Τζαμάικα τις επόμενες ημέρες. Μετά από αυτό, το επόμενο ταξίδι εξοικείωσης της εταιρίας έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο.

Ένας άλλος μεγάλος τουριστικός πράκτορας, η Schauinsland-Reisen, εξετάζει επί του παρόντος την κατάσταση και αναμένεται να αποφασίσει πολύ σύντομα πώς θα προχωρήσει. Η εταιρία τόνισε, επίσης, ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εξακολουθούν να ενδιαφέρονται πολύ για τα ταξίδια εξοικείωσης για να βελτιώσουν την τεχνογνωσία τους.

Ιδιαίτερος είναι ο ρόλος του ιδρύματος Willy Scharnow, που πήρε το όνομά του από έναν από τους πρωτοπόρους των οργανωμένων διακοπών στη Γερμανία. Το ίδρυμα διοργανώνει ταξίδια σεμιναριακού τύπου για τους Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες. Οι προορισμοί που επισκέφθηκαν τους τελευταίους μήνες περιλαμβάνουν την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο.

Επί του παρόντος, ο οργανισμός προγραμματίζει δύο ταξίδια στις αρχές του 2022, ένα στη Ναμίμπια, στα τέλη Ιανουαρίου και ένα στην Τυνησία, στα τέλη Μαρτίου. Όσον αφορά το ταξίδι στη Ναμίμπια, ο οργανισμός, αναμένει τις εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες και στη συνέχεια θα λάβει απόφαση μαζί με τους συνεργάτες του Karawane και Eurowings Discover, στις αρχές Ιανουαρίου.

Γενικά, το ίδρυμα Willy Scharnow επεξεργάζεται σχέδια για διάφορα ταξίδια το επόμενο έτος, μεταξύ άλλων στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Τουρκία και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *