Crete gkitsakis
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί παγκοσμίως για το 2023 | Δεύτερη η Κρήτη! | ΠΙΝΑΚΕΣ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην κορυφαία δεκάδα των τουριστικών προορισμών στον κόσμο για το 2023, που κατάρτισε η Mabrian Technologies, βρίσκεται κι ένας ελληνικός και συγκεκριμένα η Κρήτη, η οποία συναντάται στο νούμερο δύο στη σχετική κατάταξη. 

Όπως σημειώνει η Mabrian Technologies το 2022 θα μείνει στην ιστορία ως το έτος ανάκαμψης του τουρισμού για πολλούς από τους πιο παραδοσιακούς προορισμούς στην Ευρώπη, την Καραϊβική και τη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, τα κίνητρα και τα ενδιαφέροντα που επέδειξαν οι ταξιδιώτες σε αυτή την τουριστική αναβίωση έχουν υποστεί διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν επηρεάσει τις τάσεις και είναι πιθανό να συνεχιστούν στο μέλλον.

Για να επαληθευτεί αυτό, η Mabrian Technologies, ανέλυσε την παγκόσμια εξέλιξη των τουριστικών ενδιαφερόντων με βάση τα εκατομμύρια αυθόρμητες αλληλεπιδράσεις ταξιδιωτών που έχουν εγγραφεί στο TripAdvisor. Αυτή η ανάλυση δείχνει πώς το ενδιαφέρον για τουριστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη φύση, τις δραστηριότητες και τον τουρισμό ευεξίας έχουν σαφώς αυξηθεί σε σημασία από το 2019, σε μια τάση που φαίνεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ως εκ τούτου, τουριστικά προϊόντα όπως ο ήλιος και η παραλία ή τα πολιτιστικά ταξίδια, παρά το γεγονός ότι αποτελούν μακράν τα μεγαλύτερα κίνητρα για ταξίδια, δίνουν σιγά-σιγά τη θέση τους σε αυτές τις νέες δραστηριότητες.

Έχοντας επιβεβαιώσει αυτή την παγκόσμια τάση, η Mabrian ανακάλυψε ποιοι προορισμοί στον κόσμο είναι σε καλύτερη θέση για να είναι στη μόδα το 2023 χάρη στο μείγμα των τουριστικών προϊόντων που προσφέρουν, την αεροπορική συνδεσιμότητα και την προσφορά ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Για να γίνει αυτό, ανέλυσε περισσότερους από 700 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, καθορίζοντας τους 10 κορυφαίους προορισμούς που προσφέρουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ διαφόρων παραγόντων: τη σημασία του τουρισμού δραστηριοτήτων, τη φύση και την ευεξία, την ανάπτυξη νέων αεροπορικών δρομολογίων και  εισερχόμενων αεροπορικών θέσεων για το επόμενο έτος και τη μέση τιμή της ξενοδοχειακής διαμονής για τους επόμενους μήνες.

Στην κορυφή το Μπαλί

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Μπαλί της Ινδονησίας. Αυτός ο νησιωτικός παράδεισος ξεχωρίζει για την προσφορά ενός ευρέος φάσματος δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον δραστήριο τουρισμό, τον τουρισμό φύσης και ευεξίας, καθώς και για την εξαιρετική εξέλιξη της αεροπορικής συνδεσιμότητάς του για το 2023: 45% περισσότερα νέα δρομολόγια και 115% αύξηση των εισερχόμενων αεροπορικών θέσεων. Επιπλέον, το Μπαλί προσφέρει μια πολύ ανταγωνιστική μέση τιμή ξενοδοχειακής διαμονής για τους επόμενους μήνες.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, μια χώρα που έσπασε ρεκόρ στον τουρισμό κατά τη διάρκεια του 2022, παρά την απουσία των Ρώσων τουριστών, που ήταν στο παρελθόν μια από τις κύριες αγορές της, όπως επισημαίνει η Mabrian.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν κυρίως καλοκαιρινό προορισμό με μεγάλη ποικιλία προϊόντων ήλιου και παραλίας, στην Κρήτη, σύμφωνα με την Mabrian, το 57% των σχολίων των τουριστών αφορά δραστηριότητες, τη φύση ή την ευεξία. Επιπλέον, ο προορισμός παρουσιάζει 17% αύξηση της χωρητικότητας σε σχέση με πέρυσι, τόσο για τα δρομολόγια εσωτερικού, όσο και για τα δρομολόγια εξωτερικού.

Όσον αφορά την προσφορά διαμονής, είναι ο προορισμός με τις δεύτερες πιο ανταγωνιστικές μέσες τιμές ξενοδοχείων για τους επόμενους μήνες.

Την τρίτη θέση στο βάθρο ολοκληρώνει το Algarve, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Πορτογαλίας, με ένα ενδιαφέρον μείγμα τουριστικού προϊόντος, πολύ ανταγωνιστικές τιμές διαμονής και σημαντική αύξηση της αεροπορικής συνδεσιμότητας.

Ο προορισμός της Αττάλειας, στη νότια Τουρκία, είναι επίσης αξιοσημείωτος ως ο προορισμός με τις χαμηλότερες τιμές διαμονής από όλους τους επιλεγμένους προορισμούς, καθώς και ως προορισμός που παρουσιάζει αύξηση άνω του 20% στην αεροπορική συνδεσιμότητα για το 2023, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τόσο η Γαλλία, όσο και η Ιταλία καταφέρνουν να τοποθετήσουν δύο προορισμούς στην πρώτη δεκάδα των προορισμών που θα ξεχωρίσουν το 2023, ενώ η Ισπανία δεν έχει κανέναν προορισμό στο Top 10.

 

 

Tagged

2 σχόλια στο “Αυτοί είναι οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί παγκοσμίως για το 2023 | Δεύτερη η Κρήτη! | ΠΙΝΑΚΕΣ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *