Στους αιθέρες η City Airlines το επόμενο καλοκαίρι σε πτήσεις μικρών αποστάσεων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa Group ανακοίνωσε ότι η νέα θυγατρική του εταιρία μικρών αποστάσεων City Airlines θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το καλοκαίρι του 2024.

Η City Airlines ιδρύθηκε στο Μόναχο το 2022 με στόχο την επέκταση του ευρωπαϊκού δικτύου δρομολογίων που διαχειρίζεται ο όμιλος Lufthansa και έλαβε το πιστοποιητικό αερομεταφορέα (AOC) τον Ιούνιο εφέτος.

Σύμφωνα με τον όμιλο Lufthansa, η νέα αεροπορική εταιρία θα λειτουργήσει παράλληλα με τη Lufthansa CityLine, αποτελώντας μέρος του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου του ομίλου, με περισσότερες από 300 συνδεδεμένες εταιρίες.

Ο προσλήψεις για το λειτουργικό προσωπικό θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα (Νοέμβριος 2023), με την εταιρία να βρίσκεται σε συνομιλίες με τους ενδιαφερόμενους φορείς για να συμφωνηθούν οι όροι για ανταγωνιστικές και ασφαλείς θέσεις εργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της City Airlines, Jens Fehlinger, έδωσε έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας στη Γερμανία, λέγοντας: “Με την City Airlines θέλουμε να δημιουργήσουμε προοπτικές για τις επόμενες δεκαετίες και να διασφαλίσουμε βιώσιμες θέσεις εργασίας στη Γερμανία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθούμε και να ενισχύσουμε βιώσιμα τους κόμβους στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη”.

Η Lufthansa έχει δηλώσει ότι αν κάποιοι από τους παρόντες εργαζόμενους επιλέξουν να μετακινηθούν στην City Airlines, μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις.

Η νεοσύστατη αεροπορική εταιρία θα εκτελεί πτήσεις από τους κόμβους του Μονάχου και της Φρανκφούρτης.

“Η ανταγωνιστική ενίσχυση του δικτύου μικρών αποστάσεων είναι απαραίτητη για τη θέση του Ομίλου Lufthansa στην αγορά και για την προγραμματισμένη ανάπτυξη του τμήματος μακρινών αποστάσεων στη γερμανική αγορά”, ανέφερε η εταιρία σε δήλωσή της.

Ενώ η City Airlines θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με αεροσκάφη Airbus A319, ο όμιλος Lufthansa εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο χρήσης κι άλλων αεροσκαφών παρόμοιου μεγέθους, όπως A220 ή Embraer.

Η εισαγωγή αυτής της νέας αεροπορικής εταιρείας θα ενισχύσει τους στόχους επέκτασης του ομίλου Lufthansa και θα καταδείξει την επιτυχία του κατά το οικονομικό έτος 2022.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Lufthansa για το 2022, η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια αυξήθηκε σημαντικά, με τον αερομεταφορέα να δέχεται 102 εκατομμύρια επιβάτες το 2022, δηλαδή υπερδιπλάσιους (47 εκατομμύρια) επιβάτες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *