Στους αιθέρες το 50% του στόλου της Lufthansa

Στους αιθέρες το 50% του στόλου της Lufthansa

press
Αεροδρόμιο Μονάχου|φωτό: Lufthansa

Λόγω της αλλαγής στις επιθυμίες των επιβατών οι αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου Lufthansa αλλάζουν το πλάνο τους από το βραχυπρόθεσμο στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα πτήσεων έως και τέλη του Οκτωβρίου. Το νέο θερινό πρόγραμμα θα ισχύει από τις 29 Ιουνίου έως τις 24 Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμο το 40% του προγράμματος πτήσεων και ότι συνολικά 380 αεροσκάφη θα επιστρέψουν στους αιθέρες ενώ τον Ιούνιο χρησιμοποιούταν μόνο 180 αεροσκάφη.

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Lufthansa, Harry Hohmeister, επισημαίνει ότι σταδιακά τα σύνορα των κρατών ανοίγουν και αυξάνεται η ζήτηση για πτήσεις. Ως εκ τούτου οι αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου επεκτείνουν τα προγράμματα πτήσεών και το παγκόσμιο δίκτυό τους με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των επιβατών.

Έως τα τέλη του Οκτωβρίου θα παρέχεται τουλάχιστον το 90% όλων των προορισμών του προγράμματος του Ομίλου. Οι πελάτες που προγραμματίζουν από τώρα τις καλοκαιρινές και τις φθινοπωρινές τους διακοπές θα μπορούν να διαλέξουν μέσα από ένα ευρύτερο παγκόσμιο δίκτυο τουριστικών και επαγγελματικών πτήσεων.

Η Lufthansa θα πραγματοποιεί 150 πτήσεις κάθε εβδομάδα προς την Αμερική από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο. Θα πραγματοποιούνται, επίσης, 90 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Ασία, πάνω από 45 στη Μ. Ανατολή, και 40 προς την Αφρική. Από τον Οκτώβριο θα πραγματοποιούνται πτήσεις από τη Φρανκφούρτη σε προορισμούς όπως: Miami, New York (JFK), Washington, San Francisco, Orlando, Seattle, Detroit, Las Vegas, Philadelphia, Dallas, Singapore, Seoul, Cancún, Windhoek και Μαυρίκιος, ενώ από τον Οκτώβριο θα συνεχιστούν και οι πτήσεις από το Μόναχο προς τους προορισμούς New York/Newark, Denver, Charlotte, Tokyo Haneda και Osaka.

Η Lufthansa θα παρέχει συνολικά περισσότερες από 2100 εβδομαδιαίες πτήσεις σε όλους τους προορισμούς της. Από τη Φρανκφούρτη θα προστεθούν 105 προορισμοί και από το Μόναχο 90. Οι ακόλουθοι προορισμοί θα προστεθούν από τη Φρανκφούρτη: Seville, Glasgow, Edinburgh, Santiago de Compostela, Basel και Linz μεταξύ άλλων. Από το Μόναχο η Lufthansa θα πραγματοποιεί πτήσεις κυρίως σε μεσογειακούς προορισμούς όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Olbia, το Dubrovnik και η Μάλαγα μεταξύ άλλων. Επιπλέον, θα αυξηθεί η εβδομαδιαία διαθεσιμότητα υφιστάμενων και δημοφιλών δρομολογίων.

Η Austrian Airlines θα συνεχίσουν το πρόγραμμά τους βάσει σχεδιασμού και από τον Ιούλιο θα πραγματοποιούνται πτήσεις σε περισσότερους από 50 προορισμούς.

Η SWISS  θα επεκτείνονται από τη Ζυρίχη και τη Γενεύη εντός των επόμενων εβδομάδων και μηνών προσθέτοντας νέους προορισμούς. Από τον Ιούλιο θα προστεθούν 12 νέα ευρωπαϊκά δρομολόγια από τη Ζυρίχη και 24 από τη Γενεύη. Συνολικά θα προσφέρονται πτήσεις μακρινών αποστάσεων από τη Ζυρίχη τον Ιούλιο και 17 από τον Οκτώβριο.

Η Eurowings αυξάνει και αυτή αισθητά τα προγράμματα πτήσεων της και επιδιώκει την επιστροφή του 80% του δικτύου της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ακολουθώντας την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών παρατηρείται ενδιαφέρον για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και Κροατία. Για αυτό το λόγο θα παρέχεται το 30% έως 40% των διαθέσιμων θέσεών τον Ιούλιο.

Η Brussels Airlines θα επεκτείνουν το δίκτυό τους καθώς το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο επιδιώκουν να πραγματοποιούν το 45% του προγράμματος πτήσεών τους.

Η ασφάλεια και υγεία αποτελούν την κύρια προτεραιότητα του Ομίλου και προς τούτου η Lufthansa έχει καταρτίσει μία σειρά από πρωτόκολλα, τα οποία επανεξετάζονται συνεχώς. Επιπλέον, παρέχονται ευέλικτες πολιτικές αλλαγές κράτησης καθώς είναι δυνατή η δωρεάν αλλαγή κράτησης για το ίδιο δρομολόγιο και την ίδια κατηγορία θέσης. Αυτό ισχύει για όλα τα εισιτήρια που θα έχουν κρατηθεί έως τις 31 Αυγούστου 2020 με αναχώρηση έως και τις 30 Απριλίου 2021. Εν κατακλείδι, παρέχεται και η διασφάλιση πραγματοποίησης επαναπατρισμού για όλα τα δρομολόγια στην Ευρώπη ανεξάρτητα από την τιμή του εισιτηρίου, εφόσον στον προορισμό εφαρμοστεί καραντίνα στις διεθνείς αφίξεις ή αλλάξει η ταξιδιωτική οδηγία.

ΜΕΣΩmoney-tourism.gr
ΠΗΓΗmoney-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ