Συνεχίζεται η κόντρα ξενοδόχων Ηρακλείου και υπουργείου Εργασίας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

“Για μια ακόμη φορά οι ξενοδόχοι του Ν. Ηρακλείου αγνόησαν την  πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας για να συμμετάσχουν σε Τριμερή Συμφιλιωτική Διαδικασία, που ζήτησε  ο σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού, με πρόσχημα την απεργία των δικηγόρων, παρότι η παρουσία δικηγόρου δεν είναι υποχρεωτική από τον νόμο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, συνεχίζοντας την κόντρα που έχει ανοίξει με τους ξενοδόχους του Ηρακλείου.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: “Οι ξενοδόχοι του Ν. Ηρακλείου παρόλες τις συστάσεις του Υπουργείου συνεχίζουν να εκβιάζουν τους εργαζόμενους, συστήνουν καταχρηστικά ενώσεις προσώπων και τους πιέζουν να υπογράψουν ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις με αμοιβές πολύ χαμηλότερες από την τοπική κλαδική της περασμένης χρονιάς, με πρόσχημα ότι δεν υπάρχει εργοδοτικό σωματείο.

Το Υπουργείο συστήνει στους ξενοδόχους του Ν. Ηρακλείου να μην συνεχίσουν την τακτική αυτή, να περιμένουν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνουν στις 9 Μαΐου και να σεβαστούν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα”.

Καταλήγει δε προαναγγέλοντας ελέγχους ως εξής: “Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο μέσω του ΣΕΠΕ και της Τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας του Νομού θα ελέγχουν μεθοδικά και συστηματικά την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και θα επιβάλλουν τις νόμιμες κυρώσεις σε όποιους την παραβιάζουν”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *