Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επενδυτικές αξίες στην αμερικανική, ξενοδοχειακή αγορά

ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Άνοδο των επενδυτικών αξιών στην αμερικανική, ξενοδοχειακή αγορά προβλέπει η έρευνα Hotel Lender Survey, που διεξήχθη στο τέλος του 2015.
Η τρίτη ετήσια έρευνα, που διεξήχθη από τις εταιρίες STR, Inc., Hotel News Now και RobertDouglas, περιλαμβάνει τις απαντήσεις περισσοτέρων από 40 ανώτερους χρηματοδότες που παρέχουν δάνεια ισολογισμού, ενυπόθηκα τιτλοποιημένα δάνεια και χρηματοδότηση μειωμένης εξασφάλισης. Oι συμμετέχοντες στην έρευνα δανειστές αποτελούν την κύρια πηγή του ξενοδοχειακού χρέους, με δανειακό υπόλοιπο άνω των $ 10 εκατομμυρίων, όπως καταγράφηκε στις ΗΠΑ το 2015.
Έναντι του 15% στην έρευνα του 2014, το 45% του συνόλου των ερωτηθέντων στη φετινή έρευνα ανέφερε ότι η προαναφερθείσα αύξηση θα συμβεί εντός του επόμενου έτους.
Συνολικά, η έρευνα προβλέπει σταθερές αξίες, αύξηση της ρευστότητας για τη χρηματοδότηση των ξενοδοχείων και μια πιθανή εξάπλωση του πιστωτικού κινδύνου.
Σε ερώτηση σχετικά με τον παράγοντα «κλειδί» για την επίτευξη μίας επερχόμενης συμφωνίας, το 46% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ανέφεραν ως κορυφαία κριτήρια την τοποθεσία και την ποιότητα των ακινήτων.
Οι μετρήσεις των ταμειακών ροών, όπως η απόδοση του χρέους ή ο δείκτης αποθεματικού εξυπηρέτησης του χρέους, αναφέρονταν στο 40% των απαντήσεων, ενώ έπονται η εμπειρία και το ιστορικό του πιστωτή (9%), η ρευστότητα και η δύναμη του ισολογισμού του αναδόχου κατά 3%, καθώς και το brand name και η διαχείριση του ακινήτου (3%).
Οι απαντήσεις στην έρευνα, δείχνουν ότι οι δανειστές βλέπουν την ανώτερη κατηγορία ξενοδοχείων, να έχει το χαμηλότερο κίνδυνο στη χρηματοδότηση.
Άλλα βασικά πορίσματα της έρευνας συμπεραίνουν τα εξής:
• Οι αστικές περιοχές εξακολουθούν να θεωρούνται ως οι λιγότερο ριψοκίνδυνες σε επίπεδο χρηματοδότησης, ενώ οι ανεξάρτητες, πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες θεωρούνται πως φέρουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
• Η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται και μια παραπαίουσα οικονομική ανάκαμψη εξακολουθεί να θεωρείται ως η μεγαλύτερη απειλή για τα υπάρχοντα χαρτοφυλάκια.
• Το 70% των ερωτηθέντων αναμένει ότι ο συνολικός όγκος δανεισμού του ξενοδοχείου τους, θα παραμένει σταθερός τους επόμενους 12 μήνες.
• Οι πιστωτές απαιτούν, κατά μέσο όρο, μια ελάχιστη απόδοση του χρέους 10,2% στις ταμειακές ροές ενός ξενοδοχείου.
• Το 60% των δανειστών, αναμένουν οι αξίες των ακινήτων να παραμείνουν σταθερές κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.
• Στις διάφορες κατηγορίες ακινήτων, τα οικονομικά είναι αυτά που προσελκύουν το χαμηλότερο ενδιαφέρον από τους δανειστές που παρέχουν κατασκευαστική χρηματοδότηση.
• Πάνω από το 80% των όσων χρηματοδοτούν κατασκευές, θα εξετάσουν τα έργα που είναι ανεξάρτητα.
«Η ρευστότητα της χρηματοδότησης στον ξενοδοχειακό τομέα παραμένει ισχυρή και αυτό αποτελεί καλή είδηση για τους δανειολήπτες» λέει ο Stephen O ‘Connor, εντολέας της RobertDouglas. «Ωστόσο, η έρευνα χρέους της STR Global για το 2015 αποδεικνύει πώς υπάρχει πλέον μια δυσπιστία για την περαιτέρω αύξηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων».
«Είναι προφανές ότι οι δανειστές αναμένουν να επιβραδυνθεί η ανάπτυξη το τρέχον έτος, με το 45% να πιστεύει πως οι αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων θα φτάσουν στο ανώτερο ποσοστό τους μέσα στο επόμενο έτος και το 60% να αναμένει ότι οι τιμές των ξενοδοχείων θα παραμείνουν αμετάβλητες το 2016», σημειώνει ο Steve Hennis, διευθυντής της STR Analytics.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *