clia

«Summit at Sea 2017»: Μια σημαντική εκδήλωση…

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Κατά την πραγματοποίηση της δεύτερης διεθνούς Συνόδου Κορυφής «Summit at Sea», η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) καλωσόρισε 175 ανώτατους αντιπροσώπους του κλάδου της κρουαζιέρας, προερχόμενους από τέσσερις ηπείρους, στο υπέροχο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Cunard, «Queen Elizabeth».
Αποπλέοντας από το Αμβούργο προς το Σαουθάμπτον, μεταξύ 9 και 12 Μαΐου, το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε μέλη του Προγράμματος «Executive Partner» της CLIA, που προέρχονταν από εταιρείες κρουαζιέρας, λιμενικές αρχές, προορισμούς, κατασκευαστικές εταιρείες, ναυπηγεία, πράκτορες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες.

Μετά από σειρά επισκέψεων, κατά την πρώτη ημέρα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Στόλου της Carnival Maritime και στο εργοστάσιο της Airbus, ο Πρόεδρος της CLIA παγκοσμίως και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Carnival Corporation & Plc, κ. Arnold Donald, καθώς και ο Πρόεδρος της CLIA Europe και Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, παρέθεσαν δεξίωση υποδοχής και δείπνο. Την επόμενη μέρα, η Σύνοδος διεξήχθη στο νέο Westin Hamburg, το οποίο αποτελεί μέρος του εντυπωσιακού μεγάρου Elb Philharmonie, με το πάνελ των Προέδρων να επικεντρώνεται στα τρέχοντα θέματα του κλάδου. Ακολούθησε ένα φόρουμ υψηλού επιπέδου, το οποίο εστίασε στο μέλλον των λιμενικών υποδομών της επόμενης δεκαετίας, προκειμένου να φιλοξενηθούν τα περισσότερα από 70 νέα πλοία, που αναμένεται να κατασκευαστούν μέχρι το 2025.

Μετά την επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth, τους συμμετέχοντες καλωσόρισε  ο οικοδεσπότης, κ. David Dingle, Πρόεδρος της Carnival Ηνωμένου Βασιλείου, προσφέροντάς τους παραδοσιακό απογευματινό τσάι. Ένα δείπνο δικτύωσης στο υψηλού κύρους εστιατόριο «Britannia», ακολούθησε τον εορταστικό απόπλου.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα της Συνόδου ολοκληρώθηκε με συνεδρίες και σεμινάρια για την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ανάπτυξη εκδρομών στην ξηρά σε πολυπληθείς περιοχές, την περιβαλλοντική πολιτική, καθώς και την αποτελεσματική σύνδεση των βασικών αγορών με ξεχωριστά δρομολόγια κρουαζιέρας. Το ζήτημα των προμηθειών αποτέλεσε το επίκεντρο της τελευταίας συνεδρίασης, πριν από την πραγματοποίηση περισσότερων δραστηριοτήτων δικτύωσης, ενός κουίζ της CLIA σχετικό με τον κλάδο της κρουαζιέρας, μιας αποχαιρετιστήριας δεξίωσης και μιας συναρπαστικής ξενάγησης στο κρουαζιερόπλοιο.

Οι ακτές του Σαουθάμπτον προσεγγίσθηκαν νωρίς το πρωί της τελευταίας ημέρας, προτρέποντας τους επισκέπτες να συνεχίσουν την περιήγηση σε ενδιαφέρουσες βρετανικές τουριστικές τοποθεσίες, καθώς και να παρευρεθούν στην πρωινή σύνοδο, με τον Διευθυντή Λιμένων, κ. Alastair Welch, ABP Southampton, που αφορούσε την «ευρύτερη ανάπτυξη των λιμένων και τις μελλοντικές ευκαιρίες στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της κρουαζιέρας».

«Αυτή η Σύνοδος Κορυφής της CLIA, «Summit at Sea», ήταν αφενός μια τεράστια ευκαιρία να μοιραστούμε τις ανάγκες που έχουν οι πράκτορες και οι εταιρείες κρουαζιέρας, αλλά και η ιδανική πλατφόρμα για να συγκεντρώσουμε την πλούσια εμπειρία μας με σκοπό να αναζητήσουμε λύσεις για οποιαδήποτε ζητήματα του κλάδου- και όλα αυτά κάτω από πολύ άνετες συνθήκες» σχολίασε ο Marco Diodà, Αντιπρόεδρος Προμηθειών και Εφοδιασμού του Ομίλου Costa Cruises.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκο Αναστασιάδη, το πρόγραμμα «Executive Partner» της CLIA είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον κλάδο, «καθώς πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ των εταιρειών κρουαζιέρας και των υπόλοιπων ενδιαφερομένων μερών, μέσω της συχνής επικοινωνίας, με σκοπό να διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μέλλον όλων των συντελεστών του», όπως ανέφερε.

Την επόμενη διεθνή εκδήλωση του Προγράμματος «Executive Partner» της CLIA, αποτελεί  η «Συνάντηση Κορυφής για τα Λιμάνια και τους Προορισμούς (Port and Destination Summit)», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, πριν από την έκθεση Seatrade Europe 2017.

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA)

Η Cruise Lines International Association (CLIA) είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο εμπορική ένωση για τον κλάδο της κρουαζιέρας, προσφέροντας μια ενιαία φωνή και μια ηγετική αρχή για την παγκόσμια κοινότητα κρουαζιέρας. Η ένωση διατηρεί 15 γραφεία παγκοσμίως και εκπροσώπηση στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Η CLIA υποστηρίζει τις πολιτικές και πρακτικές που ενισχύουν το ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον κρουαζιέρας για περισσότερους από 24 εκατομμύρια επιβάτες, που πραγματοποιούν κρουαζιέρες ετησίως, και είναι αφοσιωμένη στην προώθηση της εμπειρίας διακοπών κρουαζιέρας. Μέλη της CLIA αποτελούν οι πιο αναγνωρισμένες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως που πραγματοποιούν κρουαζιέρες στον ωκεανό, σε ποτάμι, είτε πιο ειδικευμένες κρουαζιέρες, μια κοινότητα άρτια εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων ταξιδιωτικών πρακτόρων, καθώς και προμηθευτές και συνεργάτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών υπηρεσιών που είναι προσηλωμένες στην διαρκή επιτυχία του κλάδου της κρουαζιέρας στα λιμάνια, τους προορισμούς και την κατασκευή των πλοίων. Αποστολή της ένωσης είναι να αποτελέσει έναν ενιαίο παγκόσμιο οργανισμό που βοηθά τα μέλη του να πετύχουν υποστηρίζοντας, εκπαιδεύοντας και προωθώντας τα κοινά συμφέροντα της κοινότητας της κρουαζιέρας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *